Sport parempi voittomaalikilpailussa – ”Tulos ei ollut sitä mitä lähdimme hakemaan”

JYP ja Sport iskivät kauden kolmannessa yhteenotossa maaleja vuorotahtiin, mikä koitui lopulta vaasalaismiehistön eduksi. Voitto kirjattiin vierasjoukkueelle voittomaalikilpailun päätteeksi maalein 4-5 (2-2, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1). Ottelussa kenties kiinnostavimmaksi yksittäiseksi tekijäksi nousi JYPin takalinjoilla liigauransa ensimmäisen ottelun pelannut puolustajalupaus. 

– Yritin totutella pelin tasoon, hakea itselleni tilaa ja luistella kiekon kanssa, tämän vuoden NHL:n varaustilaisuuden kärkivarauksiin useamman tahon toimesta arvioitu 18-vuotias Carson Lambos fiilisteli pelin päätyttyä.

Carson Lambos ja JYP joutuivat poistumaan jäältä tappion saattelemana (Kuva: Jiri Halttunen).

Tasaisen kamppailun ratkaisu nähtiin vasta voittomaalikilpailussa, jossa ratkaisevan osuman ohi JYP-vahti Markus Ruusun niittasi Mika Partanen. Kaksi maalia jo varsinaisella peliajalla viimeistellyt Sport-hyökkääjä oli voittomaalikilpailussa joukkueensa toinen onnistuja, sillä hetkeä aiemmin Michael Keränen oli niin ikään iskenyt laatan jyväskyläläishäkkiin. Hurrikaanilaukojina kunnostautuneet Jani Tuppurainen ja Brad Lambert sen sijaan eivät kyenneet ohittamaan Sport-häkkäri Niko Hovista, joka vaihdettiin voittolaukauksille tolppien väliin kamppailussa siihen saakka pelanneen Rasmus Reijolan tilalle.

– Mielestäni pelasimme johdonmukaisesti ja olimme hyvin pelissä mukana, mutta tulos ei tietenkään ollut sitä mitä lähdimme ottelusta hakemaan, kanadalaiskiekkoilija myönsi.

JYP-vahti Markus Ruusu suoritti 65 minuutin aikana 46 torjuntaa, mutta sekään ei riittänyt vielä voittoon (Kuva: Jiri Halttunen).

”SM-liigassa pelaajat ovat vahvempia”

Joukkueet mättivät maaleja vuoron perään varsinaisen peliajan tiimellyksessä. Avausjaksolla Samuel Helenius (1-0) ja Brad Lambert (2-1) kunnostautuivat kotijoukkueen maalintekijöinä, kun samaan aikaan Sport-hyökkääjä Mika Partanen (1-1, 2-2) toimi vierasmiehistön onnistujana. Toisessa erässä maalitehtailu sai jatkoa Jerry Turkulaisen (3-2) ja Jesse Paukun (3-3) kumpaisenkin onnistuessa maalinteossa. Kolmannessä erässä Michael Keräsen (3-4) ja Jani Tuppuraisen (4-4) onnistumiset takasivat sen, että molemmat osapuolet pääsivät pisteille keskiviikon kohtaamisessa.

– Henkilökohtaisesti tämä oli urallani jälleen askel ylöspäin. SM-liigassa pelaajat ovat vahvempia ja puolustuspelaamisessa on oltava terävämpi jokaisessa vaihdossa, alkukauden JYPin U18- ja U20-joukkueissa pelannut Carson Lambos totesi. 

– Nyt kun olen saanut ensimmäisen liigapelin alle, niin voin kerätä itseluottamusta pelaamiseen ajan kanssa, hurrikaanipuolustaja jatkoi.

LähiTapiolan Areenan keskiviikko-illassa väännettiin tosissaan jokaisesta irtokiekosta (Kuva: Jiri Halttunen).

”Tee sitä mitä osaat”

Carson Lambos aloitti Sport-ottelun seitsemäntenä puolustajana ja kellotti taiston tuoksinassa tililleen reilun seitsemän minuutin peliajan. Ennen peliä kanadalaiskiekkoilija sai valmennusjohdolta ja joukkuekavereilta varsin yksinkertaisen vinkin tulevaa liigadebyyttiä silmällä pitäen. 

– He sanoivat, että pelaa vaan omaa peliä ja tee sitä mitä osaat. Siihen on syy, miksi pelaat tällä tasolla. Älä yritä olla mitään sellaista, mitä et ole, Carson taustoitti.

– Haluan tehdä kovasti töitä joka päivä, jotta kehittyisin mahdollisimman hyväksi pelaajaksi ajan kuluessa. Sillä ei ole väliä pelaanko isossa roolissa vai en. Olen iloinen, kun saan auttaa joukkuetta voittamaan pelejä, Winnipeg Ice -joukkueessa viime kaudella Western Hockey League -sarjaa tahkonnut Lambos sanoi lopuksi.

JYP jatkaa liigaviikkoaan seuraavan kerran perjantaina, jolloin Jyväskylässä vierailee Mikkelin Jukurit. 

 

Antti Hokkanen