HPK pudotti JYPin jumbosijalle – “Maksamme tällä hetkellä virheistä paljon hintaa”

JYP kiekkoili liigaviikon ainoan sarjavääntönsä lauantaina Hämeenlinnassa, jossa pelatussa jumbofinaalissa HPK oli lopulta niukasti parempi. Voitto kirjattiin kotijoukkueelle maalein 3-2 (1-0, 1-1, 1-1). 

– Hyvän treeniviikon jälkeen yritettiin parantaa pelaamista ja saatiinkin sitä eteenpäin. Maksamme kuitenkin tällä hetkellä omista virheistä aika paljon hintaa, JYP-puolustaja Kimi Kuusela harmitteli ottelun ratkettua. 

HPK sai peliin mainion startin, kun Ossi Ikonen kuritti kasvattajaseuraansa jo reilun minuutin pelaamisen jälkeen. Hämeenlinnalaispuolustaja nousi keskialueelta mukaan ylivoimahyökkäykseen, joka päättyi niin ikään jyväskyläläistaustaisen Markus Nenosen syötöstä JYP-veräjän edestä syntyneeseen 1-0-maaliin. Avausjaksolla ei sen suuremmin maalipaikoilla juhlittu, mutta kiekollisissa pelitapahtumissa HPK oli hallitsevampi osapuoli. 

– Vastustajallakin on ollut alkukaudesta vaikeaa, mutta he taistelivat ja olivat tuon verran parempia, 22 liigakamppailua tällä kaudella pelannut hurrikaanikiekkoilija tunnusti. 

Robert Rooban liigauran 59. ja 60. maali eivät siivittäneet JYPiä voittoon saakka (Kuva: Jiri Halttunen).

”Pitää koko ajan pystyä parantamaan pelaamista”

Kamppailun toinen kolmannes käynnistyi sekin isäntien kannalta tehokkaasti, kun HPK siirtyi 2-0-johtoon ajassa 23:27. Kausilla 2013-2015 JYP-nutussa kiekkoillut Juuso Ikonen pelasi hyökkäysalueella itsensä tekopaikkaan ja latasi lopulta vasemman puolen b-pisteeltä kiekon ohi JYP-vahti Markus Ruusun. Jyväskyläläisvieraat saivat erän aikana otteen kiekollisestä pelistä, mikä konkretisoitui lopulta ylivoimalla syntyneeseen kavennusmaaliin ottelun puolivälin jälkeen. Robert Rooba päätti mainion syöttöyhdistelmän b-pisteiden välistä lähteneeseen kauden 11. osumaansa, jolle vankan JYP-taustan omaava HPK-kassari Eetu Laurikainen ei mahtanut mitään. 

– Saimme mielestäni viikon aikana jonkin verran peliä eteenpäin, mutta sen työstäminen on vielä kesken, Kuusela myönsi. 

Eetu Laurikaisen 21 torjuntaa takasivat HPK:lle voiton (Kuva: Pekka Rautiainen / Liiga).

HPK meni kahden maalin karkumatkalle kolmannen erän alkupuoliskon ylivoimalla, joka päättyi Valtteri Puustisen 3-1-osumaan ajassa 46:56. JYP ei takaiskusta kuitenkaan lannistunut, sillä vajaat kolme minuuttia myöhemmin Robert Rooba nosti ylivoimamaalillaan vierasmiehistön jälleen maalin päähän. Uransa 335. liigaotteluaan pelannut Rooba sai kahden maalinsa myötä samalla täyteen 100 tehopisteen (60+40) merkkipaalun. Hurrikaaniryhmän takaa-ajo ei kuitenkaan lopulta kantanut enää tämän pidemmälle, minkä seurauksena HPK pudotti voittonsa myötä JYPin sarjan jumbosijalle. 

– Vaikka pelejä onkin tulossa paljon, niin meidän pitää koko ajan pystyä parantamaan pelaamista, jyväskyläläispelaaja totesi viitaten tulevien viikkojen peliruuhkaan. 

JYP-valmennus ei saanut viritettyä joukkuettaan täyteen iskuun Hämeenlinnan illassa (Kuva: Jiri Halttunen).

”Tavoite on saada kairattua lopullinen paikka pelavaan kokoonpanoon”

Kimi Kuusela on 19-vuotias JYP-kasvatti, joka on kolunnut läpi jyväskyläläisen kiekkokoulun neljässä eri ikäluokassa (U16, U17, U18, U20). Kahden edelliskauden aikana peliaikaa on kertynyt JYPin liigamiehistön ohella myös KeuPan Mestis-miehistössä. 

– On ollut mukava päästä pelaamaan. Olen yrittänyt koko ajan parantaa omaa peliä, jotta pystyisin auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon. 

HPK-ottelussa hurrikaanikiekkoilija kellotti tililleen reilun 18 minuutin peliajan, mikä oli Hämeenlinnan illassa JYP-puolustajista kolmanneksi eniten. 

– Tavoite on saada kairattua JYPin liigajoukkueesta lopullinen paikka pelaavaan kokoonpanoon. Sen ohella pyrin koko ajan nostamaan peliä seuraavalle tasolle ja sitä kautta auttamaan joukkuetta. 

Ensi viikolla JYP pelaa kolme ottelua, joista ensimmäinen käydään tiistaina vierasjäällä Porin Ässiä vastaan.

 

Antti Hokkanen