OtteluraporttI: Karvas loppu Lahdessa

JYPin ja Pelicansin kamppailusta ei vauhtia ja käänteitä puuttunut, kun johtoasema vaihteli puolelta toiselle pitkin iltaa. Loppupeleissä iloisempia naamoja löytyi lahtelaisleiristä, kun joukkue käänsi tappioaseman edukseen ottelun loppuhetkillä.

3–4-tappiossa JYPin maaleista vastasivat Reid Gardiner, Jerry Turkulainen ja Joakim Kemell. Veini Vehviläinen torjui 26 kertaa.

– Pari aika halpaa maalia ja kaveri tietyllä tapaa ansaitsi voittonsa. Tällaisista peleistä pitäisi vaan tylysti saada pisteitä kaivettua, Turkulainen summaa.

Turkulainen (1+1) nousi jälleen pistepörssin jaetulle kärkisijalle, kun taas Sami Niku (0+2) nousi puolustajien pistepörssin kärkipaikalle.

Vauhtia riitti

JYP tuli otteluun terävällä jalalla, mitä ei horjuttanut edes hieman vahingossa tullut Pelicansin avausmaali. Vieraat saivat maalihanansa auki erän puolivälin tienoilla, kun Reid Gardinen laukaus upposi verkkoon juuri ylivoiman umpeuduttua.

– Itseluottamusta löytyy tällä hetkellä ja pystyn luomaan paikkoja. On hienoa, että pystymme hieman muokkaamaan ylivoimaa vastustajan mukaan ja tekemään tehoja, maalin syöttänyt Turkulainen sanelee.

Jo avauserässä riitti vauhtia ja kaukalossa mentiinkin melkolailla päästä päähän. Pelicans loi isoimmat haasteet hyvällä paineistuksella, mistä tullut riisto hyökkäyssinisellä johti myös isäntien 2–1-johto-osumaan.

Pelicans aloitti toisen erän vahvasti, mutta JYP piti keskustaa tiiviinä, eikä vaarallisia maalipaikkoja juuri syntynyt. Erän edetessä myös JYPin kiekollinen pelaaminen alkoi sujua paremmin, minkä seurauksena painopiste siirtyi pussinokkien päätyyn. Nyt oli kuitenkin Pelicansin vuoro puolustaa keskustaa laadukkaasti.

Hurrikaanipaidat saivat tasoituksen kuitenkin vielä toisen erän loppuun, kun Turkulainen lusikoi irtokiekon verkkoon.

Päätöserään molemmat tulivat melko tarkalla peli-ilmeellä, eikä ylimääräisiä riskejä haluttu ottaa. Rangaistukset antoivat molemmille joukkueille vuoroin paikkoja ratkaista peliä. Ylivoimamahdollisuuksissa JYP oli terävämpi, kun Joakim Kemellin hurja laukaus vei JYPin johtoon erän puolivälissä.

Takaisku sisuunnutti Pelicansin ja paine yltyi, kun JYPin pelaajille tuli muutamia virheitä paineen alla. Vajaat viisi minuuttia ennen loppua Pelicans kipusi tasoihin ja vieraiden ilta synkkeni vain vajaa minuutti ennen täyttä aikaa, kun Tyler Kelleher iski voittomaaliksi jääneen 4–3-osuman.

Seuraava mahdollisuus pisteisiin tulee keskiviikkona, kun HPK vierailee Hippoksella.

– Nyt olemme siinä letkassa, että pystymme joka ilta pelaamaan voitosta. Se on pääasia, että juttu menee hyvään suuntaan ja kehitymme, niin ei vielä ole mitään hätää. Ensi viikolla on taas paikka lisäpisteisiin ja unelma elää, Turkulainen summaa.