Otteluraportti: Lappeenrannasta yksi karvas piste: ”Teemana oli all in”

JYP ja SaiPa tarjosivat tasaväkisen ja kamppailuvoittoisen kiekkonäytöksen Lappeenrannan tiistai-illassa. Tasaväkisyys heijastui myös tulostaululle, kun vielä ottelun loppuhetkillä mentiin 3–3-tilanteessa.

Lopulta voittajaa haettiin ylitöiden kautta. Jatkoajalla SaiPa oli terävämpi ja kaivoi lisäpisteen itselleen.

– Meillä on häviöitä alla ja pakko saada voittoja, niin teemana oli all in. Harmillisesti ei riittänyt tällä kertaa, joten yhdessä pisteessä on karvas sivumaku Tobias Winberg summaa.

JYPin maaleista vastasivat Rasmus Heljanko, Jerry Turkulainen ja Tobias Winberg. Winbergin 3–3-tasoitusosuma oli miehen ensimmäinen maali JYP-paidassa.

– Jerry teki hyvän esityön ja pääsin kävelemään sisään. Oli tuossa maalia odoteltu, apina oli kasvanut jo melkein gorillan kokoiseksi, Winberg sanoo.

Maalilla lainapestillä kiekkoja nappaillut Samuel Jukuri ehti kiekon eteen 19 kertaa.

Takaisku ei hätkäyttänyt

JYP tuli Lappeenrantaan hyvällä taisteluilmeellä. Tästä hyvänä ilmentymänä oli se, ettei hurrikaaniryhmä hetkahtanut SaiPan avausmaalista, vaan iski jo seuraavassa vaihdossa pelin tasoihin. Rasmus Heljanko pääsi lusikoimaan kiekon verkon perukoille, ja syöttöpisteen maaliin saanut Jere Lassila saalisti uransa ensimmäisen pisteen Liigassa.

Erän loppupuoli oli JYP-merkkinen. Maalipaikkojakin syntyi, ja yhden niistä käytti hyväkseen Jerry Turkulainen. Vahva hyökkäyspään pyöritys avasi Sami Nikulle vapaan väylän nousta maalille ja tarjoilla kiekon lähes tulkoon tyhjään maaliin Turkulaiselle.

Toisen erän alku alkoi JYPin kannalta epäonnisesti, kun törmäystilanteessa itseään suojanneen Joakim Kemellin maila osui SaiPa-pelaajaa kasvoihin ja sputnikit pääsivät neljän minuutin mittaiselle ylivoimalle. JYPin heikko alivoimasaldo sai jatkoa, kun SaiPa tuli pelissä tasoihin.

Erä oli kokonaisuutena hyvin rikkonainen, eikä kiekollisilla hienouksilla juhlittu. Teemaa kuvasti myös SaiPan johtomaali ajassa 36.49, kun pitkän rusikoinnin päätteeksi Ville Vainikainen hakkasi irtokiekon ohi Jukurin.

JYP tuli kolmanteen erään päättäväisellä ilmeellä. SaiPa oli selvästi laskenut riskitasoja ja keskittyi pitämään omalla alueella keskustan tiiviinä. Hurrikaanipaitojen hyökkäykset jäivätkin pitkään ulkokaarella pörräämiseksi.

Kun Tobias Winberg sai erän puolenvälin jälkeen kiekon läpi miesmassan ja aina verkkoon asti, helpotus huokui Jyväskylään asti.

– Loppua kohden paransimme tosi paljon ja varsinkin vikan erän pelasimme tosi hyvin. Oli paikkoja voittoon, jäi harmittamaan, ettei saatu vietyä hommaa loppuun asti, Winberg kertaa.

Jatkoajalle tultaessa SaiPa oli unohtanut tasoitusosuman ja nappasi hallintakapulan väkevästi omiin käsiin. Lähes koko jatkoaika mentiin JYPin kenttäpäädyssä, ja lopulta Valtteri Lipiäinen ratkaksi kaksi pistettä lappeenrantalaisille.

JYP jatkaa sarjataulukon sijalla 13. Seuraava ottelu on torstaina Kouvolassa.