Raportti: Maalinteon vaikeus tuhosi JYPin voittohaaveet

Hippoksen perjantai-ilta alkoi onnellisissa tunnelmissa, kun JYP tiedotti Jerry Turkulaisen kolmivuotisesta jatkosopimuksesta. Siihen ilon aiheet JYP-vinkkelistä käytännössä loppuivat, kun Ilves haki pisteet 2–1-voitolla.

Pelin kuva oli taas melko klassinen, sillä JYPillä oli paikat tehdä riittävästi maaleja ottelun voittoon. Lopulta Braden Christofferin osuma toisessa erässä jäi kuitenkin joukkueen ainoaksi.

– Tämä oli tiukka peli. Nostimme jälleen tasoa kolmanteen erään, mutta se oli liian myöhään, Christoffer tiivistää.

– Vaativa peli, piti olla viisas ja kova tilanteesta riippuen. Yksi vaihtovirhe ja maalintekotilanteissa pelaajien valinnat jättävät jossiteltavaa tästä pelistä. Toki vastustajan maalivahti ja alivoima pelasivat hyvin. Oli puolen maalin peli, Jukka Rautakorpi summaa.

Notkahdus keskellä peliä

Avauserän parhaat saumat maalintekoon tulivat erän alkupuolella, kun JYP pääsi pelaamaan noin minuutin kahden miehen ylivoimaa. Pyöritys jäi kuitenkin hieman ponnettomaksi, ja myös loppuerän kummankin hyökkäyspelaamisesta puuttui viimeinen terä.

Toisessa erässä Ilves oli niskan päällä ja loi pitkiä pyörityksiä isäntien puolustusalueelle. Joukkue oli paikoissaan todella tehokas ja karkasi toisessä erässä 2–0-johtoon. Toisessa maalissa sattui Rautakorven mainitsema vaihtovirhe, kun JYP pelasi pätkän vain neljällä pelaajalla, vaikka joukkue ei ollut alivoimalla.

– Toisessa erässä tuli huono hetki. Heikot valinnat toivat meille vaikeuksia, pääluotsi sanelee.

Toinen mahdollisuus kahden miehen alivoimaan tuli toisen erän loppuhetkille. Tällä kertaa toinen jäähy ehti umpeutua, mutta Christoffer suti kavennusosuman yhden miehen ylivoimalla 48 sekuntia ennen erän päätöstä.

– Mielestäni ylivoima oli maalintekoa lukuun ottamatta hyvällä tasolla. Saimme liikutettua kiekkoa ja laukaukset menivät maalille asti, kanadalaishyökkääjä kuvailee.

Päätöserä oli JYPin vimmattua kiriä. Kiekko kävi jälleen maalikehikossa ja Marek Langhamer venyi useampaan huipputorjuntaan, joilla tupsukorvat pysyivät kuskin paikalla loppusummeriin saakka.

JYP lähtee maajoukkuetauolle 20 pelatun ottelun jälkeen 20 pisteen kanssa. Peli on toistuvasti antanut merkkejä paremmasta, mutta tulos on jäänyt piippuun.

– Tarvitsemme pisteitä ja olemme täällä voittaaksemme. Pelimme on sillä tasolla, että taistelemme pisteistä joka ilta, mutta yksi-kaksi virhettä maksaa meille voiton. Alkukausi on ollut raskas, joten nyt pitää hieman nollata tilannetta, Christoffer sanoo.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen