Lukko nollasi JYPin – “Lukemat olivat rumat”

JYP palasi liigakaukaloihin keskiviikkona Raumalla, jossa vastaan asettui kauden kahdessa aiemmassa yhteenotossa voittamattomaksi osoittautunut Lukko. Tämänkertainen kohtaaminen oli sekin raumalaisryhmän hallintaa, kun samaan aikaan jyväskyläläismiehistö tuskaili tehottomuutensa kanssa. Taiston tauottua Lukko juhli voittoa kolme pistettä rikkaampana maalein 4-0 (1-0, 1-0, 2-0).

– Vaikka pelissä olikin hyviä juttuja, niin lukemat olivat rumat, JYP-puolustaja Aleksi Malinen manasi pelin päätyttyä.

Lukko piti JYPin aisoissa läpi ottelun (Kuva: Elmeri Elo / Liiga).

Pelin avauskolmannes taisteltiin läpi kohtuullisen tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet onnistuivat luomaan tilanteita hyökkäyspäässä, jossa ainoastaan Lukko onnistui maalin muodossa. Raumalaisdigitaalit stoppasivat ajassa 16:01, kun omalta puolustusalueelta lähtenyt Daniel Audette purjehti hyökkäyspäähän maalintekoon. Kanadalaissentteri iski kiekon b-pisteen tuntumasta ohi JYP-maalilla pelanneen Markus Ruusun. Vierasmiehistön etsikkoaika ajoittui avausjakson kahteen ylivoimatilanteeseen, jotka eivät kuitenkaan tuoneet jyväskyläläisittäin toivottua tulosta. Hurrikaanivieraat eivät päässeet erässä Jerry Turkulaisen tolppalaukausta lähemmäs maalia.

– Vastassa oli tosi hyviä hyökkääjiä, jotka liikkuivat hyökkäyspäässä hyvin. Lukon hyökkäyspelaaminen olisi pitänyt saada hajoitettua nopeammin, sillä heitä vastaan on vaikea puolustaa, Aleksi Malinen tunnusti.

Daniel Audette (vas.) ja Anrei Hakulinen rokottivat kumpainenkin JYPiä maaleillaan (Kuva: Elmeri Elo / Liiga).

“Ei pystytty käyttämään tilanteita hyödyksi”

Lukko hallitsi pelitapahtumia toisen jakson ensimmäisellä kymmenminuuttisella, jolloin isännät pääsivät pyörittämään kahteen otteeseen ylivoimaa. Hurrikaanijoukkue onnistui kuitenkin tappamaan molemmat jäähyt, eikä Lukko näin päässyt kasvattamaan johtoasemaansa. JYP pääsi pelaamaan myös toisessa erässä muutaman kerran ylivoimaa, jotka eivät kuitenkaan tuoneet toivottua tulosta. Lukko siirtyi 2-0-johtoon jakson päätöshetkillä, jolloin Mikko Petman nousi röyhkeästi jyväskyläläisveräjälle onnistunein seurauksin.

– Meillä oli hyvin paikkoja ja ylivoimaa pelattiin paljon, mutta ei pystytty käyttämään tilanteita hyödyksi, hurrikaanikiekkoilija harmitteli.

Lukko on ollut tämän kauden kahdessa aiemmassa yhteenotossa JYPille ylitsepääsemätön vastus ja sama kaava toistui myös keskiviikkona Raumalla. Jyväskyläläisnipun takaa-ajo tyrehtyi faktisesti päätöserässä ajassa 46:10, jolloin Robin Press sivalsi joukkueensa kolmen maalin karkumatkalle. Läpi kamppailun tehottomuudesta kärsinyt JYP pääsi pelin päätöshetkillä vielä kolmesti ylivoimalle, mutta huimaa nollaputkeaan jatkanut Lukko-kassari Lassi Lehtinen oli maalillaan ohittamaton. 4-0-loppulukemat tyhjään maaliin viimeisteli Anrei Hakulinen

Lukko-vahti Lassi Lehtinen on pitänyt maalinsa puhtaana 275 minuuttia ja 11 sekuntia (Kuva: Elmeri Elo / Liiga).

“Kehitys tulee pelaamalla”

17-vuotias Aleksi Malinen pelaa JYP-nutussa ensimmäistä liigakauttaan. Toistaiseksi takana on 11 kamppailua, joissa peliaikaa on kertynyt lähes 16 minuuttia per ottelu. Liigauran avausmaali näki päivänvalon joulukuun lopussa pelatussa Jukurit-ottelussa.

– On ollut tosi hyvä juttu, että olen päässyt pelaamaan paljon. Omassa pelaamisessa on vielä paljon kehitettävää, mutta kehitys tulee pelaamalla ja toistojen kautta.

Aleksi Malinen (24) joutui olemaan muun JYP-puolustuksen kanssa tarkkana Lukon hyökkäyspelaamisen kanssa (Kuva: Elmeri Elo / Liiga).

Jyväskyläläispuolustus koostuu tällä kaudella pääosin nuorista pelaajista. Kymmenestä liigamiehistön puolustajasta peräti seitsemän kiekkoilijaa on syntynyt 2000-luvulla. Aleksi Malinen on tämän hetken JYP-pakiston kuopus. 

– Tietysti on helppoa, kun ympärillä on samanhenkistä porukkaa. Vaikka meillä onkin nuori puolustus, niin meiltä löytyy todella hyviä puolustajia ja tosi vahvoja luistelijoita. Kilpailutilanne joukkueessa on hyvä ja saamme kaikki hyvää boostia, kun pelipaikasta pitää taistella koko ajan, JYP-puolustaja toteaa lopuksi.

JYP päättää liigaviikon perjantaina Jyväskylässä, kun vieraaksi saapuu Tampereen Tappara.

 

Antti Hokkanen