Tappara vahvempi Jyväskylän illassa – “Ei saatu oikein mitään aikaan”

Jyväskylässä lauantaina kiekkoiltu JYPin ja Tampereen Tapparan kauden neljäs kohtaaminen päättyi 60 minuutin tahkoamisen jälkeen kirvesrintojen 2-5 (1-2, 1-2, 0-1) -voittoon. Vierasjoukkueen tahtipuikkoa ottelussa heilutti viiden (4+1) tehopisteen iltaa viettänyt Patrik Virta.

– Surullista sanoa, mutta ei saatu oikein mitään aikaan, loukkaantumisen jäljiltä takaisin kokoonpanoon palannut JYP-hyökkääjä Severi Lahtinen harmitteli pelin päätyttyä.

JYP-puolustaja Niko Seppälä pyrki parhaansa mukaan pitämään Tapparan aisoissa (Kuva: Jiri Halttunen).

Joukkueet väänsivät avauserässä liki tasatahtiin, mutta tästä huolimatta kahdeksan peliminuutin jälkeen Tappara oli kammennut itsensä jo kahden maalin karkumatkalle. Kirvesrintojen tehomiehenä jaksolla hääri Patrik Virta, joka vastasi vierasryhmän molemmista onnistumisista. Isännät nousivat maalin päähän ylivoimalla ajassa 13:17, jolloin Antti Kalapudas siirsi kiekon maalin edestä tamperelaishäkkiin. Hyvän esityön osumaan teki ratkaisevan syötön tilanteessa antanut JYP-kippari Jani Tuppurainen.

– Saatiin taas vaikea aloitus pelille ja vastustaja meni 2-0-johtoon. Ottelu lähti meidän osalta heti hieman huonoille raiteille, joukkueensa viisi aiempaa mittelöä missannut Lahtinen myönsi.

Tappara-hyökkääjä Patrik Virta (11) oli tulikuumassa vireessä (Kuva: Jiri Halttunen).

”Joskus ei vaan lähde”

JYP onnistui toisella jaksolla pitämään Tapparan poissa kaikista vaarallisimmilta maalipaikoilta. Tästä huolimatta kirvesrinnat kuitenkin menivät pelin puolivälissä kahdella lisämaalilla jo 4-1-vierasjohtoon, kun huikeaa iltapuhdetta viettänyt Patrik Virta onnistui avauserän tapaan jälleen kahdesti maalinteossa. JYPin 2-4-kavennus nähtiin erän jälkipuoliskolla, kun Robert Rooba riisti kiekon tamperelaispuolustukselta ja väänsi esimerkillisesti taistellen laatan väkisin vierasverkkoon. 

– Tapparaa vastaan pitäisi pystyä pitämään kiekosta parempaa huolta. Jos menetetään pelivälinettä keskialueella liikaa, niin vastustaja karkaa heti ylivoimahyökkäyksiin, hurrikaanihyökkääjä linjasi.

Kaksivuotisen jatkosopimuksen JYPin kanssa tehnyt Niko Parkkinen pelasi lauantaina viikon kolmannen pelinsä (Kuva: Jiri Halttunen).

Tappara tuli päätöserään tehokkaasti ja romutti heti jakson alussa JYPin takaa-ajoaikeet, kun Santtu Kinnunen niittasi hurrikaaniveräjän edestä laatan ohi Niko Parkkisen. Kolmen maalin takamatka osoittautui lopulta kotijoukkueelle ylitsepääsemättömäksi esteeksi, minkä seurauksena Tappara saalisti tililleen kauden kolmannen voittonsa JYPistä.

– Heti pelin jälkeen on vaikea sanoa mikä pelissä on oikein mättänyt. Juuri nyt en löydä lopputulokselle mitään konkreettista syytä. Kaikki ovat varmasti tehneet samanlaiset valmistautumiset peliin kuin ennenkin, mutta joskus se ei vaan lähde. Tällä kaudella meille on tapahtunut niin vähän liian usein, Severi Lahtinen sanoi lopuksi.

Ossi Louhivaara, 37, (vas.), Jani Tuppurainen, 40, ja Jarkko Immonen, 38, muodostivat kokeneen hyökkäysketjun yli 2000 JYP-ottelun kokemuksella (Kuva: Jiri Halttunen).

Liigapelit jatkuvat JYPin osalta tiistaina Kuopiossa, jossa vastaan asettuu kuuden joukkoon pääsystä kamppaileva KalPa.

Antti Hokkanen