KooKoo ei ollut yllätettävissä – “Tehtiin isoja virheitä”

Kouvolassa kiekkoiltiin lauantai-iltana KooKoon ja JYPin välinen kauden toinen kohtaaminen, jossa koettiin jyväskyläläisittäin tuskainen iltapuhde. Tasaväkisen avauserän jälkeen KooKoo laittoi pökköä pesään ja purjehti lopulta selvään 7-2 (2-1, 4-1, 1-0) -voittoon.

– Hankala ottelu meille. Ensimmäinen erä oli vielä ihan hyvä, mutta toisessa erässä meille tuli musta hetki. KooKoo teki monta maalia peräjälkeen ja se tappoi meidän pelin, 331 päivän jälkeen takaisin liigapelien pariin päässyt JYP-hyökkääjä Ossi Louhivaara tunnusti taiston tauottua.

– Tehtiin isoja virheitä ja vastustaja rokotti niistä. Peli oli sen myötä siinä, KooKoo-paidassa Mestistä kausilla 2002-2004 pelannut Louhivaara lisäsi.

KooKoo pudotti JYPin kyydistä toisessa erässä (Kuva: Ella Taponen / Liiga).

“KooKoo käänsi peliä tosi nopeasti”

Kamppailun avauserässä kiekonhallinta oli odotetusti KooKoolla, mutta alun hankaluuksien jälkeen JYP kykeni laittamaan tasapäisesti isännille kampoihin. Kouvolalaismiehistö siirtyi kahden maalin karkumatkalle Samuli Ratisen (1-0) ja Erik Karlssonin (2-0) onnistumisilla, joista jyväskyläläisvieraat eivät kuitenkaan lannistuneet. Hurrikaaninutut kykenivät erän vanhetessa luomaan hyviä hyökkäyspään tilanteita, joista yksi konkretisoitui myös maalin muodossa. Jani Tuppurainen ja Jerry Turkulainen pääsivät 2-1-ylivoimahyökkäykseen, joka päättyi Turkulaisen viimeistelemään 1-2-kavennusosumaan ajassa 15:30.

– Olin pitkään toipilaana, mutta siihen nähden pystyin pelaamaan ihan hyvin. Olen ollut useamman viikon joukkueen mukana ja pystynyt treenaamaan hyvin itseäni kuntoon. Toki pelaaminen on aina erilaista kuin harjoittelu, kun pelissä on niin paljon enemmän muuttujia, avauserässä läpiajotilanteessakin ollut hurrikaanilaituri taustoitti.

JYPin juniorikoulun läpikäynyt Samuli Ratinen rokotti vanhaa seuraansa (Kuva: Ella Taponen / Liiga).

Mittelön ratkaisuhetket koettiin toisella kolmanneksella, jossa KooKoo iski kiekon peräti neljästi JYPin verkkoon. Kasper Björkqvist (3-1), Samuli Ratinen (4-1), Ahti Oksanen (5-1) ja Christian Thomas (6-2) pitivät maaleillaan huolen siitä, etteivät isännät myyneet nahkaansa halvalla. Jani Tuppuraisen ylivoimakavennus (5-2) pelin puolivälissä oli jyväskyläisittäin hieman toivoa herättävä, mutta voittotaisteluun saakka se ei vierasjoukkuetta enää ottelussa nostanut. 7-2-loppulukemat hurrikaanihäkkiin pelin päätöshetkillä viimeisteli Kyle Platzer.

– KooKoo käänsi peliä tosi nopeasti, eikä me ehditty siihen mukaan. Siinä vaiheessa kun he saivat kiekonriiston, niin piti itsekin kääntyä samantien kohti omaa puolustuspäätä, loukkaantumisestaan toipunut JYP-kiekkoilija myönsi.

Jerry Turkulaisen (oik.) avausjakson maali nosti JYP-leirin toiveita paremmasta, mutta KooKoo oli toisessa erässä tappavan tehokas (Kuva: Ella Taponen / Liiga).

“On tapahtunut niin paljon, että on parempi ettei katsele taaksepäin”

Yli 700 liigaottelua vyöllään kantava Ossi Louhivaara oli edellisen kerran tositoimissa liigajäillä viime kauden viimeisessä ottelussa, joka pelattiin 12. maaliskuuta Helsingissä IFK:ta vastaan. Tuon pelin jälkeen kaukalossa ja sen ulkopuolella on tapahtunut todella paljon, joka ei luonnollisesti ole jäänyt myöskään JYP-hyökkääjältä huomaamatta.

– Tässä välissä on ehtinyt tapahtua niin paljon, että on parempi ettei katsele taaksepäin ja kertaile tapahtumia. Pyritään nyt vaan katsomaan eteenpäin ja parantamaan omaa toimintaa. 

Tämän kauden JYP-miehistössä Ossi Louhivaara, 37, näkee paljon potentiaalia. Jalkeilla on joukkue, jonka nuoret pelaajat vasta ottavat ensiaskeleita Liigassa ja opettelevat elämään ammattilaisena.

– Toivottavasti hekin ottavat tästä ajasta oppia. Nämäkin hetket kuitenkin kehittävät heidänkin tulevaisuutta. Joukkueessa on paljon nuoria tulevaisuuden nimiä ja isommassa kuvassa pitää ymmärtää myös se, että pelisuoritus voi heitellä paljon illasta toiseen. Tärkeintä on oppia, ettei ala liikaa murehtia menneitä asioita, 15. liigakauttaan JYP-nutussa pelaava Louhivaara päätti.

Seuraavan kerran JYP luistelee liigajäille pelien merkeissä ensi lauantaina, jolloin vieraskaukalossa käytävässä viikon ainoassa kamppailussa asettuu vastaan Hämeenlinnan Pallokerho.

 

Antti Hokkanen