Otteluraportti: JYP jäi jälleen pisteittä hallinnasta huolimatta

JYP palasi maajoukkuetauolta tutuin askelmerkein. Peli antoi mahdollisuudet kamppailla voitosta, mutta vastustaja, tällä kertaa Ässät, korjasi pisteet. Loppulukemat Hippoksen keskiviikkoillassa oli 1–3.

Illan hahmo oli patavahti Niklas Rubin, joka venyi kiekon eteen 37 kertaa. Vertailun vuoksi Eetu Laurikaiselle torjuntoja kertyi vain 12.

– Pelissä olimme hyvin liikkeellä, mutta häivisimme maalit. Ammuimme ohi tonteista, mistä piti saada sisään, Jukka Rautakorpi tiivistää.

JYPin ainoasta maalista vastasi Ville Ottavainen.

– Ei maalilla itselle niin merkitystä ollut, mutta joukkueelle oli tärkeä ja siitä sai buustia kiriin. Meillä oli tänäänkin paikkoja. Häviäminen on syvältä, puolustaja kiteyttää.

Hallinta ei kääntynyt maaleiksi

JYP tuli porteista sisään painaen Ässät vahvasti puolustusalueelleen. Vapauttavaa avausosumaa ei kuitenkaan tullut, vaikka rimatkin kolisivat pariin kertaan.

– Loimme varmaan puolenkymmentä hyvää paikkaa, Rautakorpi laskeskelee.

Vielä toisen erän alkukin oli hyvää tekemistä, mutta pikkuhiljaa Ässät sai käännettyä peliä omaksi hallinnakseen pienillä voittavilla teoilla. Erityisesti maalien edustoilla vieraat olivat terävämpiä ja kiekon kanssa huolellisempia. Porilaiset kuittasivat ensimmäisen mahdollisuutensa ylivoimalla ja lisää vettä myllyyn tuli muutama minuutti myöhemmin, kun johto kasvoi jo kahteen osumaan.

Maalien jälkeen hurrikaanipaitojen tekeminen oli tukkoista puskemista kohti hyökkäysaluetta. Hyvät maalipaikat olivat vähissä.

Päätöserässä Ottavainen oli halukas ottamaan ratkaisijan viittaa ja rakensi itselleen hyviä paikkoja, joista yhdestä syntyi kavennusosuma. Tämä ymmärrettävästi antoi lisää energiaa kiriin, mutta palkinto jäi jälleen saamatta.

Viimeinen niitti pelille tuli, kun vieraat iskivät illan kolmannen osumansa tyhjään maaliin. Hyvät hetket ja pelin hallintakin toivat jälleen nolla pistettä.

– Pelaat hyvin, mutta et tee maalia ja vastustaja tekee ensimmäisestä paikasta, niin se menee henkiselle puolelle. Ammattipelaajan pitää käsitellä tällaiset asiat, eikä jäädä niihin kiinni. Menneeseen ei voi vaikuttaa, Rautakorpi tuumaa.

JYPin urakka jatkuu viikonloppuna kahdella ottelulla. Niistä ensimmäinen on perjantaina Kuopiossa, kun KalPa asettuu vastaan kolmannen kerran tällä kaudella.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen