Lahden vierailu tuotti vesiperän – ”Olimme unessa ja annoimme aloitteen Pelicansille”

JYP pyöräytti toisen perättäisen neljän liigamittelön viikon käyntiin tiistaina Lahden Isku Areenalla. Tanssipartnerina toiminut Pelicans oli lopulta kolmatta kertaa tällä kaudella omaa luokkaansa, kun voitto kirjattiin isännille tylyin 7-1 (0-0, 5-0, 2-1) -lukemin.

– Olimme hieman unessa ja annoimme aloitteen Pelicansille. Syötettiin tosi huonosti, eikä pidetty huolta kiekosta, JYP-puolustaja Mikko Kalteva harmitteli pelin päätyttyä.

Niko Parkkinen torjui JYP-maalilla 38 laukausta (Kuva: Jiri Halttunen).

Maalittoman avauserän jälkeen pelissä alkoi tapahtua, kun kamppailua läpi illan hallinnut Pelicans sai maalihanansa auki. JYP-puolustus oli helisemässä ja kotijoukkue ratkaisi taiston itselleen käytännössä kolmessa minuutissa, minkä aikana kiekko löysi kolmesti (Rudolf Cerveny 1-0, Julius Bergman 2-0, Alex Lindroos 3-0) tiensä Niko Parkkisen vartioimaan hurrikaaniveräjään. Juuso Jämsenin (4-0) ja Elias Vilénin (5-0) osumat vankistivat entisestään lahtelaisjohtoa.

– Pelicans oli jo avauserässä meitä edellä, vaikka olimme siinä vielä tuloksellisesti pelissä mukana. Me ei pystytty saamaan peliä uomiin enää sen jälkeen, hurrikaanikiekkoilija myönsi.

”Tähän peliin ei auta jäädä kiinni”

Päätöserässä Jämsen lisäsi illan toisella täysosumallaan kotijoukkueen johtoa (6-0), minkä jälkeen JYPin kavennus syntyi Patrik Puistolan lavasta. 7-1-loppulukemat hurrikaanipömpeliin niittasi neljän tehopisteen iltaa viettänyt Hannes Björninen.

– Vastustaja teki hyvällä prosentilla maaleja. Pelicansilta ei välttämättä löydy kaikista suorimpia maalille meneviä pelaajia. Monet heistä tykkää viedä kiekkoa sisään ja vekuttaa peliä, Mikko Kalteva totesi.

Patrik Puistolan kauden neljäs maali jäi JYPille lopulta laihaksi lohduksi (Kuva: Jiri Halttunen).

– Tähän ei peliin ei auta jäädä kiinni. Loppuviikon peleihin pitää ottaa mukaan viime viikon hyvät pelilliset asiat ja lähteä kehittämään omaa pelaamista sitä kautta. Me kuitenkin tiedämme, että pystymme pelaamaan hyvää jääkiekko, Kalteva päätti.

JYP on seuraavan kerran tositoimissa jo keskiviikkona, jolloin Lappeenrannan SaiPa vierailee LähiTapiola Areenalla.

Antti Hokkanen