Piste mukaan Raumalta – “Palkinto jäi saamatta”

JYP porhalsi liigaviikkoon tiistaina Raumalla, jossa vastaan luisteli sarjajohtaja Lukko. Lätkänippujen tämän kauden viimeinen yhteenotto oli selvästi aiempia kohtaamisia tasaisempi. Voittomaalikilpailuun saakka venynyt taisto päättyi lopulta Lukon voittoon maalein 4-3 (3-0, 0-1, 0-2, 0-0, 1-0).

– Loppujen lopuksi nähtiin kova kamppailupeli. Ensimmäisessä erässä olimme vähän jäljessä, mutta paransimme peliä toiseen ja kolmanteen erään. Hyvästä noususta huolimatta palkinto jäi kuitenkin saamatta, hyökkääjän tontilla kolmatta peliä peräkkäin pelannut JYP-puolustaja Roni Allén tiivisti. 

JYP-vahti Markus Ruusu torjui Rauman illassa 36 Lukko-laukausta (Kuva: Teemu Saarinen / Liiga).

Liigakärki tuli otteluun todella murhaavasti ja johti kamppailua 15 peliminuutin kohdalla jo 3-0, minkä jälkeen tiistai-illan voittotaisto oli vahvasti kääntymässä kotijoukkueen puoleen. Samuli Piipposen (1-0), Jonne Tammelan (2-0) ja Aleksi Saarelan (3-0) maaleilla Lukko otti tukevan otteen kolmesta sarjapisteestä jo pelin avausjaksolla. JYPin hyökkäyspelaaminen jäi vielä tässä vaiheessa peliä varsin ohkaiseksi ja tämän seurauksena kiekonhallinta olikin ensimmäisessä erässä selvästi isäntien hallussa.

– Ensimmäisellä erätauolla valmennus yritti tsempata, että vielä on aikaa tehdä maaleja ja päästä peliin mukaan. Lopulta saimmekin juonesta kiinni, hurrikaanikiekkoilija sanoi.

Keskimmäisellä kolmanneksella pelitapahtumat hivenen tasoittuivat aiemmin nähdystä, minkä johdosta myös JYP pääsi peliin paremmin sisälle. Jyväskyläläisvieraat saivat kaivatun kavennusmaalin aikaiseksi juuri ennen kamppailun puoliväliä, jolloin Valtteri Kakkonen nosti joukkueensa kahden maalin päähän Lukosta. 

41-vuotissyntymäpäiviään tiistaina viettänyt JYP-kippari Jani Tuppurainen oli muun joukkueen tavoin täynnä taistelua (Kuva: Elmeri Elo/ Liiga).

“Vaihtoaitiossa hypittiin ilosta”

Kolmas erä tarjosi tasaväkistä vääntöä molemmin puolin, mutta jyväskyläläisittäin peli tarjosi vielä huikean draaman kaaren. Ajassa 52:37 JYP-puolustaja Ville Ottavainen iski jäähyltä päästyään laatan komean yksilösuorituksen päätteeksi Lukko-verkkoon ohi Lassi Lehtisen. Osuma oli samalla Ottavaisen liigauran ensimmäinen maali. Vierasmiehistön komea takaa-ajo huipentui aikaan 59:02, kun Jarkko Immonen iski maalin edestä taululle JYPin 3-3-tasoituksen.

– Vaihtoaitiossa hypittiin ilosta, kun takaa-ajo onnistui. “Oden” (Ottavainen) ensimmäinen liigamaali oli hieno juttu, samaten “Jaken” (Immonen) tasoitusmaali. Tunnelma joukkueessa oli siinä vaiheessa peliä hyvä ja luottavainen, Roni Allén totesi.

Lukko-puolustus joutui antautumaan kolmesti JYP-hyökkäysten edessä (Kuva: Elmeri Elo / Liiga).

JYPille aukesi avaimet voittoon jatkoajalla ylivoiman myötä, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta kiekkoa ei saatu raumalaisrysään. Mittelön ratkaisu nähtiin lopulta voittomaalikilpailussa, jossa ratkaisijaksi nousi kohti Liigan tehokkaimman puolustajan titteliä matkaava Robin Press.

– Kokonaisuutena esitys oli meiltä käytännössä hyvä, kun vastassa oli kuitenkin Liigan ykkösjoukkue ja pystyimme tekemään heitä vastaan tuollaisen nousun. Peli jätti meille positiivisen jäljen ja vaikka palkinto jäikin uupumaan, niin tämä tulos antaa varmasti energiaa myös kauden viimeisiin peleihin, reilun kymmenen minuutin peliajan Rauman tiistai-illassa kellottanut Allén päätti.

Kuluvan viikon toisen ottelunsa JYP pelaa lauantaina, jolloin Jyväskylässä pelattavassa kauden viimeisessä paikallisväännössä vastaan asettuu KalPa Kuopiosta.

 

Antti Hokkanen