Tapparalta täystyrmäys – “Paremmin pitää pystyä pelaamaan”

JYPin neljän ottelun liigaviikko käynnistyi tiistaina Tampereella, jossa vastassa ollut Tappara ei antanut lainkaan armoa vieraille. 60 minuutin jälkeen päätöslukemat merkattiin kirvesrinnoille lopulta selvin  6-1 (3-0, 1-1, 2-0)-lukemin.

– Saatiin huonoin mahdollinen alku peliin, minkä jälkeen meillä oli vaikeaa, JYP-hyökkääjä Jarkko Immonen tunnusti pelin päätyttyä.

Tappara tuli kamppailuun terävästi, minkä johdosta reilun kahden peliminuutin jälkeen valotaululla komeilivat jo isäntien 2-0-johtolukemat. Valtteri Kemiläisen (1-0) ja Charles Bertrandin (2-0) osumat antoivat pelille suunnan, joka lopulta leimasi koko tiistai-illan kiekkopuhdetta. 3-0-taukolukemat vajaat kolme minuuttia ennen erätaukoa oli puolestaan Teemu Suhosen käsialaa. 

– Viisikkopelaamisesta puuttui yhtenäisyys ja sen vuoksi peli oli kaikilla yksinäistä painamista. Me emme saaneet yhtenäistä viisikkopelaamista käyntiin missään vaiheessa, hurrikaanisentteri myönsi.

Jarkko Immosen kauden kuudes maali oli JYPille laiha lohtu (Kuva: Ella Taponen / Liiga).

“Tiesimme pystyvämme parempaan”

Siinä missä avauserä oli Tapparan hallintaa, onnistui JYP terävöittämään otettaan toiselle jaksolle. Hurrikaaniryhmittymä kykeni luomaan kirvesrintoja enemmän tekopaikkoja, mutta tästä huolimatta myös seuraava maali syntyi kotijoukkueen toimesta. Ajassa 25:36 Santtu Kinnunen synkensi vierasmiehistön iltaa 4-0-osumallaan. JYPiläisittäin pieni toivonkipinä paremmasta saatiin ottelun ylitettyä puolivälin, jolloin Jarkko Immonen iski Anttoni Hongan laukauksesta syntyneen irtokiekon tamperelaisverkkoon.

– Tiesimme avauserän jälkeen pystyvämme parempaan. Saatiin otetta pelistä, mutta olisi pitänyt saada myös muutama maali aikaiseksi, jyväskyläläiskiekkoilija kertasi.

– Me saimme luotua muutamia ylivoimahyökkäyksiä, joilla ehkä olisi voinut muuttaa pelin suuntaa. Tappara oli kuitenkin tehokkaampi omissa paikoissaan ja ansaitsi voittonsa, Jarkko Immonen jatkoi.

Kristian Kuusela antoi kolme maalisyöttöä ja nousi samalla 400. syöttömerkinnän kerhoon (Kuva: Saana Hakala / Liiga).

Päätöskolmanneksella Tappara nappasi jälleen pelin haltuunsa, minkä seurauksena JYPille ei annettu hyökkäyspäässä juurikaan sanansijaa. Kotijoukkue onnistui vielä kahdesti maalinteossa, kun Ben Blood (5-1) ja Kasper Simontaival (6-1) ohittivat molemmat JYP-veräjällä 17 torjuntaa ottelussa keränneen Markus Ruusun.

– Paremmin pitää pystyä pelaamaan. Otteisiin on saatava enemmän selkeyttä, Jarkko Immonen päätti.

JYP jatkaa pelejään jo keskiviikkona, jolloin Jyväskylään vieraaksi saapuu Porin Ässät.

 

Antti Hokkanen