Konnekuljetuksen otteluennakko: “Tavoitteena parantaa edellisen yhteenoton suoritusta”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

Kolme liigataistoa tällä viikolla pelaava JYP palaa tositoimiin tiistai-iltana, kun LähiTapiola Areenalla vierailee Hämeenlinnan Pallokerho. Lätkänippujen edellinen yhteenotto nähtiin viime torstaina, jolloin HPK vei Jyväskylästä pisteet matkaansa 5-2-voiton myötä.

– Viime viikon kohtaaminen oli meiltä heikko esitys, joten tavoitteena on totta kai parantaa edellisen yhteenoton suoritusta, JYP-leiristä urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kiteyttää.

JYP ja HPK kohtaavat tiistaina neljättä – ja samalla viimeistä kertaa – tämän kauden runkosarjassa (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP esitti helmi-maaliskuun taitteessa kaukalossa lupaavia otteita, mutta viimeisen parin viikon aikana hurrikaaniryhmän peli on jälleen löystynyt. Viidestä aiemmasta mittelöstään JYP on kyennyt voittamaan ainoastaan yhden ottelun (KalPa). Juurikin viime viikolla saalistetun KalPa-voiton jälkeen jyväskyläläisseura kärsi tappiot HPK:lle ja Mikkelin Jukureille.

– Loppuviikkoa kohden pelaamisessa tapahtui laskusuhdanne. Taisteltiin KalPasta hyvällä peli-ilmeellä hieno voitto, mutta HPK- ja Jukurit-otteluissa emme pysyneet pelisuunnitelmassa. 

– Meiltä puuttui sellainen henkinen ja fyysinen lataus, jotta olisi oikeasti voitu kamppailla niiden pelien (HPK, Jukurit) voitoista. Tarvitsemme kovempaa muutosta, jotta saadaan kaikkien suoritustila sellaiseen muottiin, että voidaan yhdessä voittaa näitä pelejä.

“Kaikki vastustajat ovat voitettavissa”

Pudotuspeleihin pääsystä tosissaan taisteleva HPK saapuu Jyväskylään hyvässä vireessä. Hämeenlinnalaismiehistö pelasi viime viikolla kolme koitosta, joista matkaan tarttui kaksi voittoa (Kärpät, JYP), sekä voittomaalikilpailutappio (Kärpät). 

– HPK pelasi viime viikolla meitä vastaan mallikasta jääkiekkoa, johon me emme kyenneet lyömään kapuloita rattaisiin. Heiltä löytyy todella hyviä pelaajia, jotka pystyvät olemaan hyökkäyssuuntaan jatkuva uhka. Meidän pitää pystyä rikkomaan HPK:n peliä ottamalla rytmiä ja kiekkoa haltuun. 

HPK on ollut niskan päällä tämän kauden kohtaamisissa (Kuva: Jiri Halttunen).

Liigan jumbopaikalle viime viikon päätteeksi pudonneella JYPillä on jäljellä vielä 13 runkosarjaottelua, joista kolme mitellään kuluvalla viikolla. HPK-kamppailun ohella JYP taistelee sarjapisteistä myös kahden muun hämäläisseuran kanssa, kun vastassa ovat tamperelaiset Ilves ja Tappara.

– Kaikki tämän viikon vastustajat ovat äärimmäisen laadukkaita, mutta myös voitettavissa. Meidän pitää vaan rohkeasti uskaltaa kehittää pelaamistamme viisikko- ja yksilötasolla. Pyritään tuomaan halutut asiat esiin jokaisessa ottelussa. Se on samalla yksi nuoren joukkueemme haasteista, mistä johtuen meidän tulee olla myös kärsivällisiä peliä kehittäessä ja kokonaisuutta eteenpäin vietäessä. 

JYP-HPK tiistaina 16. maaliskuuta Jyväskylän LähiTapiola Areenalla alkaen klo 18.30.

-> PAHVIFIGUURI -KAMPANJA JATKUU

 

Antti Hokkanen