JYPille kauden suurinumeroisin voitto – “Maalintekotehokkuus oli hyvällä tasolla”

LähiTapiola Areenalla miteltiin tiistai-iltana liigaviikon ensimmäinen koitos, kun JYP sai vieraakseen Hämeenlinnan Pallokerhon. Joukkueiden kauden neljäs – ja samalla viimeinen – runkosarjakohtaaminen päättyi hurrikaaninäytöksen jälkeen riemukkaisiin 7-3 (3-2, 1-1, 3-0) -loppulukemiin.

– Olimme heti pelin alusta asti energisiä. Saatiin luotua maalipaikkoja ja pelin hallinta oli meillä paikka paikoin hyvin käsissä, JYP-hyökkääjä Mikko Salmio totesi ottelun päätyttyä.

500. liigapelinsä JYP-nutussa kiekkoillut Jarkko Immonen (vas.) sai onnittelut ketjukaveri Jani Tuppuraiselta (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP sai peliin loistavan startin, kun Samuel Valkeejärvi iski kiekon HPK-veräjään jo vajaan kahden peliminuutin jälkeen. Tasaisen avausjakson seuraavista osumista vastasi vierasryhmittymä, joka siirtyi erän puolivälin jälkeen kuskin paikalle Ossi Ikosen ja Petri Kontiolan maaleilla. Päättäväisellä ilmeellä taistellut kotijoukkue pääsi kuitenkin sanomaan vielä viimeisen sanan ennen taukovihellystä. Ensin Samuel Valkeejärvi kaapi pelin tasoihin illan toisella onnistumisellaan, minkä jälkeen oli Jarkko Immosen vuoro viedä isännät 3-2-johtoon juuri ennen ensimmäistä erätaukoa. 

– Maalintekotehokkuus oli hyvällä tasolla. Kykenimme luomaan laadukkaita maalipaikkoja, jotka sijoittuivat maalin eteen ykkössektorille. Se edesauttaa maalintekoa huomattavasti, jyväskyläläiskiekkoilija näki.

Ottelun ehdottomiin onnistujiin kuulunut Samuel Valkeejärvi (17) vietti kolmen (2+1) tehopisteen iltaa (Kuva: Jiri Halttunen).

“Jokainen ketju pystyi tekemään tulosta”

Hurrikaaninutut saivat kamppailun keskimmäiselle kolmannekselle mainion lähdön, kun Robert Rooba iski kolmen peliminuutin tienoilla laatan HPK-vahti Eetu Laurikaisen taakse. Tasaväkisissä tunnelmissa jatkuneen taiston seuraava maali nähtiin pelin puolivälissä, jolloin HPK-puolustaja Elmeri Eronen latasi pelivälineen hurrikaanipömpeliin ohi torjuntavuorossa olleen Niko Parkkisen

– Jokainen ketju pystyi tekemään hyvää tulosta ja saimme onnistumisia laajalla rintamalla, hurrikaanihyökkääjä sanoi.

Huikeaa kautta pelaava Anttoni Honka (3) kellotti vyölleen joukkueensa toiseksi kovimman peliajan (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP onnistui kasvattamaan johtonsa kahteen maaliin päätöserän alkupuoliskolla, jossa jyväskyläläissoturit kuittasivat pelivälineen viidennen kerran ohi Laurikaisen. 500. liigapelinsä JYP-nutussa kiekkoillut Jarkko Immonen voitti hyökkäyspään aloituksen, minkä jälkeen Jani Tuppurainen tykitti kiekon hämeenlinnalaishäkkiin. Takaa-ajoasemaan joutunut HPK painoi erässä väkevästi peliä JYP-alueelle, mutta yrityksistä huolimatta ilman tulosta. 6-3-osuman alivoimalla viimeisteli läpiajosta onnistunut Tuppurainen ja 7-3-päätöslukemat olivat puolestaan HPK-puolustajien välistä maalintekoon pujahtaneen Roni Allénin käsialaa. 

– Tänä vuonna ei ole ollut liikaa sellaisia pelejä, joissa olemme päässeet pelaamaan kolmannessa erässä vapautuneesti. Yleensä olemme johtaneet viimeisessä erässä maalilla tai kahdella ja jännitetty loppuun asti miten pelissä käy. Nyt saimme katkaistua HPK:n selkärankaa päätöserän alun maalilla ja hallitsimme sitä kautta pelin loppua, Mikko Salmio päätti.

Mikko Salmio oli tyytyväinen eritoten joukkueensa maalintekotehokkuuteen (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP jatkaa liigavääntöjään heti keskiviikkona, jolloin vieraskaukalossa luistelee vastaan Tampereen Ilves.

 

 

Antti Hokkanen