Konnekuljetuksen otteluennakko: “HPK on saanut itseluottamusta pelaamiseensa”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYP pelaa kuluvan liigaviikon ainoan kotikamppailunsa torstaina, kun LähiTapiola Areenalla vierailee Hämeenlinnan Pallokerho. Tuleva yhteenotto on joukkueiden tämän kauden kolmas koitos, johon hurrikaaninutut hyökkäävät voitto mielessään.

– Tiedetään hyvin pitkälti millainen vierasjoukkue on tulossa vastaan. Pyritään olemassa olevien elementtien avulla jalostamaan omaa pelaamista paremmaksi, urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen JYP-valmennuksesta linjaa. 

Jerry Turkulainen ja muu JYP-miehistö pyrkii laittamaan kapuloita HPK:n hyvin kulkeviin rattaisiin (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP starttasi tähän viikkoon siis tiistaina Kuopiossa, jossa vastassa ollut KalPa kellistyi Robert Rooban jatkoaikaosumalla 1-0-lukemin. Jyväskyläläisveräjällä 32 koppia kerännyt Markus Ruusu urakoi tililleen kauden kolmannen nollapelinsä. 

– Uskon, että hieno taistelumme tuo meille virtaa HPK-otteluun. Tiistaipeleissä meillä on ollut tällä kaudella hieman hankaluuksia, mutta nyt saatiin otteisiin erilaista ilmettä. Vaikka välillä jouduttiinkin olemaan puolustuskannalla, niin joukkueen taisteluilme ja työmäärä oli kohdallaan, Viitanen näkee.

Mikko Kalteva saavuttaa torstaina 700. liigaottelun merkkipaalun (Kuva: Jiri Halttunen).

“HPK on saanut itseluottamusta pelaamiseensa”

Liigassa 12. sijaa miehittävä HPK saapuu Jyväskylään allaan keskiviikkona Oulun Kärpille kärsitty 3-4-jatkoaikatappio. Hämeenlinnalaismaaleista vierasottelussa vastasivat Jere Innala, Kristjan Kombe ja Harri Kainulainen.

– Meille hyvin tutun Eetu Laurikaisen tulon myötä vastustajan pelaaminen on selkeästi parantunut. HPK on sitä kautta saanut itseluottamusta omaan pelaamiseensa, Mikko Viitanen mainitsee.

Eetu Laurikainen (35) on pelannut HPK-paidassa 21 ottelua ja voittanut niistä kymmenen mittelöä (Kuva: Pekka Rautiainen / Liiga).

HPK on siis vienyt nimiinsä tämän kauden aiemmat yhteenotot (3-2, 2-1), mikä osaltaan vahvistaa kamppailun tasaisia lähtöasetelmia. Kiekkoniput lähtivät edelliseen kohtaamiseen (13. helmikuuta) tasapisteissä molempien lojuessa sarjan hännillä. Tällä kertaa JYP lähtee peliin Liigan toiseksi viimeiseltä sijalta, kun taas pari pykälää ylempänä keikkuva HPK on tehnyt tulevaan vastustajaansa kymmenen pisteen kaulan. Hämeenlinnalaissikermä on voittanut edellisestä 11 pelistään kuusi taistoa.

– Meidän pitää tietysti saada kiekkoa haltuun, niin omalla puolustusalueella kuin myös keskialueella. Pyritään pysymään kiekossa ja saamaan sitä kautta peliväline hyökkääjille vauhtiin, jotta päästäisiin paremmalla rytmityksellä ja tiiveillä viisikoilla hyökkäämään. Sitä kautta pääsemme myös mahdollisiin irtokiekkoihin käsiksi.

– Hyökkäysalueella toimiminen, kiekossa pysyminen, rohkeus pitää kiekkoa, kiekon maalille toimittaminen ja tukitoimet HPK:n maalia kohti. Kun toistetaan näitä asioita tarpeeksi laadukkaasti pelin aikana, niin uskon että silloin saamme myös kiekkoja HPK:n verkkoon.

JYP-HPK torstaina 11. maaliskuuta Jyväskylän LähiTapiola Areenalla alkaen klo 18.30.

-> PAHVIFIGUURI -KAMPANJA JATKUU

 

Antti Hokkanen