Otteluraportti: Liigan kuumin lapa toi JYPille pisteet – ”Voisi alkaa laukoa enemmänkin”

JYP viihdytti 2800-päistä yleisöä perjantain pelin viimeisessä erässä nousemalla takaa rinnalle ja ohi. Päätöserään lähdettiin KooKoon maalin johdossa, mutta lopulta lukemat kirjattiin 4–2 hurrikaanipaitojen eduksi. Voittomaalista vastasi kiekon verkkoon ohjannut Anton Stråka.

(Eetu) Peltola laukoi viivalta ja sain mailaa väliin. Hyvä, että meni sisään. Oli tärkeät pisteet, Stråka ilakoi.

JYPin muista maaleista vastasivat Jere Lassila, Teemu Suhonen sekä loppulukemat tyhjään maaliin viimeistellyt Reid Gardiner. Veini Vehviläinen torjui maalillaan 29 kertaa.

Alku nihkeä

Ennen peliä ennakoitiin, että JYPin iskun paikka voisi olla alussa, kun KooKoon edellisestä pelistä oli viikon verran aikaa. Vieraiden pelaamattomuudesta ei kuitenkaan ollut tietoa, kun he istuivat kuskin paikalle ja käyttivät kiekon tolpassa jo ensimmäisellä minuutilla.

JYP pääsi kuitenkin aloittamaan ottelun maalinteon, kun väkevän päätypelin jälkeen Robert Rooba ja Severi Lahtinen rakensivat paikan Jere Lassilalle, joka pääsi ohittamaan Oskari Setäsen. Riemu ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun KooKoo tuli tasoihin vajaat kaksi minuuttia myöhemmin.

Toisessa erässä KooKoon ote pelistä voimistui. Pitkät jaksot puolustusalueella leimasivat JYPin tekemistä, eikä energia tuntunut riittävän hyökkäämiseen.

– Puolustuspeli oli hidasta ja miettivää. Molari piti meidät kaksi erää hengissä, Jukka Rautakorpi kehuu.

Toiselle erätauolle lähdettiin lopulta vain kouvolalaisten yhden maalin johdossa, vaikka paikkoja oli useampaankin osumaan.

Päätöserään jäälle tuli sisuuntunut JYP. Peli pyöri pitkälti hyökkäyspäädyssä ja kotijoukkue oli väkevämpi kamppailutilanteissa. Tasoitusosumakin tuli nopeasti, kun Teemu Suhosen laukaus upposi verkkoon ajassa 42.37.

– Vaikka kuinka huonosti pelaat, voit vikaan erään ottaa uuden alun. Toimme meidän identiteettiin liittyviä asioita pöytään. Hyökkäsimme tuoreempana, kun ei jouduttu hyökkäämään pitkien puolustusjaksojen jälkeen, Rautakorpi sanoo.

Maali toi vielä lisää energiaa JYPin tekemiseen, vaikka KooKoo kävikin välissä vielä toistamiseen kilauttamassa kiekon tolppaan. Muutamien tuhrittujen hyvien paikkojen jälkeen Anton Stråkan kauden kolmas osuma näki päivänvalonsa.

Stråka on iskenyt maalinsa kuudessa ottelussa ja seitsemällä laukauksella, joten laukaisuprosentti on 42,9. Se on samalla koko sarjan paras laukaisuprosentti.

– Voisi alkaa laukoa enemmänkin, mies naurahtaa.

Lopussa peli meni vielä jännäksi, kun KooKoo pääsi ylivoimalle, mutta ponneton kiriyritys katkesi tyhjään maaliin tulleeseen 4–2-osumaan.

Näin JYP lähtee voitto allaan viikon päättävään Tappara-otteluun. Peli pelataan huomenna Tampereella.

Sinne Stråka lupasi lisää maaleja.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen