Konnekuljetuksen otteluennakko: “Likaiset työt huolella”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYPin liigaviikko tulee päätökseen lauantaina Jyväskylässä, jossa vierailee kolmatta kertaa tällä kaudella kohdattava Oulun Kärpät. Perjantaisen KalPa-tappion jälkeen hurrikaaniryhmä tavoittelee neljän pelin viikolle voittoisaa huipennusta.

– Toivottavasti saadaan tiukka kamppailu aikaiseksi. Meillä on todella suuri kasvojenpesun paikka edellisen kotipelin jäljiltä (1-8-tappio KooKoolle), JYP-kiekkoilija Aleksi Salonen mainitsee lauantaiväännön lähestyessä.

Aleksi Salonen (9) korostaa, ettei JYPin tule lähteä maalintekokilpailuun Kärppiä vastaan (Kuva: Jiri Halttunen).

Jyväskyläläisseuran kiekkoviikko on toistaiseksi sujunut tappiollisissa merkeissä. KalPalle (x2) ja KooKoolle kärsityt tappiot ovat pitäneet JYPin peliesitykset varsin ohkaisina. Kärpät-otteluun JYP lähtee tavoitteenaan saada peruspeli kuosiin.

– Maalintekokilpailuun me ei voida lähteä Kärppiä vastaan, koska siihen meillä ei rehellisesti sanottuna taito ja materiaali riitä. Jos lähdetään esittämään taikatemppuja ja sirkushuveja, niin silloin tulee tukkaan.

– Pyritään tekemään likaiset työt huolella ja haalarihommat kunnolla jokaisen ketjun voimin. Silloin meillä on mahdollisuudet taistella kolmesta pisteestä. 

“Aiomme esittää kunnon meininkiä”

Kärpät keikkuu parhaillaan Liigassa neljännellä sijalla, minkä johdosta oululaisnippu taistelee tiukasti pudotuspelien kotiedusta. Tällä viikolla ainoastaan yhden pelin pelannut Kärpät saapuu Jyväskylään kolmen kamppailun voittoputkessa (Pelicans, KalPa, TPS). 

– Laadukas joukkue on tulossa vastaan. Kärpiltä löytyy neljä tasaista ketjua, jotka pitävät sisällään taitavia nuoria pelaajia, vuodesta toiseen laadukkaita ulkomaalaisvahvistuksia ja EHT-tason suomalaista kärkiosaamista. Kärpät on vuodesta toiseen ollut vahva erikoistilannejoukkue ja sen kanssa meidän tulee olla varuillaan.

Kärpät on ollut molemmissa tämän kauden kohtaamisissa JYPiä parempi (Kuva: Jiri Halttunen).

Aleksi Salonen pelasi perjantaisessa KalPa-ottelussa keskushyökkääjänä JYPin neloskentällisessä, jossa laidoilla viilettivät Mikko Salmio ja Roni Allén. Mikäli trio saa jatkaa samassa roolissa myös lauantaina, on puolustajana normaalisti kiekkoilevalla Salosella selvä teema ketjun roolille.

– Jos saadaan jatkaa peliä hyökkäysketjuna, niin silloin vedetään kaukalossa sellaisia pommeja, että koko Hurrikaaniverkosto toivoisi olevansa paikalla. Aiomme esittää kunnon meininkiä.

JYP-Kärpät lauantaina 27. maaliskuuta Jyväskylän LähiTapiola Areenalla alkaen klo 17.

-> PAHVIFIGUURI -KAMPANJA JATKUU

 

Antti Hokkanen