JYP paikkasi nukahduksensa ja juhli kolmatta peräkkäistä voittoa

Lähtökohta iltaan oli selvä: Hippoksella kohtasivat Liigan eniten ja vähiten maaleja päästänyt joukkue.

Ilta näyttikin jäävän todella vähämaaliseksi, mutta kannattajia voimakkaasti ilahduttavaksi, kun viisi minuuttia ennen loppua JYP karkasi 2-0-johtoon.

Pelicansilla oli kuitenkin toinen ajatus, kun se kampesi itsensä vielä tasoihin. Lopulta kiri palkittiin kuitenkin vain yhdellä pisteellä, kun JYP voitti jatkoajalla 3–2. Voitto oli hurrikaaniryhmän kolmas peräkkäinen.

– On ihan sama miten hyvin on pelannut, jos lopussa on maalin peli. Siinä emme olleet parhaimmillamme. Isossa kuvassa peli on toisennäköistä kuin kaksi kuukautta sitten ja (Patrik) Bartosak piti pelin tiukkana, Jukka Rautakorpi tiivistää.

Voittomaalista vastasi ensimmäisen osumansa JYPissä iskenyt Kyle Platzer.

– Minulla oli pari kokonaista eläintarhaa selässäni. Olen pelannut hyvin, mutta onneksi sain nyt tehtyä tärkeän maalin, Platzer kuvailee.

– Olemme alkaneet pelata tasaisemmin ja se on tuonut itseluottamusta. Onneksi saimme kaksi pistettä.

JYPin muista maaleista vastasivat Juuso Puustinen ja Josh Teves. Eetu Laurikainen torjui maalillaan 19 kertaa.

Tiukkaa ja niukkaa

Torstain peli oli molemmille joukkueille viikon ensimmäinen, joten oli mielenkiintoista seurata, kumpi nappaa tahtikapulan haltuunsa. Sen teki JYP, joka vyörytti hyökkäyksiä toisensa perään vastustajan päätyyn.

Avauserässä maalit jäivät hyvistä paikoista huolimatta puuttumaan.

Toisessa erässä pelin kuva pysyi hyvin samankaltaisena. JYP loi karvauspelillään kiireentuntua lahtelaispuolustajille ja painopiste pysyi lahtelaispäädyssä.

Pelicansin lähes kolmen ottelun mittainen nollaputki katkesi toisen erän loppuhetkillä, kun Puustinen pääsi siivoamaan irtokiekon verkkoon.

Päätöserässä pelistä tuli hieman tasaisempi. Erän puolivälin jälkeen noin 3000-päistä yleisöä huudatti Teves ja kotiyleisö viritti jo voittolaulujaan.

Jännitys tiivistyi ajassa 54.33, kun Pelicans kipusi maalin päähän. Tästä kolme minuuttia myöhemmin Pelicans tuli tasoihin ja oli ottelun viimeisillä sekunneilla vielä lähellä voittomaalia, mutta Laurikainen teki komean pelastuksen.

– Saimme hyvää oppia, missä pitää parantaa. Molemmat maalit tulivat aloitustappioista, ja niissä emme olleet parhaimmillamme, Rautakorpi toteaa.

Jatkoajalla paine pysyi enemmän JYPin puolustusalueella, mutta isäntäjoukkue vastasi maalista.

– Tämä on tasainen liiga. Jos laskee suojauksen, vastustaja rankaisee. Olimme pelanneet kuitenkin 55 minuuttia hyvin, joten tunsimme olon melko luottavaiseksi jatkoajalle lähdettäessä, Platzer sanoo.

JYPin seuraava ottelu on lauantaina, kun kylään saapuu Mikkelin Jukurit.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen