KooKoo järjesti JYPille selkäsaunan – “Lukemat eivät valehtele”

JYP kohtasi keskiviikon kierroksella koronakaranteenista vapautuneen Kouvolan KooKoon, jota jyväskyläläisryhmä ei ollut kyennyt tämän kauden Liigassa vielä kukistamaan. Jyväskylässä pelatusta joukkueiden kolmannesta runkosarjakoitoksesta kehkeytyi täydellinen kouvolalaisnäytös, joka päättyi lopulta KooKoon murskavoittoon maalein 1-8 (0-1, 1-7, 0-0).

– Lukemat eivät valehtele. Olimme kaikilla osa-alueilla vastustajaa jäljessä, JYP-hyökkääjä Patrik Puistola tunnusti taiston tauottua.

Patrik Puistola pelasi viime kaudella lainapestillä KooKoossa 14 ottelua (Kuva: Jiri Halttunen).

KooKoo tuli kamppailuun todella raikkaalla jalalla. Vierasjoukkue hallitsi avausjakson kiekollisia pelitapahtumia, minkä johdosta kouvolalaishyökkäykset vyöryivät JYP-alueelle kerta toisensa jälkeen. Oranssipaidat onnistuivat painostuksensa seurauksena myös kertaalleen maalinteossa, kun ex-JYP Samuli Ratinen vei KooKoon 1-0-vierasjohtoon juuri ennen taukovihellystä. 

– KooKoo luisteli paljon paremmin ja kovemmin kuin me. He voittivat kaksinkamppailuja ja saivat sitä kautta rytmiä kiekolliseen peliinsä, hurrikaanihyökkääjä myönsi.

Keskiviikko-illan tapahtumat LähiTapiola Areenalla ihmetyttivät myös JYP-valmennusta (Kuva: Jiri Halttunen).

Ottelun toisesta kolmanneksesta muodostui jyväskyläläisittäin katastrofaalinen. Isäntien peli hajosi käsiin aivan totaalisesti, minkä seurauksena KooKoo heilutti jakson aikana verkkoa peräti seitsemään otteeseen. Teemu Engbergin (0-2, 1-7), Ahti Oksasen (0-3), Nikita Aleksandrovin (1-4), Vilmos Gallón (1-5), Kasper Björkqvistin (1-6, 1-8) osumilla kouvolalaisvieraat käänsivät pelin lopullisesti edukseen. Anttoni Hongan 1-4-kavennus oli JYPille perin laiha lohtu, kun KooKoo jakoi kaukalossa oikeutta isän kädestä. 

– Olimme koko ajan vastustajaa jäljessä, eikä meillä ollut mitään palaa, Patrik Puistola kertasi toisen erän tapahtumia.

Anttoni Honka vastasi JYPin ottelun ainoasta osumasta (Kuva: Jiri Halttunen).

Päätöserän kosmeettisuudesta ei tarvitse sen suurempia korulauseita esittää. Jyväskyläläisittäin positiivisin anti jaksolla oli se, että KooKoo pystyttiin pitämään viimeisen kaksikymmenminuuttisen aikana maaleitta.

– Yritettiin pelata omaa peliä mahdollisimman hyvin, mutta epäonnistuttiin siinä täysin, JYP-kiekkoilija manasi lopuksi.

JYP ei saanut kiekolliseen peliinsä otetta (Kuva: Jiri Halttunen).

JYPin liigamittelöt saavat jatkoa seuraavan kerran perjantaina, jolloin reissataan toistamiseen kuluvan viikon aikana Kuopion KalPan vieraaksi.

 

Antti Hokkanen