KalPa vei jälleen pidemmän korren – “Liian helppoja osumia”

JYP matkusti perjantaina toistamiseen kuluvan viikon aikana Kuopioon. Olvi Areenalla vastassa ollut KalPa on ollut tämän kauden paikallismittelöissä niskan päällä ja sama toistui jälleen. 60 minuutin jälkeen kilpipaidat kirjauttivat tililleen viikon toisen JYP-voittonsa tiistaiseen tapaan 4-1 (2-0, 1-0, 1-1) -lukemin.

– Peli oli kokonaisuutena aika samanlainen kuin alkuviikon kohtaamisemme. Annoimme KalPalle aavistuksen liian helposti 1-0-maalin, minkä jälkeen jäätiin hieman telineisiin, poikkeuksellisesti nelosketjun keskushyökkääjänä pelannut JYP-puolustaja Aleksi Salonen kertasi. 

KalPa tuli peliin odotetusti kiekollisesti dominoivampana osapuolena, minkä johdosta avauskolmannes tahkottiin läpi kotijoukkueen komennossa. Mittelön maalihanat avattiin isäntien toimesta seitsemännellä peliminuutilla, jolloin KalPa-hyökkääjä Juuso Könönen toimitti hyökkäyssiniviivan alta kiekon ohi JYP-vahti Niko Parkkisen. Kuopiolaismiehistön 2-0-johtomaali oli puolestaan hurrikaaniveräjän edestä onnistuneen Kai Kantolan käsialaa. 

– Tiistain ottelusta poiketen pelimme ailahteli nyt enemmän. Tällä kertaa meille tuli aiempaa enemmän pidempiä huonoja jaksoja pelin sisällä, Salonen sanoi.

KalPa-hyökkääjä Kai Kantola iski kiekon kahdesti JYPin verkkoon (Kuva: Jiri Halttunen).

“Erikoistilanteita oli paljon”

JYPille tarjottiin toisessa erässä mahdollisuuksia maalintekoon lukuisilla ylivoimilla, mutta KalPan alivoima onnistui taistelemaan erikoistilanteet edukseen. Yksi osuma erässä nähtiin ja siitä vastasi jälleen kotijoukkue, kun Kai Kantola ohjasi ylivoimapelin seurauksena isännät jo kolmen maalin karkumatkalle. 

– Erikoistilanteita oli paljon, mutta emme saaneet ylivoimalla otetta pelistä maalien muodossa. Jos olisi onnistuttu tekemään 1-2 ylivoimaosumaa, niin silloin peli olisi varmasti ollut toisennäköinen, hurrikaanikiekkoilija totesi.

Brad Lambert vastasi Kuopion illassa JYPin ainokaisesta (Kuva: Jiri Halttunen).

Päätöserässä joukkueet väänsivät liki tasatahtiin, joskin JYPille siunaantui kenties aavistuksen paremmat maalipaikat. Hurrikaaninuttujen kavennusosuma nähtiin lopulta vajaat kolme minuuttia ennen päätössummeria, kun Brad Lambert nosti vierasryhmän kahden maalin päähän Patrik Siikasen ja Anttoni Hongan hyvien alustusten seurauksena. JYP haki tämän jälkeen kavennusta vielä kuudella kenttäpelaajalla, mikä johti lopulta KalPa-laituri Sami Tavernierin tyhjään rysään viimeistelemään 4-1-maaliin.

– KalPa teki kaksi ylivoimamaaliaan (2-0, 3-0) luokattoman helposti. Tilanteet olivat sellaisia, jotka olemme käyneet videopalavereissa läpi. Alivoimalla jokaisella on oma tehtävänsä, mistä johtuen noin helppoja maaleja ei saisi päästää. Ne olivat oikeastaan aiemmista peleistä nähtyjä toisintoja. Liian helppoja osumia, jotka lamauttivat meitä, Salonen manasi.

“Karnevaalit pystyssä, kun voitin aloituksen”

Puolustajana normaalisti pelaava Aleksi Salonen nähtiin perjantaina siis hyökkääjän tontilla, kun hurrikaanikiekkoilija oli loukkaantumisista johtuen nostettu nelosketjun sentteriksi. Salosen laidoilla pelasivat Mikko Salmio ja niin ikään puolustajana tutummin esiintyvä Roni Allén.

– Tavoitteenamme oli tuoda peliin tunnetta ja näyttää joukkueelle millaista nelosketjun roolin tulisi olla. Lähdimme nostamaan tunnetta, aiheuttamaan sekasortoa ja taklaamaan paikan tullen. Onnistuimme siinä roolissa mielestäni hyvin ja meillä oli kahteen erään varmasti parhaat maalipaikat koko joukkueesta.

Aleksi Salonen johti nelosketjua, joka pyrki tuomaan tunnetta peliin (Kuva: Jiri Halttunen).

Kuopiossa hyökänneen Salosen johtama hurrikaanivitja pyrki palauttamaan mieliin sen, että neloskenttä on yleensä parhaimmillaan rikkovassa roolissa ja tunteen tuomisessa. 

– Se valitettavasti on katoava luonnonvara tämän päivän Liigassa. Tähän mennessä jätkät ovat välillä istuneet vaihtoaitiossa hiljaa ja katsoneet lattiaan. Nyt siellä oli eri meininki ja joukkueessa nähtiin tunnetta, jota meiltä on puuttunut. Siellä oli karnevaalit pystyssä jo siinä vaiheessa, kun voitin ensimmäisen aloituksen, Aleksi Salonen naurahti lopuksi.

JYP päättää liigaviikkonsa lauantaina kotikaukalossa, kun Oulun Kärpät vierailee LähiTapiola Areenalla.

 

Antti Hokkanen