Konnekuljetuksen otteluennakko: “Pitää tulla kovaa heti alkuun”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYP jatkaa neljän liigaottelun kiekkoviikkoa keskiviikkona, kun Jyväskylässä vierailee Kouvolan KooKoo. Kiekkonippujen tämän kauden kaksi aiempaa yhteenottoa ovat molemmat olleet kouvolalaismiehistön heiniä, joten jyväskyläläisryhmä lähtee tulevaan taistoon revanssimielellä. 

– Luvassa on varmasti kovavauhtinen ottelu. Vastustajalla on karanteeni alla, minkä vuoksi heidän pelinsä voi olla aluksi hieman hakemista. Toisaalta KooKoo lähtee otteluun myös tuoreilla jaloilla, joten meidän pitää tulla kovaa heti pelin alkuun, KooKoo-paidassa aikanaan Mestistä pelannut Ossi Louhivaara linjaa.

JYP tavoittelee keskiviikkona kauden ensimmäistä voittoaan KooKoosta (Kuva: Jiri Halttunen).

– Tiistaiseen KalPa-otteluun nähden meidän pitää nostaa tiettyjä pelillisiä juttuja ja saada otteisiin oikeanlaista kiukkua lisää. Pitää olla valmis pelaamaan alusta saakka ja tekemään kovaa duunia, Louhivaara jatkaa.

Joukkueiden runkosarjan kaksi ensimmäistä kohtaamista on molemmat pelattu Kouvolassa, jossa KooKoo on ollut JYPiä etevämpi (3-1, 7-2). Kouvolalaissikermän pisteahneimmat näissä yhteenotoissa ovat olleet Ahti Oksanen (1+3) ja Kyle Platzer (2+2), kun taas JYPin tehokkaimpana on häärinyt Jerry Turkulainen (1+2).

“Vastustaja on kokonaisuutena hyvä nippu”

JYP starttasi tähän viikkoon tiistaina Kuopiossa, jossa vastassa ollut KalPa oli kolmannen kerran tällä kaudella parempi (4-1). JYPin ottelun ainoasta osumasta vastasi 15. kauttaan hurrikaanutussa kiekkoileva Ossi Louhivaara. Koronakaranteenista johtuen keskiviikon KooKoo-ottelun pelaaminen varmistui lopullisesti vasta tiistain aamupäivän aikana.

– Itse tykkään, kun pelataan peräkkäisinä päivinä. Seuraavana päivänä on vielä yleensä edellispäivän lämmöt päällä, mikä auttaa peliin lähtöä. Keskiviikkoa ajatellen tärkeintä on, että saadaan itsemme heti liikkeelle ja energiaa kaukaloon, JYP-hyökkääjä korostaa.

KooKoo-käskijä Jussi Ahokas luotsaa joukkueensa takaisin tositoimiin 1,5 viikon pelitauon jälkeen (Kuva: Tomi Natri / Liiga).

Tiistaina kymmenen (10) päivän koronakaranteenista vapautunut KooKoo on edellisen kerran ollut tositoimissa 13. maaliskuuta, jolloin kouvolalaissikermä kellisti kotonaan Ässät 3-1-lukemin. Tätä ennen sarjassa yhdeksäntenä keikkuva KooKoo vaelsi seitsemän ottelun tappioputkessa. Karanteenista johtuen kouvolalaismiehistö on ehtinyt vetää viimeisen 1,5 viikon aikana ainoastaan yhdet joukkueharjoitukset (tiistai) ennen keskiviikon JYP-taistoa.

– KooKoo on huilannut melkein kaksi viikkoa karanteenin vuoksi, mistä johtuen heidän ei varmasti ole ihan niin helppo lähteä peliin. Vastustaja on kuitenkin kokonaisuutena hyvä nippu ja kauden aiemmissa kohtaamisissa meitä vastaan he ovat olleet hyvässä iskussa. 

JYP-KooKoo keskiviikkona 24. maaliskuuta Jyväskylän LähiTapiola Areenalla alkaen klo 18.30.

-> PAHVIFIGUURI -KAMPANJA JATKUU

 

Antti Hokkanen