HPK vei pisteet mukanaan – “Ei auta selitellä”

JYP ja HPK mittelivät torstai-iltana Jyväskylässä kauden kolmannen yhteenoton, josta tuli lopulta hämeenlinnalaisnäytös. Täysi pistepotti tilastoitiin 60 minuutin jälkeen HPK:lle 2-5 (0-2, 1-2, 1-1) -lukemin.

– Ei tässä oikein auta selitellä. Tosi huono peli meiltä. Tällaisiin ei ole varaa, JYP-hyökkääjä Antti Kalapudas manasi summerin soitua.

Mikko Kalteva pelasi torstaina uransa 700. liigaottelun, josta myös pelinumero muistutti (Kuva: Jiri Halttunen).

HPK oli avausjakson kenttätapahtumissa niskan päällä, minkä seurauksena hämeenlinnalaisvieraat vastasivat myös ottelun avausmaalista. Ajassa 11:43 syntynyt osuma lähti Elmeri Erosen lavasta, kun HPK-puolustaja sivalsi kiekon Joona Monnon hyökkäyspään aloitusvoitosta ohi JYP-vahti Markus Ruusun. Vierassikermän 2-0-maali näki päivänvalon ylivoimalla vajaat kolme minuuttia myöhemmin, jolloin Valtteri Puustinen tykitti b-pisteeltä laatan isäntien rysään. Toisessa kenttäpäädyssä jyväskyläläismiehistö ei saanut hyökkäyspeliään vielä tässä vaiheessa täysin uomiinsa, sillä HPK-veräjällä torjuntavuorossa ollut Eetu Laurikainen koppasi erässä ainoastaan viisi hurrikaanikutia. 

– HPK pelaa tosi hyvin, varsinkin hyökkäysalueella. He rullaavat kiekkoa aika paljon rännin kautta, Kalapudas totesi.

JYP-vahti Markus Ruusu joutui antautumaan viidesti (Kuva: Jiri Halttunen).

“HPK oli vaikea vastustaja”

Joukkueet väänsivät tasatahtiin toisessa erässä, jossa hämeenlinnalaisvieraat siirtyivät jo kolmen maalin karkumatkalle jakson alkupuoliskolla nähdyllä Harri Kainulaisen ylivoimaosumalla. JYPin 1-3-kavennus syntyi niin ikään erikoistilanteen seurauksena, kun Jerry Turkulainen purjehti ylivoimalla b-pisteiden väliin maalintekoon. Takaiskusta huolimatta HPK onnistui uudemman kerran maalinteossa jo seuraavassa vaihdossa. Elmeri Eronen lähetti kiekon hyökkäyssiniviivan alta maalia kohti, minkä seurauksena Mikko Salmion mailasta kimmokkeen ottanut peliväline eteni lopulta onnekkaasti hurrikaanipömpeliin saakka.

– HPK oli vaikea vastustaja, jonka peliin emme itse pystyneet vastaamaan. Onneksi saamme kuitenkin ensi viikolla mahdollisuuden korjata tilanteen, Antti Kalapudas sanoi.

Torstain lopputulos jätti rutkasti mietittävää JYP-valmennukselle lauantain Jukurit-ottelua ajatellen (Kuva: Jiri Halttunen).

Kolmen maalin takamatka oli JYPille kolmannessa erässä lopulta liikaa, eivätkä isännät enää kyenneet nousemaan mukaan voittotaisteluun. HPK-hyökkääjä Jere Innala käytti Antti Kalaputaan kiekonmenetyksen hyväkseen ja kuittasi alivoimalla 1-5-lukemat hurrikaanihäkkiin ajassa 48:13. Pelin päätösminuuteilla nähty Patrik Siikasen 2-5-kavennusmaali jäi isännille lopulta laihaksi lohduksi, kun hämeenlinnalaisnippu osoittautui jälleen kerran ylitsepääsemättömäksi esteeksi.

– Tämä peli pitää unohtaa samantien. Hoidetaan palauttelut hyvin ja siirretään katseet seuraavaan peliin, hurrikaanikiekkoilija linjasi.

Antti Kalapudas (oik.) ei ollut tyytyväinen illan lopputulokseen (Kuva: Jiri Halttunen).

Helmikuusta lähtien JYPin ykkösketjun keskellä operoinut Antti Kalapudas on pelannut tällä kaudella JYP-nutussa 36 kamppailua tehoin 3+10. Kuuden pelin pisteputkessa ennen HPK-taistoa ollut hurrikaanisentteri on tähän mennessä kellottanut vyölleen reilun 16 minuutin peliajan ottelua kohden.

– Oma pelaaminen on ollut parempaa mitä alkukaudesta. Olemme pelanneet samalla kentällisellä nyt monta peliä (Robert Rooba-Kalapudas-Turkulainen), minkä johdosta alamme löytää toisiamme paremmin ja pystymme tuottamaan maaleja, JYP-hyökkääjä päätti.

JYP pelaa viikon viimeisen ottelunsa lauantaina vierasjäällä, jolloin Liigan jumbotaistossa luistelee vastaan Mikkelin Jukurit.

Antti Hokkanen