Otteluraportti: Jukurit katkaisi JYPin voittoputken – ”Olimme pelin päällä”

Jyväskylän lauantai-illan ottelu sekä kirjansa julkaisun tiimoilta paikalle saapunut Eric Perrin loivat hyvän tunnelman Hippokselle. Kotijoukkueen puristus ei Jukureita vastaan kuitenkaan riittänyt voittoon asti, vaan vierailijat katkaisivat JYPin kolmen ottelun voittoputken.

Tehokkaasti viimeistelleet vieraat hakivat pisteet lukemin 3–4.

– Möhlimme voiton itse. Aika paha fiilis pelistä jäi, mutta on pakko mennä eteenpäin. Tiesimme mitä on tulossa, mutta vastustaja pelasi hyvin, emmekä olleet riittävän vahvoja vastaamaan siihen, tehot 1+1 napsinut Jerry Turkulainen summaa.

– Tämäkin oli lopulta maalin peli ja saimme uskottavan loppukirin. Tässä pelissä nähtiin Liigan kamppailu- ja luisteluvaade, ja tässä intensiteetissä tarvitsemme kaikki neljä ketjua pelaamaan samaa peliä. Kaveria pitäisi lyödä kovemmalle maalin hinnan suhteen, Jukka Rautakorpi kiteyttää.

Ottelua todisti 3439 katsojaa, ja kun paikalle oli saapunut myös runsas määrä jukurifaneja, nähtiin hallilla jopa vanhan mallin kilpahuutoa sekä voimakasta ottelussa mukanaelämistä.

– Kannattajat ovat tämän lajin suola. Ilman heitä ei olisi meitä, Turkulainen sanoo.

Heikko alku

Jukurit sai vierasreissulleen unelma-alun, kun vain kahden minuutin pelin jälkeen syntyi jo ottelun avausmaali.

– Meidän sisääntulomme ei ollut hyvä ja jouduimme alivoimalle sen takia. Me tulimme peliin sukkasillaan ja alivoimapelaaminen oli heikkoa, Rautakorpi harmittelee.

Hurrikaanipaidat eivät kuitenkaan tunkeneet päitä pensaaseen, vaan kipusivat pelin päälle. Selvä pelin hallinta toi myös kaivattuja osumia, kun Jerry Turkulainen ja Juuso Puustinen veivät JYPin johtoon.

Toinen erä alkoi jälleen Jukurien hallinnalla ja 2–2-osuma syntyi jälleen vain kaksi minuuttia erän alkamisen jälkeen. Enempään osumia ei erässä nähty, vaikka paikkoja nähtiin molemmissa päädyissä.

Isoin osa niistä tuli kuitenkin Jukureille, joka oli selvästi nostanut tasoaan avauserästä.

– Torstain pelissä ei ollut yhtä paljon kamppailemista kuin tänään. Toisessa erässä tuli pitkiä pyörityksiä ja jouduimme pelaamaan paljon puolustusalueen puolustuspeliä, Rautakorpi kuvailee.

Ei kahta ilman kolmatta, vanha sanonta toteaa. Tämä piti paikkansa myös tällä kertaa, kun myös kolmas erä alkoi jukurijuhlilla. Tällä kertaa erä ehti vanheta reilut kolme minuuttia.

JYPin kiri syttyi toden teolla liekkeihinsä vasta 2–4-osuman jälkeen, joka tuli ajassa 52.59. Joakim Kemell onnistui kampeamaan isännät maalin päähän komealla lyöntilaukauksella, mutta sen pidemmälle kiri ei riittänyt. Aivan ottelun viime sekunneilla JYPillä oli vielä kaksi hyvää paikkaa tasoittaa, mutta kolme pistettä lähtivät Mikkeliin.

– Tänäänkin näimme, että olimme pelin päällä ja oli avaimet käsissä voittaa peli. Nyt pitää ottaa askel eteenpäin, jotta palaamme voittokantaan. Haluamme kivuta vielä pudotuspeleihin, Turkulainen tiivistää.

JYP on nyt sarjataulukossa sijalla 12 kolmen pisteen päässä kymmenen parhaan joukosta. Seuraava mahdollisuus pisteisiin tulee tiistaina Helsingissä HIFK:n vieraana.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen