Pelicans vei pisteet – ”Me emme olleet valmiita pelin vaatimustasoon”

LähiTapiola Areenalla kiekkoiltiin torstai-iltana liigakierroksen ainoa taisto, jossa JYP ja Pelicans mittelivät paremmuudestaan. Pelin tauottua ja kahdeksan täysosuman jälkeen sarjapisteet merkattiin lopulta lahtelaisjoukkueen nimiin maalein 3-5 (0-2, 1-2, 2-1). 

– Saimme tehtyä maaleja, mutta muuten peli oli selkeästi tiistaista Ässät-ottelua huonompi. Porissa olimme paljon parempia, vaikkemme maaleja saaneetkaan, JYP-hyökkääjä Patrik Siikanen tunnusti ottelun ratkettua.

JYP ei päässyt avausjaksolla otteluun kunnolla mukaan, kun Pelicans-puolustus onnistui pitämään hurrikaanihyökkäykset poissa maalipaikoilta. Samaan aikaan toisessa päässä JYP-vahti Markus Ruusu oli täystyöllistetty. Alex Lindroosin (1-0) ja Sakke Hämäläisen (2-0) maaleilla lahtelaisvieraat lähtivät kuitenkin toiseen erään kahden maalin johtoasemassa.

– Oli taas vaikea lähteä pelaamaan ottelua alusta, kun oltiin ensimmäisen viiden minuutin jälkeen taas tappiolla (0-1). Me emme olleet alusta alkaen valmiita pelin vaatimustasoon, Siikanen myönsi.

JYP ei kyennyt palaamaan kotikaukalossaan takaisin voittokantaan (Kuva: Jiri Halttunen).

“Pelicans voitti kaksinkamppailuja isolla prosentilla”

Keskimmäisellä kolmanneksella kotijoukkue pääsi peliin paremmin sisään, mutta lahtelaispakisto piti hurrikaanimiehistön edelleen tehokkaasti poissa kunnon maalipaikoilta. Kertaalleen JYP kuitenkin onnistui erässä maalinteossa, kun Robert Rooba iski ylivoimalla b-pisteiden välistä laatan ohi Pelicans-häkkäri Jasper Patrikaisen ajassa 23:33. Tommi Niemelän luotsaama vierasnippu onnistui kuitenkin karkaamaan jälleen kahden maalin johtoon pelin puolivälissä, jolloin Matias Rajaniemi (1-3) ja Miika Roine (1-4) onnistuivat molemmat kasvattamaan Pelicans-johtoa.

– Pelicans voitti kaksinkamppailuja isolla prosentilla. He olivat selkeästi valmiimpia ja vahvempia, hurrikaanikiekkoilija näki.

Pelicans-puolustus piti JYP-hyökkäykset tehokkaasti poissa maalipaikoilta (Kuva: Jiri Halttunen).

Päätöserän alussa Rooba nosti JYPin kahden maalin päähän (2-4), mutta hetkeä myöhemmin JYP-puolustaja Niko Seppälälle tuomitun ulosajon aikana Aleks Haatanen vei lahtelaisvieraat 2-5-johtoon. Aleksi Malisen 3-5-kavennus reilut viisi minuuttia ennen päätössummeria ei enää nostanut JYPiä mukaan voittotaistoon.

– Saatiin hirveästi energiaa kavennusmaalista, minkä jälkeen lähdimme jahtaamaan Pelicansia. Sitten tuli kuitenkin harmittava ulosajo ja vastustaja rokotti ylivoimalla. Se tietenkin söi takaa-ajoa, Patrik Siikanen kertasi.

“Pohjois-Amerikka on se iso tavoite”

Espoolaislähtöinen Patrik Siikanen, 20, on pelannut kuluvalla kaudella 18 liigaottelua, joissa on keskimäärin kertynyt peliaikaa reilut 11 minuuttia per ottelu. 

– Oma pelini on parantunut paljon, jos sitä vertaa viime kauteen. Olen saanut paljon enemmän pelirohkeutta, minkä ansiosta olen uskaltanut olla kiekolla ja käyttää omia vahvuuksia. Olen pystynyt nostamaan tasoani, mutta on siinä vieläkin nostettavaa.

Patrik Siikanen pelasi torstai-iltana uransa 46. liigaväännön (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP-hyökkääjä tuli Jyväskylään viime kaudeksi, minkä jälkeen liigaotteluita on kertynyt vyölle 45 koitoksen verran. 

– Lähitulevaisuuden tavoitteena on osoittaa se, että kykenen pelaamaan liigatasolla. Pyrin olemaan voittava pelaaja liigatasolla ja sitä kautta Pohjois-Amerikka on se iso tavoite jossain 2-3 vuoden päässä.

JYP päättää kiekkoviikon lauantaina niin ikään kotijäällä, kun Jyväskylässä vierailee Helsingin IFK. 

 

Antti Hokkanen