Otteluraportti: 13 maalin viihdepläjäys kääntyi JYPille – ”Perus torstai-ilta Raksilassa”

JYPin torstai-illan vierailusta Ouluun ei jäänyt tapahtumia puuttumaan. Heti alussa JYP näytti aikeitaan pestä kasvoja tylyn Lukko–tappion jälkeen, kun avauskympin aikana joukkue karkasi 3–0-johtoon.

Kärpät kipusi kuitenkin illan mittaan hallitsemaan peliä ja lopulta maaleja iskettiin vuorotahtiin. Lopulta ratkaisua haettiin jatkoajalta, jossa Juuso Puustinen laukoi JYPille voiton lukemin 7–6.

– Semmoinen perus torstai-ilta Raksilassa, Puustisen lisäksi kaksi maalia iskenyt Aaro Vidgren naurahtaa.

Vidgrenin ja Puustisen lisäksi illan tehomiehinä häärivät Geoff Platt (1+2), Jerry Turkulainen (1+2) sekä Sami Niku (0+3).

Vaiheikasta alusta loppuun

Jos JYP ei Lukkoa vastaan onnistunut hyödyntämään paikkojaan, ottelun avauserässä se onnistui käytännössä jopa jokaisesta puolittaisesta paikasta. Vidgrenin, Puustisen ja Plattin osumat toivat kärppävahti Leevi Meriläisen illan nopeaan päätökseen.

– Porukalla sovittiin, että se mitä Raumalla oli puoli peliä, ei saa toistua. Hienosti vastasimme haasteeseen, Vidgren kertaa alkua.

Myös erän toisella kymmenminuuttisella nähtiin kolme maalia. Tällä kertaa Kärpät iski kahdesti ja Turkulainen vastasi JYPin 2–4-osumasta.

Toisessa erässä hallinta oli selvästi Kärpillä. Pitkät pyöritykset JYPin alueella seurasivat toinen toistaan. Erän alkupuolella hurrikaaniryhmä onnistui puolustamaan parasta maalintekosektoria ansiokkaasti, mutta lopulta puolustusote katosi väsyneiltä pelaajilta. Päätöserään lähdettiinkin 4–4-tilanteessa.

Päätöserä alkoi JYPin kannalta positiivissävytteisesti, kun Vidgren mörssäsi itsensä maalille ja runnoi kiekon verkkoon.

– Joku viisas koutsi Keuruulla sanoi, että mene pitseriaan jos haluat pitsaa ja maalille jos haluat maaleja, Vidgren viittaa Ville Niemiseen.

Kaikuja Rauman-ottelusta tuli, kun johtomaalin jälkeen Kärpät käänsi pelin omaksi 6–5-johdokseen nopeilla osumilla. Pian tämän jälkeen Joakim Kemell kuitenkin toi pelin vielä tasoihin komealla ylivoimamaalilla.

– Kertoo meidän luonteesta, että noiden tapahtumien jälkeen tulimme vielä rinnalle ja ohi. Pitää olla ylpeä joka jätkästä, Vidgren kehaisee.

Jatkoaika oli tyypillistä kolmella kolmea vastaan -pelaamista, kun molemmilla oli omat paikkansa. Puustisen ratkaisuosuma oli mallikas osoitus hänen maalintekotaidoistaan, kun hän malttoi katsoa laukaisulinjan pakin jaloista, minkä jälkeen JYP-juhlat olivat valmiit alkamaan.

JYPin seuraava ottelu on lauantaina Jyväskylässä, kun kylään saapuu KalPa.

Toimittaja: Jere Korkalainen