Otteluraportti: Tappara oli todella tyly vieras – Josh Teves iski kummajaismaalin

Perjantai-illan jääkiekkonäytelmä Jyväskylässä tarjosi paljon tunteita ja kuusi maalia. JYP-vinkkelistä valitettavasti niistä viisi teki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa ottanut Tappara. Suurena hahmona oli tehot 0+3 kirjannut Jori Lehterä.

Ottelu ei ollut lukemien tapaan puhdasta Tapparan hallintaa, vaan vieraat olivat todella tehokkaita ja JYPin hyökkäyspelistä puuttui viimeinen terä.

– Tapparan kaltaista joukkuetta vastaan pitää olla kärsivällisempi, eikä antaa ilmaisia paikkoja. Emme käyttäneet omia hetkiämme, eikä jänne jauhaa peliä pysynyt kasassa, Jukka Rautakorpi summaa.

JYPin ainoasta maalista vastasi Josh Teves, jonka kauden avausosuma syntyi erikoisella tavalla. Heitto keskialueelta upposi yllättäen verkon perukoille.

– Se taisi olla urani kauimpaa tehty maali, Teves muistelee.

Maali jäi puuttumaan

JYPin sisääntulo peliin oli todella vahva. Hyökkäykset vyöryivät Tapparan päätyyn yksi toisensa jälkeen.

– Pääsimme hyvin liikkeelle ja loimme hyviä maalipaikkoja, Rautakorpi kehuu.

Toiseen erään peli tasoittui huomattavasti, ja pyörityksiä nähtiin myös JYPin puolustusalueella. Puolustaminen oli kuitenkin pääosin jämäkkää.

Ehkä ottelun puhuttavin tilanne nähtiin erän puolenvälin tienoilla, kun Joakim Kemell tuli taklatuksi pitkän soolon päätteeksi. Jälkimainingeissa Geoff Platt meni puolustamaan joukkuetoveriaan ja lähti jäähyiaitioon.


Tappara käytti ylivoimansa hyväkseen, ja meni pian tämän jälkeen jo 2–0-johtoon. Maalien välissä JYPillä oli erinomainen mahdollisuus tulla ottelussa tasoihin, mutta Kemell laukoi rangaistuslaukauksensa ohi maalin.

Kolmas erä alkoi JYPin kannalta lupaavasti, kun Teves teki kummajaismaalinsa. Tästä mentiin kuitenkin vain vajaat kolme minuuttia eteenpäin, kun Tappara onnistui ylivoimalla toistamiseen.

– Erikoistilanteet olivat isossa roolissa. Tappara teki ylivoimalla kaksi maalia ja me emme yhtään. Meidän pelaamisemme meni vähän sellaiseksi kääntelyksi, Rautakorpi harmittelee.

JYP painoi loppupelin vimmatusti päälle, mutta edelleen maalipaikoille murtautuminen oli todella haasteellista. Viimeinen niitti pelille tuli, kun Tappara iski taululle 1–4-lukemat heti Topias Leinosen luisteltua maaliltaan pois. Vieraat hieroivat vielä suolaa haavoihin iskemällä viidennen maalin reilut kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä.

– Oli paljon asioita, jotka jäivät harmittamaan. Lopussa annoimme kaksi ihan turhaa maalia, JYP-käskijä toteaa.

– Pelillisesti trendimme osoittaa oikeaan suuntaan. Meidän pitää vain olla tehokkaampia, mutta suunta on oikea. Pahat virheet ovat maksaneet meille paljon, ja nyt alkaa olla aika saada ne pois. Huomenna on iso näytön paikka, Teves kertaa.

Näytön paikka tulee Kuopiossa KalPaa vastaan.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen