Konnekuljetuksen otteluennakko: “Pelin vaade on varmasti korkea”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYP sinetöi kuluvan liigaviikon lauantaina kotikaukalossa, jossa vastaan luistelee Tampereen Tappara. Jyväskyläläisryhmän tavoitteena on löytää heti avausminuuteista lähtien peliinsä liikkuvaa, energistä ja aktiivista otetta.

– Kyseessä taitaa olla Tapparalle jo neljäs peli tälle viikolle. Jonkinlaista hyötyä siitä saattaa olla, kun he pelasivat perjantaina ja me vastaavasti emme, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen alustaa.

JYP-kippari Jani Tuppurainen johdattaa joukkueensa lauantaina kauden neljänteen Tappara-taistoon (Kuva: Jiri Halttunen).

Kuluva viikko on sujunut pelien osalta JYPiltä mainiosti. Tiistaina hurrikaanimiehistö ryöpytti Jyväskylässä vieraillutta Hämeenlinnan Pallokerhoa 7-3-lukemin ja keskiviikkona oli puolestaan Tampereen Ilveksen vuoro nöyrtyä hurrikaanipoppoon käsittelyssä (1-2 ja).

– Tuloksellisesti olemme valmennuksessa tietenkin viikkoon tähän asti tyytyväisiä. Kuudesta mahdollisesta pisteestä olemme saaneet viisi ja pelikin on näyttänyt hetkittäin ihan mallikkaalta. Pelissämme on kuitenkin vielä paljon kehitettävää ja valmennuksen tehtävänä on pitää pelaajat tietoisina niistä osa-alueista, joihin haluamme muutosta ja parannusta.

– Tulokset tietysti määrittelevät myös onnistumisen tunnetta. Siinä mielessä olemme tällä viikolla ottaneet kaksi tärkeää voittoa, jotka varmasti vapautta energiaa joukkueen tekemiseen.

JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen (takarivissä, toinen oik.) odottaa Tappara-ottelun tuovan mukanaan kovan vaatimustason (Kuva: Jiri Halttunen).

“Pelin vaade yhtä korkea kuin aiemmissakin otteluissa”

Liigassa tasaisessa viiden joukkueen ryppäässä viidennellä sijalla majaileva Tappara taistelee parhaillaan pudotuspelien kotiedusta. Tamperelaissikermä on kiekkoillut tällä viikolla tähän mennessä siis jo kolme peliä, joista jokainen on päättynyt kirvesrintojen tappioon (TPS, Ässät, Ilves). 

– Tapparalla on ollut merkittäviä poissaoloja jo jonkin aikaa, mikä varmasti osittain vaikuttaa myös huomiseen otteluun. He ovat kuitenkin jo vuosia olleet rutinoitunut joukkue, josta löytyy menestymiseen ja voittamiseen tottunutta porukkaa. 

– Pelin vaade on varmasti ihan yhtä korkea kuin tämän kauden aiemmissakin Tapparaa vastaan käydyissä otteluissa. Me emme voi hirveästi hölmöillä kiekollisessa ja kiekottomassa pelissä, sillä muuten voimme joutua maksamaan siitä kovaa hintaa.

Lassi Vanhatalo vastasi perjantain Ilves-ottelussa joukkueensa ainoasta maalista (Kuva: Saana Hakala / Liiga).

Tappara vei nimiinsä joukkueiden kauden kaksi ensimmäistä koitosta (6-1, 5-3), mutta helmikuun loppupuolella käydystä viimeisimmäistä kamppailusta JYP poistui voittajana (3-2 VL). 

– Edellinen kohtaamisemme oli juuri se peli, jossa pitkä tappioputkemme päättyi. Siinä ottelussa oli joukkueen puolelta nähtävissä hyvää ja sitoutunutta jääkiekkoa, missä taisteltiin sanan varsinaisessa merkityksessä. Saimme silloin hieman jopa puoliväkisin huonomman jakson päätökseen, minkä jälkeen pelissä on ajoittain nähty parempia välähdyksiä.

JYP-Tappara lauantaina 20. maaliskuuta Jyväskylän LähiTapiola Areenalla alkaen klo 17.

-> PAHVIFIGUURI -KAMPANJA JATKUU

Antti Hokkanen