Otteluraportti: JYP johti neljästi, Tappara vei pisteet – ”Katkera maku”

Yhdeksän maalia, ulosajo ja yli 8000 katsojaa. Lauantai-illan kiekkopelissä oli aikalailla kaikkea sitä, minkä puutteesta Liigaa on moitittu.

– On iso ero pelata 1500 katsojan edessä tiistaina tai täällä lauantaina, kun yleisöä on todella paljon ja se elää mukana, Robert Rooba summaa.

JYPin kannalta ottelu jätti erittäin ikävän maun suuhun, kun neljä kertaa johtoasemaan karkaaminen ei riittänyt ottelun voittamiseen. JYPillä oli päätöserässä täysin riittävät paikat paketoida peli, mutta kun siinä ei onnistuttu, Tappara tuli rinnalle ja ohi. Ottelun voittomaali syntyi vain noin kaksi minuuttia ennen loppua.

– Paransimme peliämme koko ottelun ajan. Kolmannessa erässä heillä oli yksi paikka ja tekivät siitä maalin, jolla hävisimme pelin. On katkera maku suussa, Rooba summaa.

4–5-tappiossa osuivat Robert Rooba, Braden Christoffer, Aaro Vidgren ja Sami Niku. Niku kirjasi myös kaksi syöttöpistettä ja nousi pisteen päähän puolustajien pistepörssin kärkipaikasta.

Ilotulitusta kiekon putoamisesta alkaen

Jos ennakkoon odotettiin vähämaalista peliä, voitiin ne veikkaukset unohtaa hyvin nopeasti. Avauserän neljän maalin ilotulituksen päälle nähtiin paljon puhuttavia tilanteita, tunteiden ryöpsähdyksiä ja äänekästä kannatusta.

Tappara oli joukkueista niskan päällä, mutta JYP ehkä inasen tylympi. Suuri osa maalipaikoista nähtiin JYPin päässä JYPin iskiessä maalinsa lähes erän ainoista paikoista, jotka aukesivat ylivoimalla. Maalien tekijöinä olivat Robert Rooba ja Braden Christoffer, jotka vuorollaan lusikoivat kiekon verkkoon aivan Christian Heljangon nenän edestä.

– Oli totta kai hienoa tehdä maali ison kannattajajoukon edessä. Tätä varten tätä lajia pelataan, kapteeni kertaa.

Jos Tappara ei onnistunut muutamasta huippupaikasta, osumat tulivat vähän ikävistä tilanteista. 1–1-tasoitus syntyi Veini Vehviläisen ja Sami Nikun kommunikaatiokatkosesta JYPin ylivoiman aikana, kun taas 2–2-tasoitusosuma tuli huolimattoman hyökkäämisen seurauksena.

Toisen erän alku oli JYP-vinkkelistä herkullinen. Ensin Aaro Vidgren rusikoi kiekon verkkoon maalinedustalta – kuinkas muuten – ja heti perään Tapparan Ben Thomas komennettiin suihkun päähän kohdistuneesta taklauksesta Nikuun.

Näin ollen 3–2-johtosemassa JYPille aukesi herkullinen mahdollisuus jopa ratkoa peli. Ylivoima jäi kuitenkin ponnettomaksi ja katkesi kesken hurrikaanipaitojen omaan rangaistukseen.

Tämä oli käännekohta erässä, kun loppuerä mentiin vahvasti Tapparan komennossa. Voitokasta erää kirvesrinnat eivät kuitenkaan onnistuneet pelaamaan, kun lopulta molemmat osuivat vielä kertaalleen. Ensin Jori Lehterä pääsi sutimaan kiekon verkkoon ja hetkeä myöhemmin Sami Niku iski yhdestä ainoista erän jälkimmäisen puolikkaan vastahyökkäyksistä.

JYP tuli päätöserään väkevällä ilmeellä ja loi ensimmäiselle kympille tukun paikkoja karata kahden maalin karkumatkalle. Kuin sanontaa “jos et itse tee, kaveri tekee” mukaillen, yhden paikan jälkeen pelin suunta kääntyi ja Tappara tuli tasoihin.

Päätöskymppi mentiin melko tasaisissa merkeissä, mutta lopulta kirvesrinnat kaivoivat vielä kaipaamansa osuman. Ottelun voittomaalin pääsi iskemään Mikael Seppälä.

JYPin kausi jatkuu ensi torstaina kotiottelulla Kärppiä vastaan.