Täysi pistepotti mukaan Turusta – “Hyvä taisteluvoitto”

JYP mitteli ruuhkaisan liigaviikon päätöskamppailunsa lauantaina, kun vieraskaukalossa vastaan luisteli Turun Palloseura. Liigamiehistöjen kuluvan viikon toinen yhteenotto muodostui tasaiseksi taistoksi, joka merkattiin lopulta kolmannen peräkkäisen voittonsa ottaneelle JYPille 1-3 (1-0, 1-1, 1-2) -päätöslukemin. 

– Tiedettiin TPS:n tulevan kotona tosi kovaa pelin alkuun. Oltiin valmistauduttu siihen ja onnistuttiin vastaamaan heidän pelaamiseen tosi hyvin, JYP-kapteeni Jani Tuppurainen summasi ottelun ratkettua.

Markus Ruusu torjui JYP-veräjällä 21 laukausta (Teemu Saarinen / Liiga).

Väännön avausjakso pelattiin läpi TPS:n heiluttaessa tahtipuikkoa, mutta erän ainoasta maalista vastasi kuitenkin JYP. Gatorade Centerin digitaalit ehtivät pyörähtää seitsemän peliminuutin kohdalle, kun Jerry Turkulainen päätti puolittaisen läpiajonsa yhdellä kädellä viimeisteltyyn 1-0-vierasmaaliin.

– Laukauksia tuli aika paljon meitä kohti, mutta “Make” (Markus Ruusu) torjui hienosti kaikki, hurrikaanikippari kiitteli.

“Keväällä on aina parempi meininki”

JYP oli toisessa erässä pelin päällä ja hurrikaaninutut siirtyivätkin 2-0-johtoon ottelun puolivälissä. Jarkko Immonen passasi kiekon laidasta b-pisteelle Samuel Valkeejärvelle, joka iski laatan ohi turkulaismaalissa pelanään Karri Rämön. Kotijoukkue ilmoittautui mukaan voittotaisteluun hetkeä myöhemmin, kun Hannu Kuru kavensi alivoimalla lukemat 1-2:een. JYP-puolustaja Ville Ottavainen menetti ylivoimatilanteessa pelivälineen oman maalin takana TPS-hyökkääjä Petteri Wirtaselle, joka syötti kiekon Kurulle hurrikaaniveräjän eteen onnistunein seurauksin. 

– Tämän viikon pelikuorma ja pitkä bussimatka Turkuun kenties näkyi pelin alussa meidän luistelussa, kun TPS tuli kovaa päälle. Pyrittiin kuitenkin pelaamaan yksinkertaisesti ja katkaisemaan vastustajan hurmos heti alkuunsa. Saatiin avausmaali, mikä hieman laski TPS:n intoa. Pääsimme sitä kautta itse paremmin peliin kiinni, Jani Tuppurainen kertasi.

Robert Rooba venytti pisteputkensa kuuteen otteluun (Teemu Saarinen / Liiga).

Päätöserässä TPS tuli hanakasti JYP-alueelle ja yritti hakea kavennusta, mutta jyväskyläläispuolustus viimeisenä lenkkinään Markus Ruusu ei ollut yllätettävissä. 1-3-loppukemat ajassa 53:02 viimeisteli toisessa pelissä peräkkäin osunut Ossi Louhivaara, joka ohjasi maalin edustalta Mikko Salmion mainion alustuksen turkulaisverkkoon. 

– Pelattiin hienosti ja otettiin hyvä taisteluvoitto. Ollaan oltu hyvällä fiiliksellä koko viikko. Voitot ja onnistumiset ruokkivat onnistumisia ja antavat enemmän itseluottamusta, jyväskyläläiskiekkoilija totesi.

JYPin viikko piti sisällään neljä ottelua, joista matkaan tarttui kolme voittoa ja yhdeksän pistettä. Tällä hetkellä hurrikaanijoukkue sivuaa kauden pisintä voittoputkeaan, jollainen nähtiin edellisen kerran lokakuussa.

– Pelirytmin löytäminen on aina hankalaa, kun miettii ettei syyskaudella ollut välillä pelejä lainkaan. Itselle sopii ainakin paremmin, kun pelejä on paljon ja niitä tulee tasaisesti. Keväällä muutenkin on aina parempi meininki päällä ja pelit maistuvat ainakin itselleni paremmin, helmikuun 11 ottelussa kymmenen tehopistettä (2+8) viimeistellyt Jani Tuppurainen totesi lopuksi.

Kevään koitokset ovat Jani Tuppuraisen (vas.) mieleen (Kuva: Teemu Saarinen / Liiga).

Liiga jatkuu JYPin osalta seuraavan kerran ensi viikolla, jolloin niin ikään neljän kamppailun kiekkoviikon avaa vierasottelu Lahden Pelicansia vastaan.

 

Antti Hokkanen