Lauantai-ilta Oulussa ei tuonut pisteitä – ”Tappiopeli harmittaa aina”

JYP ja Kärpät mittelivät lauantaina Oulun Energia Areenalla kauden viimeisen keskinäisen näytöksen, jossa pidemmän korren vei lopulta kotijoukkue päätösmaalein 4-1 (4-0, 0-1, 0-0). Jyväskyläläisvieraiden ottelun ainoasta osumasta vastasi Aleksi Salonen. 

– Sössittiin jälleen pelin alku vastustajalle ja vasta sitten herättiin otteluun. Paransimme sen jälkeen peliä, mutta onhan se selvää, että vastustajan pelin taso laskee selvän johtoaseman myötä. Tappiopeli harmittaa aina, JYP-kapteeni Jani Tuppurainen manasi kamppailun päätyttyä.

Tuppurainen, 41, pelasi liigauransa ensimmäiset ottelut juuri Kärppien paidassa kaudella 2002-2003, minkä jälkeen tie vei muutaman Kajaanin Hokissa vietetyn Mestis-kauden jälkeen KalPan riveihin. Kolmen Kuopiossa vietetyn kauden – ja pikaisen Ruotsin visiitin – jälkeen “Allu” saapui Jyväskylään kaudeksi 2008-2009, jossa Tuppurainen viihtyi lopulta yhtä KHL-kautta lukuun ottamatta kaikkiaan 12 sesongin ajan.

– Tarkoitus oli tulla Jyväskylään parantamaan omaa tekemistä ja saavuttamaan jotain joukkueena. Mielestäni onnistuttiin siinä aika hyvin ja olen erittäin tyytyväinen siihen, että näin lopulta kävi. Seuralle täytyy antaa iso kiitos siitä, että ovat luottaneet minuun näinkin kauan, peliuransa 781. liigaottelunsa Oulussa kiekkoillut jyväskyläläishyökkääjä myönsi.

JYP-kippari Jani Tuppurainen (12) kiekkoili Oulussa viimeisen vieraskamppailunsa hurrikaaninutussa (Kuva: Jussi Määttä / Liiga).

JYPin kaikkien aikojen pistepörssin ykkösnimi ehti Jyväskylässä pelatessaan niittää runsaasti mainetta ja kunniaa. Jani Tuppuraisen palkintokaappi täyttyi hurrikaaninutussa pelatessa muun muassa kahdella SM-kullalla, yhdellä SM-hopealla, kolmella SM-pronssilla, sekä European Trophy- ja Champions Hockey League-mestaruuksilla.

– Ennen JYPiin tuloa pelasin pätkän Färjestadissa ja tarkoitus oli, että voisin joskus mennä vielä takaisin ulkomaille pelaamaan. Niinhän siinä sitten kävi, että vuosi vuodelta tuli tehtyä jatkosopimusta toisensa perään JYPin kanssa. Ulkomaille lähtö lopulta jäi yhtä poikkeusta lukuunottamatta, mutta KHL oli itselle hieno haaste. En koskaan voinut kuvitella pääseväni pelaamaan niin kovatasoiseen sarjaan, kahdeksan viime kauden ajan JYP-kapteenistossa vaikuttanut Tuppurainen sanoi.

Juhamatti Aaltonen (vas.) ja Aleksi Salonen onnistuivat molemmat maalinteossa (Kuva: Jussi Määttä / Liiga).

“En ole keksinyt mitään parempaakaan tekemistä”

Ensi tiistaina päättyvä liigakausi on ollut vaikea paitsi joukkueelle, niin sitä se on JYP-kipparin mukaan ollut varmasti myös kaikille organisaatiossa mukana olleille.

– Tässä on varmasti kaikki tehneet kovasti töitä ja yrittänyt parantaa tulosta, siinä kuitenkaan onnistumatta. Saimme joukkueeseen hyviä nuoria pelaajia ja kauteen lähdettiin hyvin odotuksin. Harjoituspeleissä kuitenkin paistoi jo hieman läpi, ettei saatu peliä sellaisiin uomiin mitä pitkä kausi olisi vaatinut. 

– Me ei löydetty pelaamiseen jatkumoa. Ajoittain pelattiin tosi hyvää peliä, mutta sitten yhtäkkiä se katosi taas johonkin. Kaikki ovat varmasti pettyneitä, se on ihan selvä. Tässä ei kuitenkaan auta kuin mennä eteenpäin ja kohti parempaa huomista.

Reissu Ouluun ei tälläkään kertaa tuonut JYPille pisteitä (Kuva: Jussi Määttä / Liiga).

JYP-kipparin ura hurrikaanipaidassa päättyy ensi tiistain KooKoo-kamppailuun, mutta ikinuoren liigakiekkoilijan pelit saavat kuitenkin jatkoa myös ensi kaudella.

– Paloa tähän touhuun riittää! Tämähän on kivaa hommaa, kun vielä pysyy terveenä ja paikat kunnossa. En ole keksinyt mitään parempaakaan tekemistä kuin jääkiekon pelaaminen, niin jatketaan tätä niin kauan kuin pysytään terveenä, Liigan tämän kauden vanhin pelaaja naurahti lopuksi. 

Jyväskyläläismiehistössä nähtiin jälleen yksi liigadebytantti, kun JYPin U20-joukkueessa tämän kauden pelannut Niko Himmanen kiekkoili liigauransa avausottelun. Peliaikaa 20-vuotiaalle Heinolan Kiekon kasvatille kertyi reilut kaksi minuuttia.

JYP pelaa liigakauden 2020-2021 viimeisen ottelunsa ensi tiistaina, jolloin Jyväskylässä vierailee pudotuspeleihin hiljalleen valmistautuva Kouvolan KooKoo.

 

Antti Hokkanen