Otteluraportti: JYPin juhlaottelu tarjosi arvoistaan viihdettä – Lopuksi kapteeni huudatti kotiyleisöä

Perjantai-ilta Hippoksella tarjosi todella komean tapahtuman, jota todisti myös kauden ennätysyleisö 3922 katsojaa. Pelkkää 2000 ottelun rajapyykin ylittämistä jyväskyläläisyleisö ei joutunut juhlimaan, sillä viikon kolmas peli toi kolmannen pisteellisen ottelun ja toisen voiton.

Vääntö HIFK:ta vastaan oli tasaväkistä, ja voittajaa haettiin aina jatkoajalta asti. Lopulta Robert Rooba huudatti yleisöä 2–1-maalillaan.

– Maali tuli hienoon paikkaan. Ei tarvitse kummoinen asiantuntija olla, että tietää paineen, jos maaleja ei ole tullut. Olen yrittänyt painaa hommia joukkueelle ja jossain vaiheessa palkinto tulee, Rooba kertaa.

– Tämä oli nousujohteinen kokonaisuus ja olen todella ylpeä joukkueesta, päävalmentaja Jukka Rautakorpi sanoi.

Paikalla trilleriä oli todistamassa myös paljon seuralegendoja, joten tapahtumasta tuli monessa mielessä komea. Myös Rautakorpi muisteli kuljettua matkaa ottelun jälkeen.

– Kun tulin Jyväskylään, touhu oli vielä aika nuorta. Nythän JYP on jo aikalailla Liigan konkari.

Kovaa vääntöä alusta asti

Ottelun avauserä oli HIFK-merkkinen ja pitkiä pätkiä pyörittiin JYPin puolustusalueella. Tästä huolimatta erän ainoasta maalista vastasi kotijoukkue. HIFK pääsi pelaamaan ylivoimalla, mutta kesken pyörityksen Kyle Platzeria rikottiin läpiajossa rangaistuslaukauksen arvoisesti, ja Juuso Puustinen upotti kiekon vastustamattomasti verkkoon.

Toiseen erään JYPin peli-ilme koheni, mutta lisäosumia ei JYPin tekemänä nähty.

– Ensimmäisessä erässä olimme jaloissa, mutta erityisesti toisen erän ensimmäisellä kympillä olimme parempia ja loimme kolme huipputonttia, pääkäskijä sanelee.

Pikkuhiljaa HIFK pääsi myös jälleen paremmin juoneen kiinni, ja yksi pitkä hyökkäyspään pyöritys synnytti tasoitusosuman. Maalille palannut Eetu Laurikainen hukkasi kiekon ja oli voimaton Micke-Max Åstenin viimeistelyn edessä.

1–1-tilanne takasi päätöserään trillerinomaisen asetelman. Kovemmassa peliruuhkassa ollut JYP oli ehkä vähän yllättäenkin aloitteellisempi ja hallitsi pelin kuvaa. Hallinta tuotti kaksi tolppalaukkausta, mutta lisäosumia ei nähty.

– Tämä oli kolmas peli neljään päivään ja onnistuimme löytämään energia olla parempia kuin alussa, Rautakorpi kuvailee.

Jatkoaika oli tuttua kolme vastaan kolme -pelaamista. Molemmilla oli omat paikkansa ratkaista peli, ja tällä kertaa vaakakuppi kallistui hurrikaanipaitojen suuntaan jopa ansaitulla tavalla.

– Vastustajalle oli viikon ensimmäinen peli ja meille kolmas. Minusta näytimme luonnetta, periksiantamattomuutta ja jyp-asennetta, jolla voitto kaivettiin, Rooba toteaa.

JYP nousi voitollaan sarjassa kymmenenneksi. Seuraava ottelu on ensi torstaina, kun kauden vahvasti aloittanut Pelicans saapuu Hippokselle.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen