Pelicans jälleen etevämpi – ”Pystyttiin kamppailemaan mukana”

JYP palasi perjantai-illaksi takaisin Lahteen, jossa Pelicans oli tiistain liigakierroksella tyly isäntä. Toistamiseen tämän viikon aikana kohdanneiden joukkueiden yhteenotosta muodostui tällä kertaa aiempaa tasaisempi. Isännät olivat kuitenkin edelleen voittamattomia, minkä seurauksena voitto kirjattiin Pelicansille maalein 3-1 (1-1, 1-0, 1-0).

– Kovatempoinen peli. Tultiin otteluun sisään paremmin kuin tiistaina, mistä täytyy antaa kiitosta joukkueelle. Hyvä parannus meiltä aiempaan kohtaamiseen nähden, JYP-puolustaja Valtteri Kakkonen summasi pelin jälkeen.

– Pelillisesti paransimme selkeästi otteitamme edelliseen Lahden vierailuun nähden. Oltiin valmiita pelaamaan heti alusta ja pystyimme olemaan pelin päällä, Kakkonen lisäsi.

Markus Ruusu pelasi perjantaina kuluvan liigaviikon ensimmäisen ottelunsa (Kuva: Teemu Saarinen / Liiga).

Pelicans pääsi avausjakson aikana selvästi JYPiä paremmille maalipaikoille, mutta ottelun ensimmäinen osuma oli kuitenkin vierasjoukkueen käsialaa. Hurrikaaninutut onnistuivat maalinteossa jo kolmen peliminuutin kohdalla, kun Jani Tuppurainen sivalsi ylivoimalla laatan ohi Pelicans-kassari Patrik Bartošákin. JYP-kapteeni nappasi kiekon haltuunsa hyökkäyspään aloitusvoiton seurauksena ja lähetti kiekon maalia kohti onnistunein seurauksin. Kotijoukkueen 1-1-tasoitus nähtiin kymmenisen minuuttia myöhemmin, jolloin Aleks Haatanen ohjasi onnistuneesti hurrikaaniveräjän edestä pelivälineen JYP-kassari Markus Ruusun taakse.

– Tällä kertaa pystyttiin oikeasti kamppailemaan pelissä mukana. Jos oltaisiin tehty paikoista maalit, niin oltaisiin oltu paremmin voittokamppailussa mukana, hurrikaanikiekkoilija kertasi.

Mikko Salmio pelasi perjantaina liigauransa 400. ottelunsa (Kuva: Teemu Saarinen / Liiga).

“Puolustettiin aiempia kohtaamisia paremmin”

Ottelun keskimmäisellä kolmanneksella JYP onnistui pitämään Pelicansin poissa varsinaisilta maalipaikoilta, mutta erän ainoasta onnistumisesta vastasi kuitenkin kotijoukkue. Lahtelaisrivistöön hiljattain liittynyt Aleksi Laakso iski lopulta ottelun voittomaaliksi jääneen 2-1-osuman hyökkäyssiniviivan alta lähteneellä kudilla. 

– Täytyy olla ylpeä tavasta, jolla joukkue kamppaili puolustuspäässä pitkien Pelicans-pyörityksien aikana, Valtteri Kakkonen totesi.

– Pelissämme on vielä parannettavaa, mutta tällä kertaa kuitenkin puolustettiin aiempia kohtaamisia paremmin, jyväskyläläispuolustaja jatkoi.

Jani Tuppurainen vastasi JYPin ainokaisesta Isku Areenan perjantai-illassa (Kuva: Elmeri Elo / Liiga).

Päätöserässä lahtelaissikermä otti jälleen hyökkäyspään haltuunsa, minkä johdosta isännät olivat kiekollisessa pelissä niskan päällä. 3-1-päätöslukemat tilastoitiin 2-1-ylivoimahyökkäyksen päätteeksi onnistuneelle Rudolf Červenýlle ajassa 59:25.

– Pelicansilla on paljon taitoa. Pelaajat liikkuvat hyvin kiekon kanssa ja henkilökohtaista taitoa joukkueesta löytyy paljon. He eivät tällä kaudella juurikaan tuhlailleet paikkoja meitä vastaan pelatessa, Kakkonen mainitsi lopuksi.

JYP päättää liigaviikon lauantaina kotikaukalossa, kun Jyväskylässä vierailee Tampereen Ilves. 

 

Antti Hokkanen