IFK jätti JYPin tylysti pisteittä – “Keskialueen kontrollipelaamista ei paljon näkynyt”

JYPin kolmen ottelun liigaviikko tuli päätökseen lauantaina Jyväskylässä, kun vastassa oli Helsingin IFK. Joukkueiden tämän kauden viimeinen runkosarjakohtaaminen muodostui maalirikkaaksi yhteenotoksi, jossa voittoon ylsi lopulta vierasjoukkue 4-5 (3-2, 1-1, 0-2) -päätöslukemin. 

– Aika vauhdikas ja tunnerikas ottelu. Kiekko liikkui edestakaisin pitkin kaukaloa, eikä kummallakaan joukkueella ollut mielestäni selkeää hallintaa pelistä. Molemmat pyrki kovaan paineeseen ja tuomaan kiekkoa nopeasti ylös. Keskialueen kontrollipelaamista ei paljon näkynyt, kun kiekkoa yritettiin koko ajan saada eteenpäin, JYP-puolustaja Niko Seppälä kiteytti pelin päätyttyä.

Taiston avausjakso piti sisällään vauhdikkaita ja tapahtumarikkaita tilanteita molemmissa kenttäpäädyissä. Kumpainenkin joukkue vyörytti vuorollaan hyökkäyksiä vastustajan alueelle, minkä seurauksena erässä nähtiin peräti viisi maalia. Isäntien kolmesta osumasta kaksi oli Robert Rooban käsialaa (1-0, 3-1) ja yksi Jarkko Immosen (2-0). Vierasmiehistön molemmat onnistumiset tilastoitiin puolestaan Alex Broadhurstin nimiin.

– IFK:n alku oli ehkä hieman unelias, mutta he skarppasivat peliään meidän salamamaalien jälkeen. Olimme psyykanneet itsemme ihan tappiin ja lähdimme peliin sillä asenteella, että nyt laitetaan tappioputki poikki. Toisin kävi ja se turhauttaa, IFK:n juniorijoukkueissakin pelannut hurrikaanikiekkoilija totesi.

Robert Rooba (kultakypärä) on iskenyt neljään edelliseen peliin peräti kuusi maalia (Kuva: Jiri Halttunen).

“Johtoasemassa pelatessa tulisi korostaa, ettei hölmöillä kiekon kanssa”

JYP sai toiseen erään loistavan lähdön, kun Severi Lahtinen vei hurrikaaninutut jälleen kahden maalin karkumatkalle ajassa 23:35. Pienen tauon jälkeen takaisin pelaavaan kokoonpanoon palannut Lahtinen sai Antti Kalapudaksen syötön IFK-veräjän takatolpalle, josta peliväline löysi lopulta tiensä ohi torjuntavuorossa olleen Niilo Halosen. Helsinkiläisvieraat onnistuivat nousemaan maalin päähän vielä ennen erätaukoa, kun jyväskyläläisveräjää kohti suuntautunut Ville Varakkaan laukaus meni epäonnisesti hurrikaanipuolustaja Aleksi Salosen jalasta JYP-maaliin.

– Tiistain Ässät-peli oli meiltä tuloksesta huolimatta hyvä, kun taas torstain ottelu Pelicansia vastaan oli meidän osalta ulospuhallus. Nyt pelattiin kenties jopa parempaa kiekkoa kuin Ässiä vastaan. Koko ajan mennään parempaan suuntaan, mutta pelien välille on pystyttävä saamaan tasaisuutta otteisiin, Niko Seppälä sanoi.

Liigadebytantti Ville Ottavainen kellotti IFK:ta vastaan reilun 17 minuutin peliajan (Kuva: Jiri Halttunen).

IFK nousi voittotaisteluun mukaan kolmannen erän alkajaisiksi, jolloin Mikko Kousa tasoitti ylivoimalla lukemat 4-4:ään. Mittelön ratkaisu nähtiin vielä varsinaisella peliajalla, kun Ville Leskinen iski takatolpalta 4-5-voittomaaliksi jääneen vierasosuman ajassa 57:48. JYP haki pelin lopussa tasoitusta vielä kuudella kenttäpelaajalla, mutta tuloksetta. Johtoasemassa pelaaminen oli LähiTapiola Areenan lauantai-illassa isännille myrkkyä, minkä seurauksena IFK aiheutti voitollaan JYPille yhdeksännen perättäisen tappion. Kyseessä on samalla jyväskyläläisryhmän liigahistorian “ennätys”.

– Johtoasemassa pelatessa tulisi aina korostaa, ettei hölmöillä kiekon kanssa. Peliä tulisi pelata jämäkästi ja kiekollisena pitäisi pystyä olemaan rohkea. Jalkoja pitäisi pystyä laittamaan liikkeelle siten, ettei laitettaisi joukkuekaveria eikä itseä ahdinkoon, liigauransa 13. ottelunsa lauantaina pelannut Seppälä linjasi.

JYP-puolustus joutui antautumaan viidesti IFK:n käsittelyssä (Kuva: Jiri Halttunen).

“Pyrin aina satsaamaan seuraavaan peliin enemmän”

Niko Seppälä, 22, liittyi alkuviikosta JYPin vahvuuteen toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Helsingin IFK:n sopimuspelaaja ehti pelata tällä kaudella 14 Mestis-ottelua Kiekko-Espoon riveissä ja nykyinen JYP-pesti on tähän mennessä pitänyt sisällään kuluvan viikon kolme liigamittelöä (Ässät, Pelicans, IFK). 

– Ässiä vastaan omassa pelaamisessa oli nähtävillä jännittyneisyyttä ja hermostuneisuutta. Pyrin kuitenkin olemaan maalin edessä jämäkkä, laitoin kiekkoa nopeasti liikkeelle ja edistin sitä kautta joukkueen peliä. Pelicans-ottelussa olin aktiivinen, sähäkkä ja fyysinen. Otin vastustajalta tilan pois ja kävin kovaa päälle. Helpotin sitä kautta joukkueen peliä, mutta tulos oli mitä oli (ulosajo päätöserässä).

– IFK-pelissä esittämiini otteisiin en todellakaan ole tyytyväinen. Jäin tehotilastossa pakkasen puolelle (-2), vaikkakin pelasin alivoimaa jämäkästi  ja tein sitä kautta IFK:n ylivoimaviisikolle pelaamisen vaikeaksi. Oma itseluottamus otti hieman osumaa ja omasta suorituksesta jäi vähän huono maku. Pyrin aina satsaamaan seuraavaan peliin edellistä enemmän. Kaksinkamppailuissa ja maalineduspelissä pitää pystyä olemaan kovempi.

Niko Seppälä oli aavistuksen pettynyt omaan suoritukseensa IFK-ottelussa (Kuva: Jiri Halttunen).

Tuore hurrikaanikasvo kellotti LähiTapiola Areenan lauantai-illassa JYP-pelaajista toiseksi eniten peliaikaa, kun vastassa oli Seppälän kasvattajaseura.

– Myönnän, että kyllähän kaukalossa tilanteiden jälkeen ehkä kuittailtiin ja näpäytettiin vastustajaa hieman normaalia enemmän. Jaettiin katseita puolin ja toisin. Juha Jääskä (IFK-hyökkääjä) sanoi pelin jälkeen, ettei minulle annettu armoa. Pyrin itsekin siihen, että silloin kun pelataan, niin silloin pelataan. Ihan sama ketä on vastassa. Tarkoitus on voittaa. Jokainen tilanne, jokainen peli.

JYP jatkaa pelejään ensi viikolla neljän liigakamppailun voimin, joista ensimmäinen mitellään tiistaina Jyväskylässä. Tuolloin vieraaksi saapuu Helsingin IFK:n tavoin sarjan kärkisijoista taisteleva Turun Palloseura.

Antti Hokkanen