TPS jatkoi JYPin kurimusta – ”Olisimme ansainneet pelistä enemmän”

JYP starttasi neljän ottelun liigaviikkoon tiistaina kotikaukalossa, jossa vastassa ollut Turun Palloseura saalisti tililleen kauden kolmannen päänahan vastustajastaan. Tiukan ja jyväskyläläisittäin lupauksiakin herättävän kamppailun päätöslukemat tilastoitiin lopulta TPS:lle jatkoajan jälkeen maalein 3-4 (0-1, 2-2, 1-0, 0-1).

– Pelin alussa olimme ihan unessa ja päästimme vastustajan etumatkalle. Kamppailimme hyvin ja olisimme ansainneet pelistä enemmän, JYP-hyökkääjä Jerry Turkulainen manasi taiston tauottua.

LähiTapiola Areenalla miteltiin tiistaina tasaisissa merkeissä (Kuva: Jiri Halttunen).

Avausjakso koluttiin läpi turkulaisvieraiden komennossa. TPS onnistui vyöryttämään väkevästi peliä JYP-veräjälle, jossa torjuntavuorossa ollut Niko Parkkinen sai olla tarkkana läpi erän. Kertaalleen kiekko myös löysi tiensä hurrikaanipussukkaan, kun TPS-hyökkääjä Aarne Intonen sivalsi ylivoimalla joukkueensa 1-0-vierasjohtoon ajassa 13:30. Vierasmaalilla pelivuorossa ollut Andrei Karejev sai vielä tässä vaiheessa olla kohtuullisen rauhassa jyväskyläläishyökkäysten edessä.

– Meidän olisi pitänyt kyetä pelaamaan järkevämmin, sillä mielestäni meillä oli hyvät saumat voittoon asti. Vastustaja rankaisi kovalla kädellä parista meidän tekemästä virheestä, hurrikaanilaituri summasi.

Robert Rooba (vas.), Jerry Turkulainen ja Ville Ottavainen pääsivät kaikki tehopisteille (Kuva: Jiri Halttunen).

“Meillä oli paikat ratkaista peli”

Kamppailun keskimmäisellä kolmanneksella joukkueet väänsivät kaukalossa tasatahtiin. JYP sai erään mainion lähdön, kun Jarkko Immonen tasoitti Robert Rooban esityöstä lukemat 1-1:een neljän peliminuutin jälkeen. TPS kuitenkin onnistui maalinteossa vielä kahteen otteeseen ennen pelin puoliväliä, kun Timur Ibragimov (1-2) ja Ruslan Ishakov (1-3) latoivat vuorollaan pelivälineen JYP-rysään. Jyväskyläläisjoukkue onnistui nousemaan vielä maalin päähän ennen taukovihellystä. Liigauransa toista otteluaan pelannut JYP-puolustaja Ville Ottavainen antoi omalta alueelta mainion pystysyötön keskialueelle, jossa väijynyt Jerry Turkulainen karkasi kiekon kanssa läpiajoon onnistunein seurauksin.

– Jokaista joukkuetta vastaan on löydettävät keinot päästä maalille ja hoidettava hyvin perusjääkiekon lainalaisuuksia, Turkulainen viittasi joukkueensa hyökkäyspelaamiseen.

Jerry Turkulainen harmitteli uneliasta peliin lähtöä (Kuva: Jiri Halttunen).

Kolmannessa erässä JYP onnistui pitämään TPS:n poissa kunnon maalipaikoilta, kun samaan aikaan kotijoukkue oli hyökkäyspelissään dominoivampi osapuoli. Hurrikaanimiehistö sai palkinnon uurastukselleen kolmisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Robert Rooban 3-3-onnistumisella. Kolmen ottelun maaliputkessa oleva JYP-hyökkääjä nousi osuman myötä Liigan maalipörssin jaetulle toiselle sijalle. Mittelön ratkaisu nähtiin lopulta jatkoajalla, jossa TPS-hyökkääjä Josh Kestner ratkaisi voiton vierasjoukkueelle ylivoimapelin päätteeksi ajassa 63:35.

– Meillä oli paikat ratkaista peli eduksemme. Tulimme hyvin tasoihin, mutta se ei vaan riittänyt, Jerry Turkulainen harmitteli lopuksi.

Robert Rooban kauden 17. maali takasi JYPille yhden sarjapisteen (Kuva: Jiri Halttunen).

JYPin liigamittelöt saavat siis jatkoa seuraavan kerran jo keskiviikkona, jolloin vierasjäällä luistelee vastaan Tampereen Tappara.

Antti Hokkanen