KalPa voittoon jatkoajalla – ”Yleisön puuttuminen syönyt paikallispelien henkeä”

LähiTapiola Areenalla kiekkoiltiin lauantai-iltana kauden viimeinen paikallistaisto, kun JYP ja KalPa ottivat toisistaan mittaa. Tasaväkisten hetkien jälkeen sarjapisteet tilastoitiin lopulta kuopiolaismiehistölle jatkoajan jälkeen 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1) -päätöslukemin. 

– Nähtiin aika tyypillinen KalPa-ottelu, jossa molemmilla oli hyviä paikkoja puolin ja toisin. Maalivahdit (Niko Parkkinen, JYP ja Matej Tomek, KalPa) pelasivat molemmat viimeisinä lukkoina mallikkaan pelin. Tasaista vääntöä oli, pelaajauransa tähän kauteen päättävä JYP-puolustaja Mikko Kalteva summasi summerin soitua.

Mikko Kalteva pelasi lauantaina kuluvan liigakauden viidennen paikallispelinsä KalPaa vastaan (Kuva: Jiri Halttunen).

KalPa saapui Jyväskylään pirteällä jalalla ollen avauserässä hallitsevampi osapuoli. Kahden JYP-jäähyn johdosta savolaissikermä sai vyörytettyä kiekkoa jyväskyläläispäähän, mutta kuopiolaispuolustaja Lasse Lappalaisen tolppakutia lähemmäksi maalia vierasmiehistö ei vielä tässä vaiheessa päässyt.

– Saimme tällä viikolla tuloksellisesti hyvää peliä aikaan ja se on tällä hetkellä tärkeintä. Tulokset ruokkivat onnistumisia. Kun uskalletaan pitää kiekkoa ja pelata pelivälineen kanssa, niin saamme sitä kautta myös omia vahvuuksia esille, hurrikaanikiekkoilija linjasi.

Niko Parkkinen torjui JYP-maalilla 36 kuopiolaislaukausta (Kuva: Jiri Halttunen).

“Loppua kohden ollut aikamoista tunteiden vuoristorataa”

JYP sai toisella jaksolla paremmin otetta pelistä, minkä seurauksena hurrikaanihyökkäykset suuntautuivat aiempaa tehokkaammin KalPa-veräjää kohti. Erässä nähtiin lopulta yksi täysosuma, kun kenttätapahtumissa edelleen niskan päällä olleet kuopiolaisvieraat onnistuivat maalinteossa. KalPa-sentteri Aapeli Räsänen iski pelin puolivälin jälkeen laatan JYP-maalin tuntumasta ohi torjuntavuorossa olleen Niko Parkkisen. 

– Yleisön puuttuminen on tietysti syönyt paikallispelien henkeä tällä kaudella. Kuopiossa KalPa-kannattajilta saa aina hyvin rapaa niskaan ja se sytyttää aina, kun katsomosta kuulee huutoja. Siitä huolimatta ovathan nämä aina hegemoniakamppailuja ja kovavauhtisia pelejä, JYP-puolustaja sanoi.

Samuel Helenius (14) ja Niko Seppälä (78) pyrkivät pitämään Aapeli Räsäsen aisoissa (Kuva: Jiri Halttunen).

Pudotuspelien kotiedusta tiukasti taisteleva KalPa oli päätöskolmanneksen alkupuoliskolla kiekollisempi osapuoli, mutta erän edetessä JYP sai paremmin pelistä kiinni. Hippoksen digitaalit stoppasivat isäntien 1-1-tasoituksen merkiksi lopulta ajassa 53:54, kun Robert Rooba niittasi maalin edestä kiekon savolaisrysään. Osuma oli viiden maalittoman ottelun putkensa päättäneelle hurrikaanihyökkääjälle kauden 27:s. Mittelön ratkaisu nähtiin siis vasta jatkoajalla, jossa KalPa saalisti tililleen ylimääräisen pisteen ajassa 62:53 syntyneellä Lasse Lappalaisen voittomaalilla.

– Loppua kohden ura on ollut aikamoista tunteiden vuoristorataa. Lopettamispäätöksen tultua julki on välillä ollut helpottunut fiilis ja välillä on menty aikamoista tunteiden vuoristorataa. Vaikka itse luulin käsitelleeni asian jo, niin koko ajan se pyörii mielessä. Yhtään en osaa veikata millainen fiilis tulee olemaan sen viimeisen pelin jälkeen ja se tässä tulee varmaan olemaan se kaikista jännin vaihe, Mikko Kalteva sanoi lopuksi viitaten kiekkouransa viimeisiin päiviin.

JYPin ottelun ainokainen näki päivänvalon tämän tilanteen seurauksena (Kuva: Jiri Halttunen).

Seuraavan kerran JYP on tositoimissa ensi torstaina Mikkelissä. Tuolloin paljon pelissä olevassa Liigan jumbokamppailussa asettuu vastaan Jukurit, joka valahti lauantain liigakierroksen päätteeksi hurrikaaninuttujen taakse sarjajumboksi.

 

Antti Hokkanen