JYP voittoisa Kuopiossa – “Hyvä aloitus viikolle”

Kuopiossa kiekkoiltiin tiistai-iltana kauden kolmas paikalliskamppailu, kun KalPa isännöi JYPiä. Joukkueiden tämän kauden aiempien yhteenottojen tapaan tästäkin kohtaamisesta muodostui tasaväkinen koitos. Voitto kirjattiin jatkoajan jälkeen lopulta JYPille päätösmaalein 0-1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1).

– Saatiin ensimmäiseen erään hyvä startti ja pelattiin siinä oikeastaan aika hyvin. Toinen erä aloitettiin hyvin, mutta sitten meille tuli pieni notkahdus. KalPa sai vähän hallintaa pelistä ja pari aika pitkää pyöritystä meidän päähän, JYP-hyökkääjä Samuel Helenius kertasi taiston päätyttyä.

– Kolmas erä oli aika tasaista vääntöä. Selvittiin siinäkin parista vastustajan pitkästä pyörityksestä. Jatkoajalla saatiin sitten peli aika nopeasti poikki, Helenius jatkoi.

Markus Ruusu torjui 32 laukausta ja pelasi kauden kolmannen nollapelinsä (Kuva: Jiri Halttunen).

Mittelön ratkaisuun riitti siis lopulta yksi maali ja se nähtiin vasta jatkoajalla. Ajassa 60.14 syntyneestä osumasta vastasi Robert Rooba, joka iski kiekon kuopiolaispömpeliin Antti Kalaputaan hyvästä alustuksesta. Jyväskyläläisjoukkue käynnisti hyökkäyksen omalta puolustusalueelta Anttoni Hongan toimesta ja päätti sen lopulta 2-1-ylivoimahyökkäyksestä seuranneeseen voittomaaliin.

– Tämä oli hyvä aloitus tälle viikolle. Tiistaipelit ovat olleet meille viime aikoina hieman vaikeita, mutta uskon meidän saavan tästä hyvää boostia loppuviikon otteluihin, Helenius näki.

Robert Rooba osui jälleen (Kuva: Jiri Halttunen).

“KalPa on antanut tällä kaudella hyvän vastuksen”

KalPa oli läpi taiston niskan päällä ja vaikka JYP oli kahdessa ensimmäisessä erässä pelissä mukana, niin kolmannella jaksolla savolaismiehistö oli pelitapahtumissa kuskin paikalla.

– KalPa on antanut meille tällä kaudella hyvän vastuksen ja olemme pelanneet heitä vastaan tasaisia pelejä. Heitä vastaan on kiva pelata ja Kuopiossa pelaaminen tuntui hyvältä, varsinkin näin voiton jälkeen.

Samuel Helenius (oik.) korostaa välipäivien tärkeyttä otteluruuhkan tiimellyksessä (Kuva: Jiri Halttunen).

Samuel Helenius on pelannut tällä kaudella 40 liigavääntöä, joissa on kertynyt peliaikaa keskimäärin vajaat 15 minuuttia per ottelu. Hurrikaanihyökkääjä myöntää tykänneensä, kun on saanut pelata paljon.

– Tottakai kun pelataan paljon, niin se verottaa hieman jaksamista. Välipäivät ovat tärkeitä ja ne pyritään käyttämään palautumiseen niin hyvin kuin mahdollista, jotta jaksetaan painaa peleissä. 

JYP kiekkoilee seuraavan kerran torstaina, jolloin Jyväskylässä vierailee lupaavan piristäviä otteita alkuvuoden aikana esittänyt Hämeenlinnan Pallokerho.

 

Antti Hokkanen