JYP nöyrtyi KalPalle – “Annettiin pisteet liian helposti pois”

Kuopiossa kiekkoiltiin tiistain liigakierroksella runkosarjan neljäs paikallisvääntö, kun KalPa isännöi JYPiä. Järvi-Suomen derby oli lopulta kuopiolaisjuhlaa KalPan viedessä pidemmän korren 4-1 (1-0, 3-0, 0-1) -lukemin.

– Annettiin pisteet liian helposti pois. Vastustaja ei mielestäni pelannut niin hyvää peliä, mitä loppulukemat antavat ymmärtää. Meidän olisi pitänyt saada parempi tulos aikaiseksi, JYP-hyökkääjä Ossi Louhivaara harmitteli pelin tauottua.

Ossi Louhivaara iski Kuopiossa kauden kolmannen maalinsa (Kuva: Jiri Halttunen).

Kamppailun avauskolmannes koluttiin läpi tasaväkisissä tunnelmissa, minkä tuoksinassa molemmat joukkueet kykenivät luomaan muutamia hyviä tilanteita vastustajan maalille. KalPa oli paikallaolijoista lopulta se osapuoli, joka myös onnistui saamaan kiekon kertaalleen maaliin saakka. JYP-veräjällä torjuntavuorossa ollut Markus Ruusu joutui antautumaan erän puolivälin tienoilla, kun KalPa-hyökkääjä Alexander Ruuttu toimitti siniviivalta pelivälineen onnistuneesti hurrikaaniverkon perukoille. 

Tultiin peliin hyvin mukaan, mutta vastustaja pääsi kuin varkain 1-0-johtoon. Ensimmäisen erän loppu oli meiltä hieman huono, mutta muuten pelattiin mielestäni ihan hyvä erä, Louhivaara kertasi avausjakson tapahtumia.

“Vähän jäi piippuun”

KalPa käänsi ottelun itselleen faktisesti toisessa erässä, jossa kilpipaidat löivät kiekon kolmesti JYP-rysään. Aapeli Räsäsen (2-0), Kai Kantolan (3-0) ja Lasse Lappalaisen (4-0) osumilla isännät ottivat tukevan otteen kamppailun voitosta. Hurrikaanivahti Markus Ruusu sai 3-0-tilanteessa tarpeekseen, mikä tiesi torjuntavuoron siirtymistä viime viikolla kolme ottelua urakoineelle Niko Parkkiselle.

– Toiseen erään saatiin huono lähtö. Tehtiin virhe heti alkuun ja KalPa meni sen seurauksena 2-0-johtoon. Sen jälkeen vastustaja tekikin pari maalia aika nopeaan tahtiin, hurrikaanihyökkääjä sanoi.

KalPa oli kolmatta kertaa tällä kaudella muutaman luistimenpotkun JYPiä edellä (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP sai kavennusmaalin aikaiseksi heti kolmannen erän alkuun, kun Louhivaara ohjasi maalin edestä Aleksi Salosen viivakudin ohi KalPa-kassari Matej Tomekin. Jyväskyläläisittäin osumalla oli kuitenkin lopputuloksen kannalta enää ainoastaan kosmeettinen merkitys, sillä isännät puolustivat kolmen maalin johtoaan onnistuneesti aina päätössummeriin saakka.

– Nostettiin tempoa kavennusmaalin jälkeen ja saatiin vielä pari paikkaa vastustajan maalille. Meidän olisi pitänyt saada heti toinen maali siihen perään, mutta vähän jäi piippuun, Ossi Louhivaara päätti.

JYP jatkaa pelejään seuraavan kerran keskiviikkona, kun kotikaukalossa luistelee vastaan koronakaranteenista vapautunut Kouvolan KooKoo.

 

Antti Hokkanen