Otteluraportti: Vaisu keskiviikkoilta katkaisi JYPin voittoputken

JYPin voittoputki tuli tiensä päähän keskiviikkona Turussa. Kirjavien vaiheiden jälkeen isännät olivat parempia lukemin 3–2.

Ottelu näytti ratkeavan päätöserän alussa tulleisiin TPS:n kahteen osumaan, mutta JYP kampesi vielä lähelle jatkoaikaa. Palkintoa ei kuitenkaan tullut.

– Ei ihme että tappio niskassa poistuu, kun ei pysty omia paikkoja käyttämään. Ei vaan oikein saatu koneita käyntiin. Joitain väläyksiä, mutta koko 60-minuuttinen hyvää suorittamista vaaditaan, jos voittaa haluaa, 100 peliä Liiga-urallaan täyteen saanut Samuel Salonen summaa.

Illan maaleista vastasivat Tobias Winberg ja Jerry Turkulainen. Veini Vehviläiselle kirjattiin 28 torjuntaa.

Alku tasainen

TPS tuli otteluun terävällä jalalla, kun se juhli avausmaali vain parin minuutin pelin jälkeen JYPin puolustuspään uinahduksen jälkeen. JYP ei kuitenkaan vajonnut alhoon, vaan kipusi parissa minuutissa tasoihin, kun Tobias Winbergin viivalaukaus löysi tiensä maaliin saakka.

Avauserä oli kuvaltaan melko rikkonainen, eikä kumpikan pystynyt istumaan oikein kuskin paikalle, joten tasalukemat kuvastivat erää hyvin.

Toisessa erässä turkulaiset istuivat väkevästi kuskin paikalle. Peli pyöri pitkiä jaksoja JYPin puolustusalueella. TPS:lle tuomittiin toisessa erässä kaksi rangaistusta, ja hurrikaaniryhmän illalle kuvastavasti molemmat ylivoimat katkesivat kesken omaan rangaistukseen.

– Varsinkin toisessa erässä ei meillä oikein ollut oikein sanaakaan ja ylivoima ei lähtenyt missään vaiheessa käyntiin, Salonen harmittelee.

Kolmannen erän alussa mentiin tasavajaalla, mutta kun joukkueet pääsivät pelaamaan viidellä viittä vastaan, TPS iski kaksi salamaosumaa.

3–1-tilanne sai JYPin hieman piristymään ja hakemaan kiriä. Muutetut ketjut toivat tulosta, kun Severi Lahtisen laukauksen aiheuttaman irtokiekon verkkoon huitoi Jerry Turkulainen.

3–2-tilanteessa hurrikaaniryhmä sai vielä hyviä pyörityksiä aikaiseksi. Viimeisille sekunneille tuli vielä hyökkäyspään aloitus, johon oli sovittuna kuvio, mutta kiekko karkasi keskialueelle.

– Näin surkeasti pelaa ja loppuun asti olimme tuloksessa kiinni, se on sinällään positiivista. Meillä oli valmis kuvio, mutta kiekko jäi vähän jalkoihin ja kellosta meinasi aika loppua. Kiire tuli, niin meni ajatukset ristiin, mies tuumaa.

JYPin kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla KooKoota vastaan. JYP on tällä hetkellä sarjassa sijalla kymmenen ja KooKoo kärkkyy sijalla 11. Salosella on peliin yksiselitteinen ajatus.

– Tullaan varmasti näkemään aika paljon parempi JYP perjantaina.