Otteluraportti: Voittoseinälle päästiin, nyt siellä pysyttiin – Lassila ja Vehviläinen illan hahmot

JYP lähti jahtaamaan kauden ensimmäistä kahden ottelun kuuden pisteen pottia eilisen KalPa-pelin jatkoksi. Vastaan tuli HPK, jonka edellisestä ylivoimamaalista oli yli kuukausi aikaa.

Suunnitelma myös toteutui, kun vastuunkantajia löytyi laajalla rintamalla. Erityismaininnat nollapelin pelanneelle Veini Vehviläiselle sekä Liiga-uransa avausmaalin tehneelle Jere Lassilalle. 4–0-voiton jälkeen Lassila pääsi myös huudattamaan fanipäätyä.

– Joukkuekaverit sanoivat, että pitää mennä huudattamaan. Voittaakseen tätä teemme ja nyt tuli toinen voitto putkeen, joten hienolta tuntuu, Lassila summaa.

Viikonlopun kuusi pistettä olivat hyvä summa kolmesta ottelusta, vaikka enempäänkin oli saumaa.

– Koko viikko on ollut hyvä. Keskiviikon peli oli pelillisesti paras, mutta viikonloppuna tuli tulos mukaan. Kolmannessa erässä löysimme johtoasemassa pelaamisen tavat. Peli oli sellaista, mitä sen pitääkin olla, Jukka Rautakorpi summaa.

JYP vaihteeksi pomppujen paremmalla puolella

Monesti tällä kaudella on nähty JYPin hallitsevan kenttätapahtumia ja vastustajan iskevän paikoista maalit. Tällä kertaa teema oli erilainen. HPK:lla oli avauserässä ylivoimamahdollisuus, yksi rangaistuslaukaus ja myös tolppalaukaus, mutta Vehviläisen maali pysyi varjeltuna.

JYP meni 1–0-johdossa erätauolle, kun Reid Gardiner lusikoi kiekon verkkoon.

– Maali herätti meitä. Kerho oli alussa todella hyvä, Rautakorpi tuumaa.

Toisen erän ensimmäisellä kympillä JYP meni 3–0-johtoon, kun Gardiner osui toistamiseen ja Lassila iski oman osumansa. Tuon jälkeen loppuerä mentiinkin käytännössä JYPin puolustusalueella, mutta HPK:n tukkoinen ylivoimapeli ja vaisut viimeistely-yritykset saivat jatkoa.

– Maalien jälkeen nostimme hieman jalkaa kaasulta. Pelasimme hieman hölmösti ja hukkasimme kiekkoja. Maalivahti oli meille siinä kohtaa erittäin tärkeä, Rautakorpi kehuu Vehviläistä.

Kolmas erä oli yksi JYPin kauden fiksuimmista 20-minuuttisista. Hurrikaanipaidat jäädyttivät peliä hyvin, eikä HPK ollut missään vaiheessa lähelläkään nousua voittokamppailuun.

Loppulukemat kaunisteli ylivoimalla Jerry Turkulainen.

JYPin seuraavat ottelut ovat ensi viikonloppuna, kun perjantaina Jukurit tulee Jyväskylään ja lauantaina pelataan Mikkelissä. Ennen Liiga-uransa 22. ja 23. ottelua Lassilalla on perinteinen tehtävä edessään; paikan löytäminen kiekolle, jolla uran avausmaali syntyi.

– Pitää etsiä joku hyllypaikka, Lassila naurahtaa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen