Taisteluvoitto nosti JYPin kymppisakkiin – ”Eihän tämän parempaa voi olla”

JYPin ja Jukurien välinen minipudotuspeliviikonloppu huipentui lauantaina Mikkeliin. Pelin kuva oli melko erilainen kuin perjantaina Hippoksella, kun Jukurit oli pitkiä pätkiä niskan päällä. Tulos oli kuitenkin samankaltainen, kun JYP nappasi pisteet matkaansa.

Illan käännekohdaksi jäi toisen erän loppu, kun JYP selvitti pitkän pätkän kahden miehen alivoimaa ja Severi Lahtinen teki vielä pukukoppimaalin 20 sekuntia ennen erän loppua vieden JYPin päätöserään 3–1-johtoasemassa.

Lopulta lukemat kirjattiin näillä numeroilla. JYPin maaleista Lahtisen lisäksi vastasivat Anton Stråka ja Ville Ottavainen . Veini Vehviläinen torjui yhteensä 30 kertaa.

Viikonlopun pistejako oli siis 6–0 JYPin eduksi. Tämä nosti myös JYPin takaisin pudotuspelipaikoille, kun sijoitus on 10. Samalla Jerry Turkulainen nousi Liigan pistepörssin yksinäiseksi kärjeksi.

– Hieno voitto ja tärkeät pinnat. Hienoa saada tällaisia “pleijarikokemuksia”. Hienot matsit meiltä ja ei voi olla kuin tyytyväinen, Lahtinen sanoo.

Rikkonainen alku

Ottelun alla iso kysymys oli se, kuinka JYP on onnistunut latautumaan illan peliin. Kysymykset kaikkosivat alle kahden minuutin pelin jälkeen, kun Anton Stråka vei hurrikaaniryhmän johtoon.

Muutoin avauserässä Jukurit oli ohuelti niskan päällä. Sillä oli kuitenkin vaikeuksia luoda maalipaikkoja, kun JYP puolusti todella tiiviisti ja riskittömästi.

Toisessa erässä jukurihallinta yltyi. Jukurit vyörytti pyörityksiä toinen toisensa perään kohti vieraiden päätyä, mutta Vehviläinen oli maalilla mies paikallaan.

Kuin salama kirkkaalta taivalta JYP iski toistamiseen. Kyle Platzer teki loistavan esityön ja Ville Ottavainen iski jo neljännen maalin viiteen viime peliin.

Toisen erän loppupuoli sai värikkäitä käänteitä, kun Jukurit kipusi ylivoimalla maalin päähän. Maali haastettiin, mutta osuma pysyi kuitenkin voimassa. Heti tähän perään tuli minuutin ja 21 sekunnin mittainen kahden miehen alivoima, jossa hurrikaanipaidat kuitenkin taistelivat urhoollisesti, Vehviläinen viimeisenä lukkonaan.

Erätauolle oli hyvä lähteä, kun Lahtinen maalasi vielä kauden ensimmäisen osumansa.

– AV:lta tuli todella tärkeä tappo. Jerryn passin jälkeen ei tarvinnut tehdä mitään. Ei kautta ilman maalia, onneksi se tuli sieltä lopulta, mies naurahtaa.

– Alkukausi oli vaikea niin itsellä kuin joukkueella. Nyt luistin kulkee ja joukkueella menee hyvin, niin eihän tämän parempaa voi olla.

JYPin 3–1-osuma näytti katkaisseen Jukurien hengen. Päätöserästä tuli melko kosmeettinen, kun JYP puolusti viisaasti, eikä Jukurit onnistunut tosissaan haastamaan hurrikaanipaitoja pisteistä.

Urakka jatkuu ensi viikolla kolmella pelillä. Ensimmäinen koitos on keskiviikkona Turussa TPS:n vieraana.