Raportti: KalPa vei hegemoniataiston – Edessä ansaittu hengähdystauko

JYPin tiukka ottelurupeama päättyi hegemoniaotteluun KalPaa vastaan. Kuopiolaisten nopeat onnistumiset antoivat illalle suuntaa, eikä JYP onnistunut kampeamaan itseään missään vaiheessa tasatilanteeseen.

Maalipaikat olivat vähissä molemmissa päädyissä, mutta lopulta KalPa oli tehokkaampi omissaan lukemin 4–1.

– Meillä oli huono alku, otan siitä itse vastuun. Alun 2–0 antoi pelille suuntaa, Jukka Rautakorpi tiivistää.

JYP on pelannut koko sarjan alun kolmen pelin viikkoja. Yhdeksän pelin rupeaman jälkeen kasassa on yhdeksän pistettä. Nyt edessä on muutaman päivän huili ennen seuraavaa koitosta.

– Olemme eri joukkue kuin kuukausi sitten. Koko ajan saadaan pelaamiseen lisättyä palasia. Pelaajista pitää olla ylpeä, heittäytyminen ja työnteko on laadukasta. Meidän pitää kuitenkin vielä ottaa askeleita eteenpäin, eikä taaksepäin, kuten alussa tapahtui, Rautakorpi kertaa.

– Nyt mennään hetki huilin kautta. Pelataan FIFAa ja katsotaan jalkapalloa, ja siten otetaan hetki irti jääkiekosta. Hommat jatkuvat tiistaina, Sami Niku kiteyttää.

JYP ei ollut valmis

Askelmerkkejä iltaan tuli jo ensimmäisessä vaihdossa, kun KalPa pääsi kahdella nollaa vastaan -hyökkäykseen, jossa Topias Leinonen otti kuitenkin kaksi komeaa torjuntaa. Seuraavista kahdesta paikasta kuopiolaiset eivät kuitenkaan erehtyneet.

Takaiskumaalit herättivät hurrikaaniryhmän, ja ero kaventui nopeasti yhteen osumaan. Nyt oli JYPin vuoro päästä ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi Reid Gardiner huudatti Hippoksen yleisöä. Erän loppu oli muutenkin JYP-merkkinen, mutta lisäosumat jäivät puuttumaan parista ylivoimamahdollisuudesta huolimatta.

Toinen erä mentiin vahvasti KalPan komennossa. Pitkät pyöritykset JYPin puolustusalueella seurasivat toisiaan, mikä söi omaa hyökkäyspelaamista.

– Sitkeää pelaamista oli meilläkin. Ei kaverilla montaa paikkaa ollut. Kovaa taistelua ja kamppailua, Rautakorpi kertaa pelin kulkua.

Kolmanteen erään JYP lähti hakemaan tasoitusta muutetuilla hyökkäysketjuilla. JYP sai luotua pyörityksiä hyökkäyspäätyyn, mutta se kuuluisa jokin puuttui.

– Pitää olla kovempia kamppailemaan ja saada lisää miehiä maalille, Niku analysoi illan puutteita.

Ratkaisumaali nähtiin erän puolivälin tienoilla, kun Kasper Simontaival kasvatti lukemiksi 1–3. Tilanteessa oli JYPin kannalta katkera sivumaku, nimittäin edellä nähdystä taklauksesta oli tulossa rangaistus. Taklauksen ja maalin välissä kiekko oli JYPin pelaajan hallussa, joten rangaistus olisi pitänyt laittaa täytäntöön.

– Tuomaritkin ovat ihmisiä ja hekin tekevät virheitä. Eikä selitellä sillä, KalPa oli parempi, Rautakorpi muistuttaa.

Lopussa tullut KalPan 1–4-osuma tyhjään maaliin oli vain kosmetiikkaa.

JYPin seuraava ottelu on torstaina, kun Sport saapuu vieraaksi Jyväskylään.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen