Tappioputki poikki Veinin johdolla – ”Oli erityinen tunne taas kantaa JYPin paitaa”

JYPin perjantai-illan teemana oli ryöstöretki Kuopioon, kun KalPa oli voittanut kaksi aiempaa kohtaamista. Suunnitelma myös toteutui ja kalavelat tuli maksetuiksi korkojen kanssa, kun JYP haki pisteet lukemin 4–1.

JYPin ehdottomiin hahmoihin kuului paluun JYPiin tehnyt Veini Vehviläinen, joka torjunnoillaan kannatteli joukkuetta vaikeina hetkinä. Torjuntoja kertyi lopulta yhteensä 38 kappaletta.

– Pääsin hyvin rytmiin mukaan, kun torjuntoja tuli. Täytyy olla tyytyväinen ja kiitollinen siitä, että debyytti meni näin ja saimme kolme pistettä. Pienenä olen istunut hallilla katsomassa pelejä, niin oli erityinen tunne taas kantaa JYPin paitaa, Vehviläinen sanoo.

JYPin maaleista vastasivat Ville Ottavainen, Sami Niku, Reid Gardiner ja Robert Rooba.

Vahva alku

JYPin pirteä alku palkittiin tällä kertaa myös tuloksella, kun vain vajaan viiden minuutin pelaamisen jälkeen Ville Ottavainen osui toisessa ottelussa peräkkäin. JYPin vahva ote jatkui tämänkin jälkeen, ja erän puolivälin tienoilla Sami Niku kasvatti johdon ylivoimakudillaan jo kahteen osumaan.

Tämä osuma herätti myös kuopiolaiset, jotka kipusivat maalin päähän vain 42 sekuntia Nikun osuman jälkeen. Tämän jälkeen JYPillä oli ottelun vaikeimmat minuutit, kun KalPa painoi vimmatusti päälle. Vehviläinen venyi maalillaan useisiin torjuntoihin, joista yksi jalkatorjunta miehen maatessa jäässä oli erityisen näyttävä.

– Tuli vähän kiire, joten piti jotain keksi. Hyvä, että kävi vähän tuurikin siinä, kassari naurahtaa.

Toinen erä oli ottelun tasaväkisin. Molemmilla joukkueilla oli omat pyörityksensä, mutta huippupaikat olivat vähissä. JYPin pelaamisesta paistoi erityisesti kova valmius kamppaila, minkä avulla KalPan hyökkäyspyöritykset eivät kasvaneet liian pitkiksi. Yksi taistelun ruumiillistuma oli Reid Gardiner, joka sai kipeän osuman käteensä, mutta jatkoi urhoollista taistelemista.

Gardiner sai taistelustaan palkinnon kolmannessa erässä, kun mies pääsi laukomaan JYPin 3–1-johtoon. Maaliin liittyi myös mielenkiintoinen kuriositeetti, kun Aaro Vidgren keräsi ensimmäisen syöttöpisteensä sitten kauden 2020–21.

Ratkaisu alkoi tuoksua ilmassa, kun KalPalle tuomittiin 2+2-minuuttinen rangaistus, jonka aikana Robert Rooba osui maalipuiden väliin.

Viimeinen kymmenminuuttinen oli JYPiltä käytännössä johtoaseman puolustamista. KalPa haki osumia myös ilman maalivahtia, mutta enempää maaleja ei nähty.

– Paransimme läpi ottelun ja saimme tehtyä paikoista tarvittavat maalit. Kopissa monella jätkällä on jääpussit, joten pitää nostaa uhrautumisesta hattua, Vehviläinen toteaa.

Voitolla katkesi neljän ottelun tappioputki. Seuraava mahdollisuus pisteisiin on heti lauantaina Hippoksella, kun HPK saapuu kylään.