Lukko jälleen tehokkaampi- “Vastustaja näytti tason, mihin pitää yltää”

JYP kiekkoili tämän vuoden ensimmäisen kotiottelunsa lauantaina, kun Lähitapiola Areenalla vieraili toistamiseen tällä kaudella Rauman Lukko. Joukkueiden edellinen yhteenotto oli täysin raumalaisryhmän heiniä, mutta nyt kaukalossa nähtiin tuloksellisesti tasaisempi vääntö. Tästä huolimatta voittolukemat kirjattiin jälleen Lukolle, nyt lukemin 0-2 (0-1, 0-0, 0-1).

– Lukko näytti miksi he ovat sarjan kärkijoukkue. Peli oli kovatasoinen ja vastustajan taso korkealla. Pelattiin sitkeästi, mutta se ei riittänyt, JYP-maalilla torjuntavuorossa jatkanut Markus Ruusu summasi ottelun tauottua.

Pelin avausjakso oli luonteeltaan melko tasainen, joskin kiekonhallinta kirjattiin selvästi raumalaisvieraiden nimiin. JYP ei täysin onnistunut lävistämään erän aikana Lukko-puolustusta, joka piti onnistuneesti vaaralliset hurrikaanihyökkäykset poissa Oskari Setäsen vartioimalta raumalaisveräjältä.

JYP-vahti Markus Ruusu antoi torjunnoillaan joukkueelleen saumat voittoon (Kuva: Jiri Halttunen).

Lukko kykeni ensimmäisessä erässä hätyyttelemään useammankin kerran Markus Ruusun vartioimaa JYP-maalia, johon vierasjoukkue myös kolmen peliminuutin jälkeen kiekon onnistui sysäämään. Raumalaispuolustaja Lukas Klok lähetti hyökkäyssiniviivalta kiekon maalille, josta Pavol Skalický ohjasi ylivoimalla Lukon 1-0-vierasjohtoon.

– Vastustaja oli parempi ja näytti sen tason, mihin meidän pitää yltää, hurrikaanivahti myönsi.

Jani Tuppuraisen kipparoima hurrikaanilaiva jäi kolmannen kerran tällä kaudella maaleitta (Kuva: Jiri Halttunen).

“Maalilla riitti tilanteita”

Maalittomassa toisessa erässä Lukko oli dominoivampi osapuoli, minkä johdosta pelitapahtumat sijoittuivat lähes täysin JYPin alueelle. Huimat 39 torjuntaa ottelussa kerännyt Markus Ruusu oli kuitenkin mies paikallaan, sillä hänen ansiostaan JYP oli kahden erän jälkeen vielä voittotaistelussa mukana.

– Maalilla riitti tilanteita, aivan kuten perjantain HIFK-ottelussakin. Maalivahdin osalta on mukava juttu, kun tulee hommia. Meidän pitäisi kuitenkin päästä myös toiseen päähän, jotta saataisiin maaleja tehtyä, Ruusu painotti.

Miro Markkula (vas.) ja Samuel Valkeejärvi ottivat taiston tuoksinassa mittaa toisistaan (Kuva: Jiri Halttunen).

Viimeinen kolmannes miteltiin läpi edellisjakson tapaan raumalaispainotteisesti. JYP sai koko kamppailun aikana ainoastaan 12 laukausta kohti Lukko-vahti Oskari Setästä ja samaan aikaan toisessa kenttäpäädyssä Markus Ruusu oli täystyöllistetty koko väännön ajan. Kiekollista peliä läpi ottelun hallinnut vierasmiehistö osui vielä kerran tolppien väliin, kun Eetu Koivistoinen viimeisteli ylivoimalla Lukon 2-0-voittolukemat ajassa 51:26. 

– Lukko on todella laadukas joukkue, jonka jokaisestä neljästä kentällisestä löytyy hyviä maalintekijöitä. Vastustajan ylivoima osoitti, että heidän riveistään löytyy kovia pelimiehiä. Myös se vaatii erityishuomion näin laadukasta joukkuetta vastaan pelatessa, Markus Ruusu tunnusti.

Markus Ruusu (oik.) ja Aleksi Malinen saivat olla hurrikaanimaalilla tarkkana Lukon Anrei Hakulisen kanssa (Kuva: Jiri Halttunen).

JYPin liigaväännöt jatkuvat seuraavan kerran vasta tiistaina 19. tammikuuta, jolloin ohjelmassa on vierasottelu Tampereen Tapparaa vastaan.

 

Antti Hokkanen