Konnekuljetuksen otteluennakko: “Kun pelit vähenevät, alkaa olla kevättä rinnassa”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYP kiekkoilee kuluvan liigakauden toiseksi viimeisen kotiottelunsa lauantaina, kun Jyväskylässä vierailee kuudetta – ja samalla viimeistä – kertaa kohdattava paikallisvastustaja KalPa Kuopiosta. 

– Totta kai kun pelit vähenevät, niin kaikilla alkaa tässä vaiheessa olla hieman enemmän kevättä rinnassa, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen lausahtaa keväisen auringonpaisteen paistaessa.

KalPa on voittanut tämän kauden viidestä paikallisväännöstä yhtä vaille kaikki (Kuva: Atte Rissanen / Liiga).

Vaikean kauden pelannut JYP aloitti tämän viikon tiistaina Raumalla, jossa hurrikaaninutut joutuivat taipumaan komean taistelun päätteeksi Lukolle vasta voittomaalikilpailussa (4-3). Jyväskyläläismaaleista mittelössä vastasivat Valtteri Kakkonen, Ville Ottavainen ja Jarkko Immonen.

– Rauman reissu oli joukkueelta hyvä esitys kahden viimeisen erän ja jatkoerän perusteella. Se antoi meille uskoa siihen, että kun tehdään yhdessä positiivisia asioita ja pelataan sitä jääkiekkoa mihin meillä on edellytykset, pystymme haastamaan myös sarjan kärkijoukkueet. Uskon, että saamme Lukko-pelin tuloksesta lisäboostia myös KalPa-otteluun, hurrikaanipomo toteaa.

“Aika näyttää tulevatko he pelaamaan loppukauden otteluissa”

KalPa varmisti tämän kauden Järvi-Suomen herruuden joukkueiden edellisessä kohtaamisessa, joka pelattiin Kuopiossa reilu viikko takaperin. Paikallispukarit kohtasivat toisensa viime viikolla kahteen otteeseen ja molemmilla kerroilla kuopiolaisryhmä vei voiton samoin lukemin (4-1). Neljän pelin voittoputkessa Jyväskylään saapuvan KalPan jyrän alle ovat tällä viikolla jääneet (Pelicans (4-2) ja Jukurit (3-0).

– Kahdessa edellisessä KalPa-kamppailussa teimme virheitä, joista maksoimme aika kovaa hintaa. Se on ollut murheenkryynimme oikeastaan koko kauden ajan. Olemme liian usein päästäneet vastustajan ensimmäisessä erässä parin maalin karkumatkalle, jota olemme sitten joutuneet kerimään kiinni. Siihen on nyt saatava muutos kauden viimeisiä pelejä ajatellen. Meidän tulee kyetä pelaamaan avauserässä nähtyä paremmin, ettei anneta jokaisessa ottelussa vastustajalle 2-3 maalia eteen.

JYP-puolustus saa jälleen tehdä täyden päivätyön pitääkseen KalPa-hyökkäykset kurissa (Kuva: Atte Rissanen / Liiga).

JYP uutisoi torstaina, että loppukauden ajaksi liigarinkiin nousevat U20-joukkuetta tällä kaudella edustaneet Topias Leinonen, 16, Niko Himmanen, 20, ja Joakim Kemell, 16. Hurrikaanitrio nostettiin edustusjoukkueen mukaan liigaryhmää tällä hetkellä runtelevan loukkaantumissuman vuoksi. U20-kolmikko pitää samalla huolen siitä, että JYP saa pidettyä yllä normaalikokoista treeniryhmää.

– Nuoret pelaajat pääsevät samalla näkemään mitä liigapelaajan arki on ammattilaistasolla. He harjoittelevat liigajoukkueen mukana ja ovat normaalisti mukana joukkueen arjessa. Samalla he saavat vahvistusta siihen, että heidän tasonsa riittää vielä jonain päivänä myös liigatasolle. Aika lopulta näyttää tulevatko he pelaamaan loppukauden otteluissa. Se riippuu hyvin pitkälti siitä, mihin nykyinen loukkaantumistilanne lopulta johtaa, Mikko Viitanen päättää.

JYP-KalPa lauantaina 3. huhtikuuta Jyväskylän LähiTapiola Areenalla alkaen klo 17.

-> PAHVIFIGUURI KAMPANJA JATKUU

 

Antti Hokkanen