VOITTO! – “Tunnelma kopissa oli huikea”

JYP pistäytyi keskiviikkona Tapparan vieraana Tampereella, jossa nähtiin tasainen taisto sarjapisteistä. Lätkänippujen kauden kolmas yhteenotto piti sisällään ajoittain vauhdikkaitakin hetkiä, joiden päätteeksi voitto merkattiin lopulta JYPille jatkoajan jälkeen maalein 2-3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1). Hurrikaaninutut päättivät vierasvoiton myötä kymmenen ottelun mittaisen tappioputkensa.

– Oli aika vauhdikas ja tasainen peli. Pelattiin joukkueena hyvä peli ja jokaiselta jätkältä löytyi taistelutahtoa. Onneksi saatiin voittomaalikilpailussa kaivettua voitto, JYP-puolustaja Ville Ottavainen tiivisti pelin päätyttyä.

JYP sai vierasväännölle mainion startin, kun hurrikaanipaidat menivät 1-0-johtoon jo reilun kahden peliminuutin kohdalla. Hyökkäysalueella kiekonriistoon päässyt Santeri Koskela käytti pelivälinettä Mikko Salmiolla, joka palautti kiekon takaisin Koskelalle onnistunein seurauksin. Osuma oli 19. liigapeliään kiekkoilleelle JYP-kasvatille uran ensimmäinen pääsarjatasolla. Ensimmäisen erän kiekollisesta hallinnasta vastanneen Tapparan 1-1-tasoitus näki päivänvalon jakson puolivälissä. JYP-puolustaja Anttoni Hongan kaksiminuuttinen oli juuri ehtinyt umpeutua, kun Jere Henriksson tykitti b-pisteiden välistä laatan jyväskyläläisrysään. 

– Tappara oli odotetun kova vastus, mutta taisteltiin hyvin heitä vastaan. Joukkueen panokseen täytyy olla tyytyväinen, Ottavainen totesi.

Niko Parkkinen torjui JYP-maalilla 27 Tappara-laukausta (Kuva: Jiri Halttunen).

“Tehtiin paljon asioita oikein”

Tappara kampesi itsensä 2-1-johtoon kamppailun puolivälissä JYPin pelatessa ylivoimalla. Ville Ottavainen oli lähdössä oman maalin edustalta hyökkäykseen, mutta epäonnekseen hurrikaanipuolustaja menetti tilanteessa kiekon Sami Moilaselle. Tamperelaishyökkääjä kiitti ja kuittasi alivoimalla laatan ohi JYP-veräjällä jatkaneen Niko Parkkisen

– Tämän pelin lopputulos kertoo sen, että tehtiin paljon asioita oikein tiistaisen TPS-pelin jälkeen. Jokainen piti huolen siitä, että oli valmis pelaamaan Tapparaa vastaan, JYP-kiekkoilija näki.

Jyväskyläläisvieraat onnistuivat lyömään kamppailun 2-2-tasalukemiin vielä ennen erätaukoa, kun huikeassa liekissä oleva Robert Rooba sivalsi b-pisteiden välistä kauden kymmenennen ylivoimaosumansa tamperelaisverkkoon ohi Christian Heljangon. Syöttömerkinnät osumasta kirjattiin ratkaisevan syötön antaneelle Jani Tuppuraiselle, sekä Anttoni Hongalle. 

– “Robi” on ollut viime ajat aika kuuma. Hänen tasoitusmaalinsa erän loppuun toi uskoa koko joukkueelle, Ville Ottavainen fiilisteli.

Robert Rooban maalivire sai jatkoa Hakametsässä (Kuva: Jiri Halttunen).

Maalittomassa kolmannessa erässä kumpikin joukkue onnistui luomaan hyökkäyspään tilanteita, mutta maaliin saakka hyvätkään yritykset eivät kantaneet. Jatkoajallakin nähtiin vielä muutamia tekopaikkoja molempien osapuolten toimesta, mutta kamppailun varsinainen ratkaisu nähtiin lopulta voittomaalikilpailussa. JYP-vahti Niko Parkkinen nollasi Kristian Tanusin ja Maksim Matushkinin maalintekoaikeet, kun samaan aikaan hurrikaanimiehistöstä maalinteossa onnistuivat Jerry Turkulainen ja Robert Rooba.

– Pakko sanoa, että ei ole vähään aikaan ollut noin hyvä fiilis runkosarjassa otetun voiton jälkeen. Pelin jälkeen tunnelma kopissa oli huikea ja oli hienoa saada olla osa sitä, hurrikaanipuolustaja hykersi tyytyväisenä.

“Olen saanut tuoda omia vahvuuksia esille”

Ville Ottavainen on 18-vuotias Oulun Kärppien kasvatti. Raamikas puolustajalupaus (193 cm / 91 kg) pelasi viime kaudella Pohjois-Amerikassa OHL-liigaa Kitchener Rangers -joukkueesta, josta Ottavainen palasi täksi kaudeksi Kärppien kautta JYPin U20-joukkueeseen lainalle. 

– Kausi on ollut tähän mennessä todella nousujohteinen ja nautin pelaamisesta aika paljon. Olen saanut tuoda omia vahvuuksia esille ja itseluottamus on tällä hetkellä aika korkealla. 

Ville Ottavainen pelaa tällä hetkellä hyvällä itseluottamuksella (Kuva: Jiri Halttunen).

JYPin liigamiehistössä Ottavaiselle on kertynyt tähän mennessä kolme sarjakamppailua, joissa on kertynyt peliaikaa lähes 17 minuuttia per ottelu. Nuori kiekkoilija on saanut liigakomennuksensa aikana runsaasti peliaikaa ja vastuuta ylivoimalla, mitkä ovat yllättäneet hänet positiivisesti.

– Ihan tällaista en osannut odottaa. Koen kuitenkin, että minulla on vahvuuksia myös ylivoimapelaamisessa. Vastuuta on tullut ja siitä tulee tietysti luotettu olo. Pelaajan näkökulmasta se on paras fiilis, kun saa luottamusta.

JYPin kiekkoviikko jatkuu seuraavan kerran perjantaina Jyväskylässä, jossa on vastassa Porin Ässät.

 

Antti Hokkanen