Otteluraportti: Hallinta JYPille, pisteet Ilvekselle

Lauantai-illan kulku Tampereella oli hieman erikoinen. Siinä missä JYP piti kiekkoa enemmän ja oli hallitsevampi osapuoli, Ilves näytti napsivan pisteet selvin lukemin tehokkaan viimeistelyn turvin. Tupsukorvat karkasivat päätöserässä jo 4–1-johtoon, mutta JYPin kirihenki ja Joonas Odenin ulosajo herättivät pelin vielä henkiin.

JYP kipusi maalin päähän ja pelasi maali tyhjänä kahden miehen ylivoimaa, minkä aikana peli ratkesi tyhjään verkkoon tehtyyn maaliin. Loppulukemat kirjattiin Ilvekselle 5–3.

JYPin maaleista vastasivat Teemu Suhonen ja kahdesti osunut Joakim Kemell. Kaksi syöttöpistettä kerännyt Jerry Turkulainen kipusi Liigan pistepörssin jaetulle piikkipaikalle.

– Tiukka peli. Ilves oli kova joukkue, mutta hyvin vastasimme heille. Ehkä vähän helppoja maaleja vastustajalle, ne jättämällä pois hyvä tulee, Kemell kiteyttää.

Hupsis-maaleja yllin kyllin

Ottelu alkoi JYPin kannalta vakuuttavasti, kun paine oli alati Ilveksen puolustusalueella. Miksikään maalipaikkajuhlaksi kiekonhallinta ei kuitenkaan konkretisoitunut, mutta uhka takaiskuosumista tuntui olevan vähissä.

Silmiinpistävää erässä oli se, että JYP katkaisi puolustuspäässä pyöritykset nopeasti, minkä takia lumipallo ei lähtenyt vyörymään väärään suuntaan. Kaavaan tuli kuitenkin ikävä poikkeus, kun Ville Ottavainen joutui pelin viivyttämisestä jäähyaitioon.

JYP näytti jo selvittäneen alivoiman, mutta irtokiekon irtokiekosta Petri Kontiola vei Ilveksen johtoon erän loppuhetkillä.

Toinen erä noudatti hyvin samankaltaisia askelmerkkejä kuin ensimmäinen 20-minuuttinen. JYP piti enemmän kiekkoa ja hallitsi peliä, mutta Ilves puolusti hurrikaanipaidat pois vaarallisilta maalipaikoilta.

Maalipaikat olivat vähissä molemmissa päädyissä, mutta niistä viimeisteltiin kovalla teholla. Kaikki maalit tulivat hieman yllättäen vastustajan virheen jälkeen. Jani Nymanin osuttua kahdesti ja Kemellin vastattua JYPin ainokaisesta päätöserään lähdettiin Ilveksen 3–1-johdossa.

Kun heti päätöserän alkutekijöissä Ilves teki maalin, peli näytti ratkeavan. JYP tuli kuitenkin kahden maalin päähän kokoonpanoon palanneen Teemu Suhosen osumalla, ja päätöskympillä Joonas Odenin ulosajo avasi vielä hurrikaaniryhmälle mahdollisuuden. Eikä aikaakaan, kun Kemell huudatti paikalle saapuneita JYP-faneja jo toistamiseen.

– Kun tuli paikkoja, tein maalit. Niistä sai taas itseluottamusta jatkoon. Vaikka ei koko ajan pisteitä ole tullut, olen mielestäni pelannut hyvin. Pitää vain jatkaa työntekoa, Kemell sanoo.

Illan erikoisten maalien teemaan sopivasti Ilves ratkaisi pelin heittämällä kiekon tyhjään maaliin, kun päätöserään maalille vaihdettu Topias Leinonen oli vasta hyppäämässä vaihtoaitioon.

JYPin seuraava ottelu on ensi perjantaina, kun kylään saapuu Tappara.

– Pitää joukkueenkin vain jatkaa työntekoa, niin pisteitä tulee, Kemell sanoo.