JYP otti maukkaan voiton Kärpistä – “Otteissamme oli paljon energiaa”

JYP ja Oulun Kärpät mittelivät lauantaina Jyväskylässä tasaisen liigaväännön, jossa nähtiin jännittäviä ja tunnerikkaita vaiheita. Kiekkoviikon päätteeksi voittajana kaukalosta poistui lopulta neljän pelin tappioputkensa katkaissut JYP päätöslukemin 4-2 (1-2, 1-0, 2-0).

– Otteissamme oli paljon energiaa, vaikka kyseessä oli meille jo neljäs peli tälle viikolle. Toisaalta aiemmat kolme peliä olivat osaltamme sen verran heikkoja, että niistä jäi nähtävästi paukkuja vielä tähän otteluun, kahden vuoden jatkosopimuksen JYPin kanssa tehnyt Niko Seppälä kiteytti pelin tauottua.

LähiTapiola Areenalla koettiin tunnerikas 60-minuuttinen (Kuva: Jiri Halttunen).

Kärpät oli avauserän pelitapahtumissa kiekollisesti hallitsevampia, minkä johdosta oululaisvieraat hilasivat itsensä seitsemän peliminuutin jälkeen jo kahden maalin karkumatkalle. Tino Metsävainion (1-0) ja Mika Pyörälän (2-0) osumien myötä JYP oli jälleen samanlaisessa ahdingossa, jossa se oli rypenyt kuluvan viikon kolmessa aiemmassakin ottelussa. Tällä erää lopputulema oli kuitenkin toisenlainen, sillä hurrikaanileiri nousi taisteluun mukaan ajassa 14:13 syntyneen 1-2-kavennuksen myötä. Severi Lahtinen ja Jani Tuppurainen toimivat alustajina, kun Valtteri Kakkonen toimitti hyökkäyssiniviivalta laatan kärppäverkkoon.

– Monessa meidän ottelussa on ollut tosi ratkaisevaa se, kumpi joukkue tekee ensimmäisen maalin. Yleensä sen tehnyt on myös voittanut lopulta koko pelin. Ottelun kulun kannalta Valtterin maali oli meille tosi tärkeä, JYP-puolustaja korosti.

Valtteri Kakkosen 1-2-kavennusmaali oli ottelun kulun kannalta JYPille äärimmäisen tärkeä osuma (Kuva: Jiri Halttunen).

“Olin hiessä ja taju meinasi lähteä”

JYP tuli toiselle jaksolle terävästi ja onnistui 2-2-tasoitusmaalin teossa jo avausminuutilla. Uransa parasta liigakautta pelaava Anttoni Honka antoi loistavan pystysyötön Samuel Heleniukselle, joka karkasi läpiajoon onnistunein seurauksin. Erän vanhetessa todellisiin maalipaikkoihin johtaneet hurrikaanihyökkäykset tyrehtyivät liki olemattomiin ja kiekollinen ote siirtyi tämän seurauksena enemmän oululaisjoukkueen käsiin. Kurinalaisesti pelannut jyväskyläläispuolustus viimeisenä lenkkinään 34 koppia ottelussa kerännyt Markus Ruusu pitivät kuitenkin lukemat muuttumattomina toiselle erätauolle siirryttäessä. 

– Henkilökohtaisesti piti laittaa kaikki jäljellä olevat mehut peliin. Ensimmäisen erän jälkeen menin pukukopissa tuulettimen eteen seisomaan. Yritin samalla hengittää syvään, kun olin niin hiessä ja taju meinasi lähteä, hurrikaanikiekkoilija totesi.

Samuel Heleniuksen kauden seitsemäs täysosuma nosti JYPin mukaan voittotaisteluun (Kuva: Jiri Halttunen).

Mittelön ratkaisuhetket nähtiin kolmannessa erässä. Kärpät jatkoi edelleen painostavampana osapuolena, mutta pelin loput osumat iski tästä huolimatta JYP. Isännät pääsivät ylivoimalle kamppailun jälkimmäisen kymmenminuuttisen alkuhetkillä, jolloin Jerry Turkulainen tykitti b-pisteeltä laatan vastustamattomasti oululaisrysään. Vierasnippu haki loppuhetkillä tasoitusta vielä kuudella kenttäpelaajalla, mikä kostautui jäähyaitiosta karanneen Roni Allénin päästessä maalintekoon pelin viimeisellä minuutilla. 

– Pelasin monta kertaa Kärppien ykkösketjua vastaan. Pyrin pitämään jalat liikkeessä ja ottamaan vastustajalta tilan pois. Annoin Kärppien hyökkääjille paljon runtua ja yritin olla niin kettumainen, että vastustaja turhautuu. Pelin jälkeen koin antaneeni kaiken mitä annettavissa oli, Niko Seppälä myönsi.

“Pelaamisen pitää näyttää siltä, että ansaitset pelipaikkasi joka ilta”

Juuri ennen Kärpät-ottelua JYP tiedotti tehneensä Niko Seppälän kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Illasta toiseen isoja minuutteja tahkoava 22-vuotias jyväskyläläispuolustaja on sopimukseen luonnollisesti erittäin tyytyväinen.

– En ole ikinä saanut mitään ilmaiseksi ja jatkosopimus JYPin kanssa on puhtaasti kovan työn ansiota. Viime kaudella Pelicansissa pelatessani todistin itselleni pystyväni pelaamaan tässä sarjassa ja nyt JYPissä olen todistanut saman myös muille. Kärppiä vastaan pelasin eniten koko joukkueesta ja silti pystyin puolustamaan jämäkästi aina jäällä ollessani.

Niko Seppälä nähdään JYP-puolustuksessa myös seuraavat kaksi vuotta (Kuva: Jiri Halttunen).

Seppälä on pyrkinyt otteissaan tasaisuuteen, sekä kiekolliseen peliin. Vaikka mukaan on sattunut myös muutama vaikea ottelu, niin siitä huolimatta pelit ovat miehen mukaan tuntuneet hyvältä.

– Liike on parantunut ja pää pysyy nyt pystyssä niin hyvin, että näen syöttöväyliäkin. Vastuu on tuntunut tosi hyvältä ja se on ehkä vähän jopa yllättänytkin. Toisaalta jos vastuuta saa näinkin paljon, niin pelaamisen pitää myös näyttää siltä, että ansaitset pelipaikkasi joka ilta.

JYP jatkaa kohti liigakauden päätösvaiheita pelaamalla seuraavan kerran tiistaina, jolloin vierasjäällä vastaan luistelee sarjajohtaja Rauman Lukko. 

 

Antti Hokkanen