Jukurit syöksi JYPin sarjajumboksi – “Kokonaisuutena ailahteleva peli”

JYPin ja Jukureiden kauden viides yhteenotto miteltiin lauantai-iltana Mikkelissä. Ottelutapahtumasta muodostui jyväskyläläisittäin vaikea, kun 13 pelin tappioputkessa taistoon saapunut Jukurit päätti kuivan kautensa JYPin kustannuksella päätösmaalein 4-2 (1-1, 2-0, 1-1). Tulos tiesi samalla sitä, että Jukurit pudotti voitollaan JYPin liigan viimeiselle sijalle.

– Kokonaisuutena aika ailahteleva peli. Kolmannessa erässä yritettiin tehdä vielä comebackia, mutta ei päästy kuin maalin päähän, JYP-vahti Niko Parkkinen summasi ottelun päätyttyä.

Niko Parkkiselle kirjattiin JYP-veräjällä 15 torjuntaa (Kuva: Petri Saarelainen / Liiga).

Pelin avausjaksolla JYP oli paikallaolijoista pirteämpi, minkä johdosta jyväskyläläisvieraat olivat kenttätapahtumissa niskan päällä. Kotijoukkue kuitenkin vastasi illan avausmaalista, kun Joachim Rohdin iski b-pisteiden välistä Jukurit 1-0-johtoon ajassa 12:58. JYPin 1-1-tasoitus nähtiin vielä ennen taukovihellystä, kun Antti Kalapudas sivalsi b-pisteen tuntumasta kiekon ohi Sami Rajaniemen. Hyvän esityön hurrikaanisentterin viimeistelemään ylivoimaosumaan tekivät Jerry Turkulainen ja Anttoni Honka.

– Vastustaja pelasi ja taisteli hyvin. Jukurit ajoi maalille ja oli tehokas, mikkeliläiskasvatti Parkkinen tunnusti.

Antti Kalapudas vastasi Mikkelin lauantai-illassa JYPin ainokaisesta (Kuva: Petri Saarelainen / Liiga).

“Pelin sisällä oli hyviä ja huonoja hetkiä”

Jukurit tuli toiseen erään tehokkaasti, sillä jo reilun kahden peliminuutin jälkeen valotaululla komeilivat isäntien 2-1-johtolukemat. Šimon Stránský pääsi hyökkäysalueella kiekkoon ja kuittasi b-pisteen kaarelta pelivälineen hurrikaanirysään. Jyväskyläläismiehistö sai lisää kylmää vettä niskaansa pelin puolivälissä, jolloin Pontus Netterberg vei osumallaan isännät jo kahden maalin karkumatkalle. Vierasjoukkueen hyökkäyspelaaminen jäi jaksolla todella vaisuksi, kun samaan aikaan isännät hallitsivat kenttätapahtumia varsin selvästi.

– Oma pelaaminen oli muun joukkueen tavoin aika ailahtelevaa. Pelin sisällä oli hyviä ja huonoja hetkiä. Yritetään jatkossa löytää omiin otteisiin enemmän tasaisuutta, jotta saataisiin suorittamista tasapainoisemmaksi, hurrikaanihäkkäri totesi.

Jukurit onnistui jälleen horjuttamaan JYPiä (Kuva: Petri Saarelainen / Liiga).

Päätöserässä JYP oli kuskin paikalla ja pitkä uurastus sai palkinnon lopulta ajassa 58:33, jolloin Santeri Koskela nosti JYPin maalin päähän. Osuma ei kuitenkaan siivittänyt vierasnippua tämän lähemmäksi voittoa. Jyväskyläläisseura haki taiston päätöshetkillä vielä tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta tuloksetta. 4-2-päätöslukemat merkattiin Šimon Stránskýn tilastoihin.

– KalPa-peli oli ylivoimaisesti meidän tämän viikon paras peli, kun taas kahteen jälkimmäiseen otteluun (HPK, Jukurit) jäi parannettavaa ensi viikkoa ajatellen, Niko Parkkinen päätti.

Sarjajumboksi valahtanut JYP sai pelin jälkeen jälleen lisää mietittävää (Kuva: Petri Saarelainen / Liiga).

JYP jatkaa liigakamppailujen merkeissä seuraavan kerran ensi tiistaina, jolloin Jyväskylässä vierailee toistamiseen lyhyen ajan sisään Hämeenlinnan Pallokerho.

 

Antti Hokkanen