Sitoutunut JYP pelasi tulokasvahdille historiallisen illan – ”Tavallaan aika helppo peli”

JYP palasi lauantaina voittojen tielle, kun kotikaukalossa kaatui pitkälti potkun perässä ollut SaiPa. Jos ottelu itsessään ei ollut varsinainen klassikko, jää siitä yksi tarina elämään: Topias Leinonen pelasi uransa ensimmäisen nollapelin.

Leinonen johdattikin itseoikeutetusti joukkueen kulmaan juhlimaan fanien kanssa.

– On sitä joskus jotain pätkiä nähnyt, miten “Sinkku” (Wallinheimo) otti hommaa päädyssä haltuun, Leinonen naurahtaa.

– Tuntuu kyllä hyvältä, vaikka voitto lämmittää vielä enemmän. Lopussa mietin, että tuleeko se nollapeli, mutta sekin ajatus piti vain yrittää nollata.

Päävalmentaja Jukka Rautakorpi oli ymmärrettävästi tyytyväinen omiensa otteisiin.

– Puolustimme sitkeästi. Kollektiivisesti täytyy sanoa, että johtavista pelaajista näkyi johtajuutta.

JYPin maaleista vastasivat Jerry Turkulainen ja Reid Gardiner. Molemmille kyseessä oli kauden ensimmäinen maali.


– Valmentajana vaadin samoja asioita, tekee maaleja tai ei. Jos pelaaja saa osumasta voimaa, hyvä niin. Meillä ei ole maalien kautta eläviä primadonnia, vaan olemme työteliäs joukkue, päävalmentaja Rautakorpi summaa.

Oikeanlaista asennetta läpi illan

Heti ensiminuuteista asti nähtiin, että lauantai-illasta tulee hyvin kamppailuvoittoinen ja tunteita herättäviä hetkiäkin saatetaan nähdä. JYPin kannalta positiivinen asia oli se, että ensimmäiset tunteet heräsivät Jerry Turkulaisen tekemästä johtomaalista.

JYP istuikin pelissä pitkiä pätkiä kuskin paikalla. Kontrollin tunne lisääntyi entisestään, kun Reid Gardiner lisäsi johtoa ottelun toisessa erässä. Tämän jälkeen koitti SaiPan etsikkoaika, kun joukkue pääsi myllyttämään pitkiä hyökkäyksiä, mutta vaarallisia maalipaikkoja se ei oikeastaan luonut.

– Olimme sitkeitä toisessa erässä ja puolustimme myös maalinedustaa melko hyvin, Rautakorpi sanoo.

Päätöserässä SaiPa ei saanut käytännössä minkäänlaista kiriä aikaiseksi. Hölmöt rangaistukset katkoivat kirimahdollisuudet kerta toisensa jälkeen, ja lopulta Leinosen nollapeli irtosi vain 12 torjunnalla.

– Olimme todella kurinalaisia. Pelasimme hyvää alivoimaa, eikä oikein ollut ihmeellisiä tilanteita, joten tavallaan peli oli aika helppo, Leinonen summaa.

Ainoa kauneusvirhe JYPin illassa oli se, että seitsemällä ylivoimamahdollisuudella ei syntynyt yhtäkään ylivoimamaalia.

– Jääkiekossa on niin monta asiaa, että jos kaikki olisi tässä kohtaa jo kunnossa, aika hidalgoja oltaisiin. Jos johonkin vahvasti keskitytään, se on jostain pois, Rautakorpi tyynnyttelee.

Seuraama mittari ja mahdollisuus ylivoimamaaleihin tulee tiistaina, kun JYP vierailee Raumalla.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen