JYP voitokas Mikkelin illassa – “Mahtavaa, kun sain painettua maalin heti ensimmäiseen otteluun”

Jukurit ja JYP mittelivät Mikkelin torstai-illassa tasaväkisen taiston, joka päättyi lopulta hurrikaaninuttujen voittoon lukemin 2-5 (1-1, 1-2, 0-2). Jyväskyläläisittäin ottelussa tehtiin myös liigahistoriaa, kun vasta 16-vuotias Joakim Kemell debytoi pääsarjatasolla.

– Henkilökohtaisesti näin pelin jälkeen päällimmäisenä mielessä on hyvä fiilis. Oli mahtavaa, kun sain painettua maalin heti ensimmäiseen otteluun. Sain tästä illasta sellaisen itseluottamuksen päälle, mistä on hyvä jatkaa eteenpäin, hurrikaanidebytantti tiivisti tuntojaan tuoreeltaan taiston tauottua.

Robert Rooba nousi kahdella maalilla neljän osuman päähän maalipörssiä johtavasta Ässien Sebastian Wännströmistä (Kuva: Petri Saarelainen / Liiga).

Torstain pääsarjadebyytin myötä Kemell on liigahistorian ensimmäinen vuonna 2004 syntynyt pelaaja. Mikkelissä nähtiin myös muutama muu oman ikäluokkansa ensimmäinen liigakiekkoilija, kun Kemellin ohella kaukalossa viillettivät myös JYPin Brad Lambert (2003), sekä Jukureiden Mikko Kokkonen (2001) ja Santeri Salmela (2000).

– Mahtavalta tietenkin tuntuu ja onhan se hienoa tehdä historiaa, mutta ei sitä kaukalossa juurikaan ajatellut pelin ollessa käynnissä, JYPin neloskentällisessä yhdessä Mikko Salmion ja Samuel Heleniuksen kanssa hyökännyt Joakim Kemell sanoi.

“Tuli hyvä paikka ja pääsin ampumaan ykkösellä”

Palokan Kiekon kasvatti pelasi alkukaudesta muutaman ottelun JYPin U18-joukkueessa, minkä jälkeen koko kausi sujui U20-miehistön vahvuudessa. 38 sarjaottelua toi mukanaan maukkaat 36 (28+14) tehopistettä.

– Kausi JYPin nuorten mukana sujui todella hyvin ja meni odotusten mukaisesti. Pisteitä tuli ja se kasvatti itseluottamusta paljon, JYP-hyökkääjä mainitsi.

Liigan peränpitäjien yhteenotto oli alusta loppuun tasaista vääntöä. Kahden erän jälkeen JYP oli ottelussa kuskin paikalla 3-2-vierasjohdon ansiosta, mikä oli seurausta Robert Rooban (1-1, 1-2) ja Jarkko Immosen (1-3) osumista. Päätöserän alkupuoliskolla hurrikaanutut siirtyivät jo kahden maalin karkumatkalle, kun Joakim Kemell viimeisteli pääsarjadebyytin liigauransa avausmaalilla.

– Siihen tuli hyvä paikka ja pääsin ampumaan ykkösellä. Oli todella hieno fiilis, kun kiekko meni reppuun, Mikko Salmion esityöstä b-pisteiden välistä laatan verkkoon upottanut Kemell kertasi.

Jarkko Immosen kauden 13. osuma syntyi ylivoimalla (Kuva: Petri Saarelainen / Liiga).

JYPin 5-2-voittolukemat ottelun lopussa tyhjään maaliin viimeisteli Jerry Turkulainen. Onnistuneen vierasreissun myötä jyväskyläläisnippu pudotti samalla Jukurit sarjataulukossa viimeiselle sijalle. 

– Vauhdikas ja fyysinen peli, jossa mentiin päästä päähän. Ottelun tärkeys näkyi siinä, että molemmat joukkueet halusivat voittaa. Taistelu oli kovaa ja sen huomasi, että nyt pelataan välttääkseen sarjan viimeinen sija, vajaan kolmen viikon päästä 17 vuotta täyttävä Joakim Kemell totesi lopuksi.

JYP pelaa liigakauden viimeisen vieraskamppailunsa lauantaina Oulussa, jossa vastaan luistelee sarjassa tällä hetkellä kahdeksantena keikkuva Kärpät.

 

Antti Hokkanen